י"ח אדר ב' התשפ"ד
28.03.2024
חמצמץ ומושלם

מתכון לקציצות עוף וארטישוק ברוטב תפוז ולימון

יש לכם קציצות בשר/עוף/דגים מוכנות שטיגנתם? קבלו מתכון מושלם עבורם לרוטב נהדר, שיתן את הטעם הטוב ביותר ויצור מנה יוקרתית וריחנית במיוחד, המשלב קוביות תפוז ולימון המתבשלים יחד עם ארטישוק בצל ותבלינים ונותנים טעם מיוחד לקציצות

מתכון לקציצות עוף וארטישוק ברוטב תפוז ולימון
קציצות עוף וארטישוק ברוטב תפוז ולימון צילום: ורד כהן

מתכון לקציצות עוף וארטישוק ברוטב תפוז ולימון

זמן ההכנה: 25 דקות. זמן בישול: 35 דקות.

המצרכים לקציצות עוף וארטישוק ברוטב תפוז ולימון:

  • 1 בצל חתוך לטבעות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 תפוז חתוך לקוביות
  • 1 לימון חתוך לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • צילי גרוס
  • כוסברה קצוצה
  • אבקת קארי
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • זיתי קלמטה
  • 1 קופסת שימורים חומוס גרגירים
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • 1 ארטישוק חתוך לקוביות
  • קציצות בשר/עוף/דגים מטוגנות מוכנות
  • מים רותחים

אופן ההכנה לקציצות עוף וארטישוק ברוטב תפוז ולימון:

  1. חממו סיר רחב עם שמן וטגנו את רצועות הבצל עד להזהבה, הוסיפו את קוביות התפוז והלימון וערבבו, הוסיפו את התבלינים, הכוסברה, זיתי הקלמטה והחומוס וערבבו היטב, הוסיפו את קוביות הארטישוק ומים רותחים עד לחצי כיסוי הארטישוק.
  2. ערבבו היטב והוסיפו את הקציצות המוכנות, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו במשך 35 דקות.
  3. הגישו חם לצד אורז לבן.

המתכון מאת: ורד כהן

מתכון קציצות ארטישוק תפוז לימון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד