ללא אפיה
מתכון לעוגת מתנה שמכינים בצי'ק
עוגת שוקולד המורכבת משתי שכבות, שכבה של חטיף רפאלו היוצר את הסרט הלבן ושכבת שוקולד המרכיבה את בסיס העוגה, יוצרים יחד עוגה טעימה, יפה, מהירה ומוצלחת המתאימה במיוחד לימי הולדת
- שולמית שחר
- ז' סיון התשפ"א
- 1 תגובות
עוגת מתנה צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת מתנה שמכינים בצי'ק
המצרכים לעוגת מתנה שמכינים בצי'ק:
מידות אוניברסליות
לחטיף רפאלו: (הסרט הלבן)
- 250 גרם קרם קוקוס
- 50 גרם עראק (או ליקר אחר שאוהבים או מיים)
- 300 גרם שוקולד לבן
- 350 גרם קוקוס
לשכבת השוקולד:
- 80 גרם קקאו
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
- 200 גרם יין אדום מתוק
- 160 גרם ליקר שוקולד
- קילו ביסקוויטים בטעם שוקולד
- 100 גרם אגוזי מלך
אופן ההכנה לעוגת מתנה שמכינים בצי'ק:
הכנת חטיף רפאלו: (הסרט הלבן)
- בסיר קטן מרתיחים את קרם הקוקוס עם העראק, מוסיפים לזה את השוקולד ומרתיחים מספר דקות ומנמיכים להבה
- טוחנים במעבד מזון את הקוקוס כדקה (אופציונאלי) ומוסיפים אותו למסה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כמה דקות תוך ערבוב תמידי
- כשהמסה עדיין חמימה ממלאים בה את השקע של הסרט שבתבנית כולל הדפנות של הסרט ומקפיאים
- תבנית סיליקון מתנה. קרדיט: שולמית שחר.
הכנת שכבת השוקולד:
- מרסקים את הביסקוויטים לפירורים קטנים
- קוצצים דק את אגוזי המלך
- בסיר מרתיחים את כל המצרכים עד לרתיחה, יוצקים את זה על גבי הביסקוויטים, מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים עד לאיחוד.
- שופכים את המסה על גבי מסת הרפאלו הקפואה ומשטחים מפלס.
- מקפיאים עד להתייצבות מלאה, ומחלצים מהתבנית.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: שולמית שחר
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות