ל' תשרי התשפ"ה
01.11.2024
משובח

מתכון לקציצות פטריות טעימות במיוחד

חגיגה לאוהבי השמפיניון, מתכון מוצלח לקציצות פטריות עם גזר, תפוחי אדמה וירק קצוץ בשילוב קוביות הבצל והתבלינים יוצרים תוספת רכה למנה מוצלחת ומשובחת

מתכון לקציצות פטריות טעימות במיוחד
קציצות פטריות טעימות במיוחד צילום: שולמית שחר

מתכון לקציצות פטריות טעימות במיוחד / מאת: שחר שולמית

המצרכים לקציצות פטריות טעימות במיוחד:

  • 1 גזר בינוני
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים (כ300 גרם)
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה
  • 250 גרם פטריות שמפיניון
  • 1 בצל קטן
  • 150 גרם קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 ביצה גודל לארג'

אופן ההכנה לקציצות פטריות טעימות במיוחד:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה והגזר עם הקליפה עד לריכוך
  2. מסננים היטב מהמים מקלפים ומגוררים אותם בפומפייה גסה
  3. בתוך קערה שוטפים וקוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה
  4. מקלפים את הבצל וקוצצים אותו דק דק ומוסיפים אותו לקערה
  5. שוטפים וגוררים את הפטריות במגרדת גסה ומוסיפים אותן לקערה
  6. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים  היטב
  7. מחממים מחבת טפלון שקעים לחום בינוני ושמים 1/2 כפית שמן בכל שקע ומניחים בכל שקע בערך כמות של 2 כפות מהמסה ועם כפית משטחים את זה לעיגול יפה
  8. מטגנים את הקציצות עד שמלמעלה המסה יבשה ולא דביקה למחבת וזה הזמן להפוך את הקציצות ולטגן את הצד השני עד הזהבה.

הערה: לפני כל טיגון מוסיפים טיפת שמן לשקעים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון קציצות פטריות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}