ל' תשרי התשפ"ה
01.11.2024
מהמטבח הפרסי

מתכון ל'תהדגי' - אורז עם שעועית אדומה וגזר

מנת אורז חגיגית ומיוחדת המגיעה מהמטבח הפרסי המשלבת בתוכה רצועות גזר, שעועית אדומה ומגוון תבלינים המעניקים טעם משובח למנה יוקרתית ומשודרגת הנקראת גם 'תהדגי'

מתכון ל'תהדגי' - אורז עם שעועית אדומה וגזר
אורז עם שעועית אדומה וגזר צילום: נועם זיגדון

מתכון ל'תהדגי' - אורז עם שעועית אדומה וגזר

המצרכים ל'תהדגי' - אורז עם שעועית אדומה וגזר:

  • 3 כוסות אורז פרסי יסמין מושרה שעה במים עם מעט מלח 
  • 1 כוס שעועית אדומה מושרת במים לילה קודם/ סנפרוסט
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית הל
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

אופן ההכנה ל'תהדגי' - אורז עם שעועית אדומה וגזר:

  1. מסננים את גרגרי האורז מהנוזלים מעבירים לסיר עם מים, מבשלים 10 דקות ומסננים.
  2. בסיר נפרד מבשלים את השעועית האדומה במים כ-25 דקות ומסננים.
  3. במחבת בינונית מחממים את 2 כפות השמן ומטגנים 3-5 דקות את רצועות הגזר.
  4. בסיר רחב מחממים את השמן, מוסיפים מלח, כורכום, הל, קינמון ו-1 כוס מים ומערבבים היטב.
  5. בתחתית הסיר מניחים את פרוסות תפוחי האדמה.
  6. מערבבים את האורז, הגזר והשעועית, מתבלים ומניחים מעל שכבת תפוחי האדמה
  7. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-30-40 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון אורז שעועית גזר

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}