ט"ו באב בפתח
מתכון לט"ו באב: עוגת שוקולד מושלמת, רכה ולחה עם גנאש
ט"ו באב בפתח, וכל מה שאתם צריכים זו עוגת שוקולד לחה עם גנאש מ-ה-מ-מ-ת ובריאה עם נוכחות שוקולדית חזקה
- אושר אידלמן & אודי ברקן
- י"א אב התשפ"א
- 2 תגובות
עוגה לט"ו באב צילום: יח"צ
אושר אידלמן & אודי ברקן
זמן הכנה: 40 דקות | בנוני | פרווה
רשימת מצרכים
לעוגה:
- 1 כוס (150 גרם) קמח כוסמין לבן
- 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
- 10 כפות (65 גרם) קקאו
- חצי שקית (6 גרם) אבקת אפייה
- חצי כפית (3 גרם) מלח דק
- 1.5 כוסות + 2 כפות (320 גרם) סוכר
- 1 כוס (240 מ”ל) מים
- 1 כפית (20 גרם) מיץ תפוזים או חומץ תפוחים
- חצי כוס (100 גרם) שמן זית (בטעם עדין בלבד)
- 6 כפות (65 מ”ל) שמן קנולה או שמן זרעי ענבים
- 1 כוס פחות 1 כף (80 גרם) שקדים טחונים
לגנאש:
- 1 חפיסה (100 גרם) שוקולד מריר 85% – שבור לקוביות
חצי כוס (120 מ”ל) משקה שיבולת שועל
אופן ההכנה
לעוגה:
- 1.מחממים תנור ל-165 מעלות (טורבו)
- 2.מנפים קמח, קקאו, אבקת אפייה אל תוך קערה רחבה
- 3.מוסיפים סוכר ומלח לתערובת המנופה
- 4.מכניסים לכוס גבוהה מים, מיץ תפוזים, שמן זית וקנולה. טוחנים עד שמשיגים נוזל אחיד (כחצי דקה).
- 5.כעת יוצקים את הנוזלים לתוך קערת היבשים המנופים ומערבבים עם לקקן עד השגת אחידות, אך לא יותר מכך
- 6.עם הלקקן מקפלים פנימה קמח שקדים
- 7.יוצקים לשתי תבניות אינגליש סטנדרטיות ואופים כ-30 דקות
- 8.מצננים על רשת ומגישים (ניתן לשמור מכוסה במקרר ולהגיש קר ביום קיץ חם)
לגנאש:
1.שמים בקערה קטנה שוקולד מריר ומשקה שיבולת שועל. מחממים במיקרוגל 30 שניות, מערבבים, מחזירים ל-30 שניות נוספות, מערבבים בשנית.
לרכישת מוצרי המתכון לחצו כאן>>
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות