נשלח ב-21/4/2005 17:33 |
|
| |
מתכונים לאוכלי לא שרויה
מה דעתכם לפתוח אשכול בנידון? אני בטוחה שאיש לרעהו יעזורו. או קיי, יהיה כאן הרבה תפוחי אדמה, אבל אולי בכל זאת נוכל להחכים אחד את השני.
ו - - -
לשאלה הראשונה:
מישהו מכיר מתכון לקנידלך מתפוחי אדמה ולא מטוגנים אלא כאלה שמתבשלים במים או במרק בדומה לרגילים, רק שבלי קמח מצה?
|
|
|
|
נשלח ב-21/4/2005 18:00 |
|
| |
כבר יובלות ניטש ויכוח חשוב בנושא עוגות לפסח.
אלה שאוכלים שרויה,יכולים לעשות כלמיני ממצות וגם קמח מצה מייצר עוגות יציבות יותר. אלה שלא? ובכן.
מכיוון שלא הגעתי לשלב של "תנור לפסח", אביא מתכונים לעוגות סיר פלא שקיבלתי מאמי. אפיה באמצעות סיר פלא אינה מסובכת במיוחד, אולם... אם קצת מפספסים ושמים יותר מדי... הופס ויש חגיגה על הגז. אם לא מקררים נכון, אם שמים יותר מדי נוזלים העוגה נופלת ואז אפשר לאכול אותה עם כפית. אם שמים פחות מדי נוזלים, מקבלים עוגת הצ*.
עוגת שוקולד
-----------
להקציף 6 חלבונים עם כוס סוכר (לשים בצד)
להקציף 6 חלמונים עם כוס סוכר
להוסיף לחלמונים:
שקית אבקת אפיה
סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1/3 כוס יין
5 כפות קקאו
לערבב היטב
להוסיף את החלמונים לחלבונים בזהירות (צריך לדעת להוסיף בזהירות לקצף, מה שנקרא "לקפל". ומי שלא יודע לעשות את זה, שלא יעשה עוגות בפסח).
להוסיף לתערובת בזהירות 2 וחצי כוסות קמח תפו"א.
לאפות בסיר פלא שעה.
ברכתו שהכל.
(נ.ב. עוגת "הצ" זו עוגת חנק שמי שאוכל אותה לא מספיק לסיים את המילה "הצילו" והוא נחנק).
|
|
|
נשלח ב-21/4/2005 18:06 |
|
| |
עוגת מיץ
--------
הוראות ההכנה דומות לעוגה הקודמת, אחסוך מכם.
חומרים:
6 חלבונים עם כוס סוכר
6 חלמונים עם חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות מים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס מיצתפוזים + מיץ מלימון אחד
1/2 אבקת אפיה
3/4 1 כוסות קמח תפו"א (אחד ושלושת רבעי כוס)
55 דקות אפיה.
|
|
|
נשלח ב-31/3/2010 20:32 |
|
| |
מישהו יכול להוסיף?
|
|
|
נשלח ב-7/4/2017 13:49 |
|
| |
מי מביא מתכון של עוגיות כשרות לפסח לא שרויה?
|
|
|
נשלח ב-7/4/2017 14:11 |
|
| |
להקציף 6 חלבונים להוסיף כוס וחצי סוכר להמשיך להקציף את 6 החלמונים
אם מוסיפים על זה כוס וחצי קמח מצה ואז אופים בתנור כשעה וחצי על אש בינונית יוצאת עוגה טעימה [מנסיון קמח מצה עבודת יד שהוא קשה יותר]
ואם מוסיפים כוס וחצי קקאו ומקפיאים את זה, יוצא גלידה טעימה
|
|
|
נשלח ב-7/4/2017 14:36 |
|
| |
חבילה קמח תפו"א 3/4 כוס קוקוס 3/4 כוס אגוזים טחונים או שקדים 2 ביצים 1.5 כוס שמן 1 כוס סוכר 1/3 כפית מלח [וריאציות: דבש, קינמון; קקאו, קפה, סוכר וניל] לערבב לעיסה, להשהות במקרר חצי שעה, ליצור כדורים, לאפות 10 דקות בחום 180 מע"צ, להוציא כשהן בהירות
|
|
|
|
נשלח ב-7/4/2017 15:09 |
|
| |
צבוני תודה. ואם רוצים מלוחות מה הכמויות?
|
|
|
נשלח ב-7/4/2017 16:43 |
|
| |
ביצים קשות תפוחי אדמה מטוגנים תפוחי אדמה אפויים חביתות עוף עם תפוחי אדמה מאודים עגבניות מקולפות עם ביצים קשות ותפוחי אדמה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
נשלח ב-9/4/2017 08:21 |
|
| |
אפי81 כתב: |  | מי מביא מתכון של עוגיות כשרות לפסח לא שרויה? |
|
4 ביצים או 6-8 חלמונים (הטוב ביותר להשתמש בשריות חלמונים מהגלידה) כוס אגוזים/שקדים קצוצים חצי כוס סוכר חצי כוס קמח תפו"א.
הכמויות הן בערך. אם העיסה רכה מידי - להוסיף קמח תפו"א.
ועל הדרך הגלידה: מקציפים 6-8 חלמונים עם כוס-כוס וחצי סוכר (לפי הטעם) מורידים את מהירות המקצפה ומוסיפים טעם:כוס תותים מרוסקים/כוס בננות מרוסקות/3 כפות קפה ועוד קצת סוכר/3 כפות קקאו ועוד קצת סוכר. לגלידת הקקאו והקפה אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או טחונים/קוקוס/שקדים קצוצים או טחונים.
וכאן יש הרבה מתכונים:
|
|
|
|