נשלח ב-27/4/2015 18:57 |
|
| |
הגר''א כהנמן בלויה - סבא הכריח אותי להמשיך בישיבה
"סבא הכריח אותי: רק אתה תמשיך את ישיבת פוניבז'"אלפים מתלמידי ובוגרי ישיבת פוניבז' מלווים למנוחות את הרבנית אלישבע כהנמן ע"ה, רעיית נשיא הישיבה הגר"א כהנמן • בהספדו, התייחס הרב כהנמן למחלוקת הגדולה בישיבה וחשף כי רעייתו ביקשה ממנו לעזוב הכל אך סיפר לה כי התחייב בפני סביו, הרב מפוניבז', שהכריח אותו להישאר בישיבה • צפו (חרדים)
http://www.kikar.co.il/169458.html
|
|
|
|
נשלח ב-1/5/2015 04:50 |
|
| |
האישה הצדקת לעומת בעלה
קול_השפוי כתבה: |  | בעת פטירתו של הרב מפוניבז' זצ"ל היה נכדו אליעזר בן 22, וגיסו עדין לא נכנס למשפחה כלל. - כך שכל הקישור של דברי זקנו לענין המחלוקת, "שאם יהיה אצלם זה לא פוניבז'", הם דברי דמגוגיה זולה.
הלב כואב שגם ליד מיטת רעייתו ע"ה, [שלדבריו ניסתה להניעו מצעדיו] גם שם נאמרו דברים שהוכנו מבעוד מועד ע"י היחצן היקר מוטי ביכלר. - [רק זאת מוטי לא תפס שהנואם היה עדין צעיר בפטירת זקנו...].
ההספד של הבעל היה יחסית מכובד, ומוצלח, - דיבר מכובד ונוגע ללב. מלבד משפט מטופש שכאמור נאמר שלא באשמתו. |
|
עצוב איך הרב אליעזר כהנמן שהוא בעל הבית של ישיבת פונוביז. עושה שימוש דמגוגי במחלוקת ליד מיטת אשתו הצדקת . לא מבינה בשביל מה הוא היה צריך להזכיר את המחלוקת . בלוויה ??האם יש בזה כבוד לנפטרת ???? איזה מזל שלא מקבלים שם בוגרי ישיבה תיכונית . ישיבת הלבן והמשטרה !! האוקספורד של עולם הישיבות נשלח מהאנדרואיד שלי
נשלח ב-1/5/2015 01:36 |
|
| |
אם אתה מסכים שהוא לא חשוד על השקר אז אתה בבעיה גדולה
|
|
|
נשלח ב-1/5/2015 01:14 |
|
| |
ר"א כהנמן חשוד על האטימות והכסילות, לא על השקר
.
אם הוא אמר זה נכון
.
מה שכן , אין כל משמעות למה שהרב זצ"ל אמר בעניין, היות שהרב זצ"ל נפטר ארבע שנים לפני חתונת נכדתו ציפורה
.
בכלל
לא יתכן שכל פירגון של סבא לנכד יחיד ישמש כקלף בסכסוך כזה
|
|
|
נשלח ב-29/4/2015 08:03 |
|
| |
אם זה היה לוויה עצובה, היה מקום להניח כך. אך לא במצב שהיא נגאלה מיסוריה...
|
|
|
נשלח ב-29/4/2015 07:43 |
|
| |
השאלה האם עצם זה שהוא סיפר זאת בשעת הספד אומר שאפר ללמוד מזה על אמיתות הדברים
הרי בזמן כזה רגיש ייתכן שרצה לדבר בשבחה
|
|
|
נשלח ב-29/4/2015 00:19 |
|
| |
את סיפורי הריג"א על אי סתירה לדברי הגרי"ש שתתברר בימים הקרובים?
|
|
|
נשלח ב-28/4/2015 20:46 |
|
| |
או את סיפורי רצ"פ על הוראת הגרי"ש למנותו לרב בבית שמש?
|
|
|
נשלח ב-28/4/2015 20:40 |
|
| |
טריגר, מישהו פעם בקש ממך לאמת את סיפור ההתעלפויות בעזרת נשים?
|
|
|
נשלח ב-28/4/2015 20:28 |
|
| |
מה נפק"מ? הוא אפי' לא הביא זאת כטענה, סתם סיפור. יתכן שאכן היה, יתכן שסתם עבד על אשתו, ויתכן שכלל לא היה.
מצחיק להאריך בדיונים על סיפור חסר משמעות שנאמר בהספד.
|
|
|
|
נשלח ב-28/4/2015 20:13 |
|
| |
או שכן או שלא... היום כל כך הרבה שנים לאחר פטירתו אי אפשר לאמת את הסיפור... אפילו לא אצל הרבנית אלישבע ע"ה... מה שמעלה ספק רב ומאבד את אמינות הסיפור.
|
|
|
נשלח ב-28/4/2015 20:10 |
|
| |
אברהם כהנמן היה בארץ בזמן השואה.
|
|
|
נשלח ב-28/4/2015 09:10 |
|
| |
|
|
|
נשלח ב-28/4/2015 09:09 |
|
| |
המקדם
ביומיים האחרונים אתה לא חדל להפגין את בורותך בעניני ישיבת פוניבז
|
|
|
נשלח ב-28/4/2015 08:21 |
|
| |
בהמשך לדברי סגן, צריך לזכור שלייזר היה אז בחור אמריקאי, יכול להיות שהרב ביקש ממנו להישאר בישיבה ולהשתלב בעבודה עם ר' אברהם ושלא יצא לביזנס נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|