מעולה וקל להכנה
מתכון לבורקס טורקי במילוי גבינות ותרד
בורקס חלבי טעים ומתאים במיוחד כארוחה משביעה לפני כניסת הצום, מתכון מעולה וקל להכנה מלית הגבינות והתרד נותנת את הטעם המשובח למאפה ביתי מוצלח ואהוב
בורקס טורקי במילוי גבינות ותרד צילום: אפרת ושדי
מתכון לבורקס טורקי במילוי גבינות ותרד
זמן ההכנה: 90 דקות. זמן אפייה: 20 דקות.
המצרכים לבורקס טורקי במילוי גבינות ותרד:
לבצק:
- 4 כוסות קמח מנופה (לפי כוס ח"פ חמה)
- 1 כף מלח
- 1 כף שמן
- 1 כף חומץ
- 1.5 כוסות מים
למלית:
- גבינת שמנת
- עלי תרד חלוטים במים חמים
- גבינה בולגרית מגורדת
אופן ההכנה לבורקס טורקי במילוי גבינות ותרד:
הכנת הבצק:
- בקערה, מכניסים את כל המצרכים לבצק ולשים היטב במשך 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל8 כדורים, מניחים בתבנית ושופכים עליהם שמן בנדיבות.
- מניחים להתפחה במשך כשעה.
הכנת המלית:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב לאיחוד.
הכנת הבורקס:
- לוקחים כדור בצק ומרדדים היטב לעלה דק.
- מורחים בקצה הבצק ממלית הגבינות ומגלגלים לרולדה.
- כאשר נוצרת רולדה ארוכה מסובבים אותה לצורת שבלול או כל צורה רצויה אחרת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות. או עד להשחמה נאה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת ושדי.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות