י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024
בארומה מיוחדת

מתכון לעוגיות כעכים עראקיות

עוגיות כעכים מהמטבח העירקי עם שמרים וארומה מיוחדת של חוויז' לאפייה, עוגיות מלוחות וטעימות שלא תפסיקו לנשנש, הן מצוינות בהקפאה כך שתוכלו להכין כמות כפולה ולהקפיא לשעת הצורך

מתכון לעוגיות כעכים עראקיות
עוגיות כעכים ערקיות צילום: נועם זיגדון

אופן הכנת לעוגיות כעכים עראקיות. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון לעוגיות כעכים עראקיות

זמן ההכנה: 20 דקות. זמן התפחה: 75 דקות. זמן אפיה: 15 דקות.

המצרכים לעוגיות כעכים עראקיות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1-1/4 כוסות מים
  • 1-1/2 כפות שמרים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1-1/4 כוסות סוכר
  • 1-1/2 כפות חוואיג' לאפיה
  • 1 ביצה גדולה

 אופן ההכנה לעוגיות קעקע עראקיות:

  1. הכניסו את כל המצרכים לקערה ולושו היטב עד לקבלת לבצק רך ומעט דביק כסו את הקערה והתפיחו במשך 45 דקות
  2. חלקו את הבצק ל-20 כדורים והניחו ל 20 דקות התפחה
  3. גלגלו כל כדור לרצועה וחברו בקצוות לצורת טבעת.
  4. הניחו בתבנית להתפחה נוספת במשך 10 דקות
  5. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° מעלות למשך 15 דקות או עד לקבלת צבע חום בהיר.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון עוגיות כעכים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד