חלבית משובחת
מתכון לתפו"א מוקרם בתנור
מתכון מעולה לסעודת מלווה מלכה, פרוסות של תפוחי אדמה הנאפים בתנור עם רוטב שמנת וגבינה צהובה מלמעלה, מעניקים מנה חלבית משובחת ומלאת עניין
- חני לוין
- כ' אלול התשפ"א
תפוחי אדמה מוקרמים בתנור צילום: עליזה עליון
מתכון לתפו"א מוקרם בתנור
המצרכים לתפו"א מוקרם בתנור:
- 6 תפו"א בינונים קלופים
לרוטב שמנת:
- 2 מכלי שמנת לבישול
- 1 בצל מגורד
- 1 שן שום קצוצה
- מעט פלפל שחור
- מלח
- מעט אגוז מוסקט
- 2 כפות אבקת מרק פיטריות (אפשר אבקת מרק עוף פרווה)
- 1/2 כוס חלב
להקרמה:
- פרוסת גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה לתפו"א מוקרם בתנור:
- מחממים מחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את השום והשמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה קלה
- מוסיפים את אבקת המרק. וכל יתר המצרכים ומערבבים היטב
- בסיר נפרד עם מים מכניסים את תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות
- מסננים היטב ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי בינוני
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה במעגלים בתוך תבנית חסינת חום
- שופכים מעל את רוטב השמנת, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 45 דקות. או עד שנועצים סכין והתפו"א רך.
- מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור ל5 דקות עד שהגבינה תהייה נוזלית.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עליזה עליון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות