י"ח אדר ב' התשפ"ד
28.03.2024
מהמטבח הבוכרי

מתכון לאושפלו - אורז עם עוף, גזר וצימוקים

מנה מושלמת המתאימה במיוחד לערב שבת, והכל בסיר אחד, מתכון לאושפלו – תבשיל המגיע מהמטבח הבוכרי ומורכב מאורז, עוף, צימוקים ורצועות של גזר, נותנים מענה למנה משובחת וטעימה במיוחד

מתכון לאושפלו - אורז עם עוף, גזר וצימוקים
אושפלו - אורז עם עוף, גזר וצימוקים צילום: נועם זיגדון

מתכון לאושפלו - אורז עם עוף, גזר וצימוקים

זמן ההכנה: 70 דקות.  זמן בישול: 60 דקות.

המצרכים לאושפלו - אורז עם עוף, גזר וצימוקים:

  • 1 בצל קצוץ
  • שמן
  • כרעיים עוף לפי כמות הסועדים
  • גזר חתוך לרצועות
  • צימוקים (מומלץ שחורים יותר טעים)
  • מים לפי כמות האורז
  • פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • כמון
  • מלח
  • אורז לפי הכמות הנצרכת

אופן ההכנה לאושפלו - אורז עם עוף, גזר וצימוקים:

  1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל
  2. מוסיפים את הכרעיים ומטגנים משני הצדדים
  3. מוסיפים מים לפי כמות האורז ומתבלים בפפריקה, פלפל שחור, כמון ומלח.
  4. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך כ-40 דקות
  5. בוררים את האורז ושוטפים אותו היטב.
  6. שופכים את האורז על העוף ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות עד לבישול מלא של האורז.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון אושפלו מאכל תבשיל בוכרי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד