למנה עיקרית
מתכון לבורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה
תוספת נהדרת למנה עיקרית, בורקסים במילוי של תערובת בשר משובחת, מוגשים יחד עם תפוחי אדמה בתיבול מיוחד ומעניקים יוקרה לשולחן השבת
- נועם זיגדון
- י"א תשרי התשפ"ב
- 1 תגובות
בורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה צילום: נועם זיגדון
מתכון לבורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה
המצרכים לבורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה:
- 1 חבילת בצק עלים מוכן
למילוי הבשר:
- 700 גרם בשר טחון
- 3 בצלים גדולים קצוצים דק
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 כוס צנוברים
- אגוז מוסקט / בהרט / ראס אל חנות
- פפריקה מתוקה
- אבקת שום
- כמון
- פלפל שחור
- מלח
- שמן
לתפוחי האדמה:
- תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים
- פפריקה מתוקה
- פלפל שחור
- אבקת שום
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לבורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה:
הכנת מילוי הבשר:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר מתבלים ומוסיפים את יתר המצרכים, מבשלים במשך כעשר דקות עד לצמצום הנוזלים
הכנת הבורקסים:
- פותחים את בצק העלים ומחלקים את הבצק לריבועים – לחצי לאורך ו-8 חלקים לרוחב
- לוקחים כל ריבוע ומניחים במרכז כף וחצי מתערובת הבשר
- סוגרים בצורת כדור ומסדרים סביב התבנית
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום
הכנת תפוחי האדמה:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי תפוחי האדמה ומערבבים היטב
- מסדרים את תפוחי האדמה המתובלים במרכז התבנית ומפזרים מלמעלה פטרוזיליה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על -200° ואופים במשך כחצי שעה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות