בית פורומים בחדרי חרדים

החדשות 13: בלוף הלחם מקמח מלא, מכיל רק 20% קמח מלא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2019 11:25 לינק ישיר 
החדשות 13: בלוף הלחם מקמח מלא, מכיל רק 20% קמח מלא


https://13news.co.il/item/news/economics/consumers/whole-bread-923559/

בלוף הלחם המלא: מי צובע לחם בחום כדי שנחשוב שהוא בריא?

הקמח המלא נחשב בריא יותר ועדיף על פני אחיו הלבן, אבל מתברר כי הצבע הוא בעיקר השפעה פסיכולוגית - ומרבית הלחמים הכהים בשוק אינם עשויים כלל מקמח מלא. "צריך תמיד להסתכל ברשימת הרכיבים"

דנה נחום הרמן


היום ב־04:05

בעבר קניית לחם הייתה משימה פשוטה, אבל היום קל ללכת לאיבוד בין מדפי הלחם העמוסים בכיכרות בצבעים שונים, שמבטיחים בריאות וערכים תזונתיים גבוהים יותר מהלחם הלבן הרגיל. אבל האם אנחנו באמת יודעים מה מכילים הלחמים - והאם הם אכן בריאים יותר?

קמח מלא נטחן מגרגירי דגן מלאים, מבלי לקלף את מרבית הקליפה שעל הגרגיר, וכך הוא מקבל את הצבע החום האופייני ושומר על יותר סיבים תזונתיים מקמח לבן. אך למרות זאת, מתברר כי הנטייה הטבעית לחשוב שלחם כהה בריא יותר - אינה בהכרח נכונה.


גיא שדות, ''לחם ארטיזן'' | חדשות 13

לפי גיא שדות מ"לחם ארטיזן", הדגש בבחירת לחם צריך להיות דווקא על הרכיבים. "הצבע של הלחם הוא בעיקר השפעה פסיכולוגית, לחם יכול להיקרא 'לחם מלא' גם כשקמח מלא מהווה רק 20 או 30 אחוזים מהמרכיבים שלו", הסביר. "צריך תמיד להפוך את השקית ולהסתכל ברכיבים כדי להיות בטוחים במה שקונים. מה שיקר יותר הוא לא בהכרח בריא יותר".

אז הכסף לא קובע – אבל גם לא הצבע: בשוק קיימים גם מוצרים שמכונים "קמח חיטה מלא", שהם פשוט קמח לבן צבוע, בלי שום יתרון תזונתי – ובמחיר מופקע. אפשר בקלות להתבלבל בין לחם מלא אמיתי לבין הלחמים הצבועים או הלחמים שנמכרים כמלאים למרות שרק אחוז קטן מהם עשוי מחיטה מלאה. בעזרת צרכנות נבונה ותשומת לב לפרטים אפשר ליהנות מכל היתרונות של הלחם המלא – מבלי ליפול לבלוף.




נשלח מהאנדרואיד שלי

_________________




דווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/11/2019 11:33 לינק ישיר 

והלחמניות בכלל בלוף. אין אפילו 30 אחוז, אולי גם לא 5. מפי עובדי מאפייה.



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/11/2019 11:33 לינק ישיר 

אין כל חדש תחת השמש


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-1/11/2019 11:38 לינק ישיר 

לה''ו
הצבע החום, מגיע ממי דבש.


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/11/2019 11:44 לינק ישיר 

עושה רושם שהכתב/ים אינם מבינים את הקונספט של הקמח המלא.

קמח מלא פירושו שהוא נטחן מהגרעין המלא הכולל את הנבט (שהוא כ 3% מהגרעין), את הסובין (= הקליפה שהוא כ 15% מהגרעין), ואת האנדוספרם ממנו עושים את הקמח הלבן הנקי והוא כ 80%+ מהגרעין.

האמירה שרק 20% מהלחם הוא מלא היא חסרת משמעות בלי להסביר למה הכוונה.


כמובן שהעובדה שיש מאפיות (ובעיקר מסעדות) המוסיפות כרמל שיראה כקמח מלא ידועה לכל, אבל בדרך כלל שאני שואל במסעדה האם מדובר בקמח מלא, הם מודים שזה רק הצבע ולא באמת מלא



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-1/11/2019 11:54 לינק ישיר 

הלחמניות החומות ה"כפריות" שמגישים במלונות וכדומה הן מגעילות בטעמן ומרקמן ללא קשר למלא או ריק


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-1/11/2019 12:06 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:
הלחמניות החומות ה"כפריות" שמגישים במלונות וכדומה הן מגעילות בטעמן ומרקמן ללא קשר למלא או ריק





תלוי מי מכין, מאילו רכיבים וכמה זמן עבר מהאפיה.

יש צדיקים גם בסדום וגם בכל מקום




דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-1/11/2019 14:26 לינק ישיר 

החוק אם אינני טועה מאפשר עד 49 אחוז קמח לבן ומעבר לכך זה לא חוקי


נשלח מהאנדרואיד שלי

_________________




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/11/2019 14:59 לינק ישיר 

משגיח כשרות של 'העדה החרדית' גילה לי את הבלוף הזה לפני כמה שנים.


נשלח מהאנדרואיד שלי

_________________




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/11/2019 15:08 לינק ישיר 

והקמח מלא בעצמו לפחות כן מלא? או גם לא


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/11/2019 15:19 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
והקמח מלא בעצמו לפחות כן מלא? או גם לא





שוב, קמח מלא פירושו שהקמח נטחן מגרעין החיטה (או הכוסמין) בשלימותו.

הסובין והנבט (שהם מה שגורמים לקמח להיות "קמח מלא") הם בין 15% ל 18% מהגרעין בלבד.
השאר, כלומר האנדוספרם, ממנו מכינים גם את הקמח הלבן הרגיל, הוא יותר מ 80% מהגרעין.

לסיכום: קמח מלא 100% מכיל לכל היותר כ 18% סובין ונבט.



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-1/11/2019 15:22 לינק ישיר 

hot_tr כתב:

לה''ו
הצבע החום, מגיע ממי דבש.


נשלח מהאנדרואיד שלי



_________________

כשאדם גדול טועה טעות קטנה. אצלו היא טעות קטנה!
אך אצל האחרים היא
טעות גדולה!




דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-1/11/2019 15:23 לינק ישיר 

בדרך כלל מצבע מאכל "קרמל"



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-1/11/2019 15:40 לינק ישיר 

תודה

ומה זה שיש קמח כוסמין שרשום עליו 80% קמח מלא?


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-2/11/2019 18:01 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
תודה

ומה זה שיש קמח כוסמין שרשום עליו 80% קמח מלא?




קמח 80% הכוונה שהוציאו חלק מהסובין על מנת לייצר קמח שיהיה בריא יותר אבל יתן תוצאות כמו הקמח הרגיל.
כידוע הסיבה שקמח מלא תופח פחות היא משום שבסובין יש הרבה פחות גלוטן והוא מפריע לתפיחת הבצק.

ולמה קוראים לזה קמח 80%?
משום שבלתי אפשרי להוציא את הסובין בלבד, ומוציאים גם חלק מהאנדוספרם, ומה שנשאר זה 80% מהגרעין השלם, כשאחוז הסובין בו עומד על כ 10%



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-2/11/2019 20:57 לינק ישיר 



בקמח מלא באופן מלא, יש גם את חומרי הריסוס שריססו בהם את הגרעינים,

(בעבר ריססו היטיב בחומרי ריסוס רעילים לא רק בגידול הגרעינים,

אלא גם ריססו את הגרעינים כאשר הם מגיעים ארצה כדי שלא יתקלקלו,

בחומרי ריסוס עד שהיו רבנים ששאלו האם ניתן לעשות מהם מצות, ! ! ! 

הרי הם נרטבו היטיב בחומרי ריסוס - יש תשובות על כך בשותי"ם)

לכן עדיף להשתמש רק בקמח לחם,שבו יש רק את הקליפה הקרובה לגרעין ותו לא.








תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 02/11/2019 18:57:04




דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
   
בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > החדשות 13: בלוף הלחם מקמח מלא, מכיל רק 20% קמח מלא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.