כ"ח ניסן התשפ"ד
06.05.2024
החל מחודש פברואר

עלייה במחירי הביצים שבפיקוח: זה המחיר החדש

ב-1 בפברואר ייכנס לתוקף העדכון למחירי הביצים שבפיקוח. מחיר אריזה של 12 ביצים (L) לצרכן יעלה ב-1.92 שקלים. עדכון המחיר הינו חלק ממעבר למנגנון עדכון מקצועי, ללא צורך בחתימת שרי האוצר והחקלאות 

עלייה במחירי הביצים שבפיקוח: זה המחיר החדש
המועצה לענף הלול

ב-1 בפברואר, ייכנס לתוקף העדכון למחירי הביצים שבפיקוח, במסגרתו תחול עלייה ממוצעת של כ-15.9% במחירים, כך שמחיר אריזה של 12 ביצים (L) לצרכן יעלה ב-1.92 ₪. כזכור, מחיר הביצים עודכן בפעם האחרונה בחודש יולי האחרון, גם כחלק מההסכם עם ענף הלול, ולפני כן שנתיים וחצי קודם לכן, בינואר 2019.

עדכון המחיר הינו חלק ממעבר למנגנון עדכון מקצועי, ללא צורך בחתימת שרי האוצר והחקלאות על צו עדכון המחירים. על פי המנגנון החדש, שיעור השינוי במחיר הביצים ייבחן מדי רבעון, על ידי הצבת מדדי התשומות והנוסחאות שהוגדרו בצו, והמחיר יעודכן בהתאם, למעלה או למטה, לכל המוקדם מדי חצי שנה. על מנת שהמחיר יעודכן, למעלה או למטה, נדרש שינוי במחיר של למעלה מ-3% (ביחס לעדכון הקודם) בחצי שנה או שינוי של למעלה מ-1% בשנה.

שינוי מנגנון עדכון המחירים הוא בהמשך להמלצת ועדת המחירים המשותפת למשרדי החקלאות והאוצר, והוא חלק מההסכמות עם מגדלי המטילות שנחתמו בחודש יוני האחרון, שעיקרן ביצוע רפורמה בענף ההטלה.

עדכון מחיר הביצים מגלם בתוכו את העלייה במחירי הגרעינים בעולם, וההתייקרות במחירי התערובות המשמשות לגידול תרנגולות מטילות. המחירים המרביים עבור ביצים הנוכחיים, טרום העדכון, משקפים עלויות ייצור הנכונות ליוני 2021. ומאז חלו שינויים במחירי התשומות, המקשים על מגדלי ההטלה ומשווקי הביצים המורשים, להמשיך ולספק ביצים באופן רציף לצרכנים.

אי עדכון של המחירים, עלול להביא להקטנת יצור הביצים המקומי ולמחסור של ביצים בשווקים, כמו גם להעדר כדאיות ביבוא ביצים לאור מחירן העולמי הן בשל מחלת שפעת העופות המשתוללת בעולם והן בשל עליית מחירי התשומות לאור המלחמה באוקראינה שהביאו לעלייה משמעותית במחיר הביצים העולמי.

 

 

יוקר המחיה ביצים מפוקחות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד