י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024
מהמטבח הטריפוליטאי

צפו: מתכון למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש

מרק אדום ומהיר הכנה שיתאים במיוחד לימי החורף הקרירים, בשילוב של עגבניות בתוספת פלפל ירוק הנותן את הטעם החריף אש, עם בצקניות – קיקוט העשויות מקמח ונותנות למרק מרקם מיוחד וסמיך

צפו: מתכון למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש
מרק עגבניות עם בצקניות קיקוט צילום: נועם זיגדון

אופן הכנת מרק עגבניות עם בצקניות. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש

זמן ההכנה: 15 דקות. זמן בישול: 10 דקות.

המצרכים למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש:

למרק:

  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 6 שיני שום פרוס
  • 2 פלפל ירוק חריף חתוך
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 6-8 כוסות מים
  • 1/2 לימון סחוט

לבצקניות:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס מים
  • מעט מלח
  • 3 כפות שמן
  • ניתן להגדיל את הכמות לפי גודל הסיר

אופן ההכנה למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש:

  1. חממו סיר עם השמן והוסיפו את הפפריקה, חממו במשך 2 דקות,
  2. הוסיפו מעט מים, פלפל חריף, שום ורסק עגבניות, והביאו להשחמה במשך 3-4 דקות.
  3. תבלו בתבלינים, הוסיפו את יתר המים והביאו לרתיחה.

הכנת הבצקניות:

  1. בקערה ערבבו את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.
  2. שפכו את הבלילה לתוך המרק באיטיות, תוך כדי ערבוב והוסיפו את הלימון, בשלו כ10 דקות נוספות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון מרק עגבניות חריף

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד