ל' תשרי התשפ"ה
01.11.2024
חלבית משובחת

מתכון לתפו"א מוקרם בתנור

מתכון מעולה לסעודת מלווה מלכה, פרוסות של תפוחי אדמה הנאפים בתנור עם רוטב שמנת וגבינה צהובה מלמעלה, מעניקים מנה חלבית משובחת ומלאת עניין

מתכון לתפו"א מוקרם בתנור
תפוחי אדמה מוקרמים בתנור צילום: עליזה עליון

מתכון לתפו"א מוקרם בתנור

המצרכים לתפו"א מוקרם בתנור:

  • 6 תפו"א בינונים קלופים

לרוטב שמנת:

  • 2 מכלי שמנת לבישול
  • 1 בצל מגורד
  • 1 שן שום קצוצה
  • מעט פלפל שחור
  • מלח
  • מעט אגוז מוסקט
  • 2 כפות אבקת מרק פיטריות (אפשר אבקת מרק עוף פרווה)
  • 1/2 כוס חלב

להקרמה:

  • פרוסת גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה לתפו"א מוקרם בתנור:

  1. מחממים מחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את השום והשמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה קלה
  3. מוסיפים את אבקת המרק. וכל יתר המצרכים ומערבבים היטב
  4. בסיר נפרד עם מים מכניסים את תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות
  5. מסננים היטב ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי בינוני
  6. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה במעגלים בתוך תבנית חסינת חום
  7. שופכים מעל את רוטב השמנת, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות  ואופים במשך 45 דקות. או עד שנועצים סכין והתפו"א רך.
  8. מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור ל5 דקות עד שהגבינה תהייה נוזלית.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: עליזה עליון

מתכון תפוחי אדמה מוקרם

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}