נשלח ב-17/9/2013 09:51 |
|
| |
ידיעת השנה: ניסיון רצח לשם שמים
בעצם זה שייך לאשכול הכתבות, אבל זה בהחלט חריג ושווה דיון: http://news.walla.co.il/?w=/14/2678918&m=1פעם ירו בגלל כסף, והיום יורים בגלל ויכוח על קאנט. איזה יופי?! אני מעריץ את החברה שבה זה קורה. שם לפחות יש "דבר למות למענו", כמאמר המשורר. אגב, זה מזכיר לי את הסיפור המפורסם שסר קרל פופר תקף את ויטגנשטיין עם מוט גחלים של תנור, בעת ויכוח על המדע המוסרי. אבל אצלם זה היה בענייני פרנסה וכבוד, לכן זה לא ממש נחשב. כאן זה ממש היה ויכוח לשם שמים, וקנאת סופרים שמרבה חכמה. על אנקדוטות נוספות (רק הפתיח קשור לענייננו), ראו:
|
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 09:55 |
|
| |
מיכי אני מציע לך לא להתלהב יותר מדי, מה אתה יודע מי מחכה לך מעבר לפינה.
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 10:03 |
|
| |
האמת? זה שווה.
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 10:07 |
|
| |
בזמן האחרון התעסקת בהפקעת קידושין .....
ולהזכירך - מחלוקת מסויימת בין ב"ש לב"ה
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 17/09/2013 10:10:38
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 11:55 |
|
| |
בעל, לא הפקעה אלא ביטול. אמנם כל המקדש עושה זאת על דעתי, אבל בכל זאת...
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 12:43 |
|
| |
מיכי גם חיים על דעתך?
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 12:58 |
|
| |
את זה יש לשאול את יוצרם.
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 13:07 |
|
| |
ידיעת השנה? למעשה מדובר בעוד מטורף או( שיכור )שיורה בכל מי שמעצבן אותו .העובדה שבמקרה זה הדם עלה לו לראש בגלל ויכוח על קאנט היא אנקדוטלית,לא יותר.
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 13:42 |
|
| |
אפרים בלשון ס,נ יש רוצחים גם אצל החילונים ולא רק אצל דתיים,
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 13:52 |
|
| |
וכדרכו של קאנט ,כל רוצח אינו רוצח אלא בחזקה דמעיקרא ולא בפועל שהרי מי שקבע שהסכין ממית אינו אלא הסטטיסטיקה,ואם נדון מדין רוב הרי הוי רובא דליתא קמן,
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 14:01 |
|
| |
הרב מיכי , והרי רצחו בבית המיקדש במעלות המיזבח על הזכות להקטיר קטורת. נכון אולי לא ממש דומה אבל שערי רציחה פתוחים למי שלא שולט ברוחו.
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 14:52 |
|
| |
חלמיש, לא הבנתי את ההערה. ברור שכך. רק יש מי שלא שולט ברוחו בויכוח על קאנט, ויש מי שלא שולט ברוחו בגלל עקיפה בתור לאוטובוס או לחניה.
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 15:49 |
|
| |
mdabraham כתב: |  | חלמיש, לא הבנתי את ההערה. ברור שכך. רק יש מי שלא שולט ברוחו בויכוח על קאנט, ויש מי שלא שולט ברוחו בגלל עקיפה בתור לאוטובוס או לחניה. |
|
הגם אתה בטלאולוגים?
איך שלא יהיה ויכוח על קאנט מתוך הזדהות עם דבריו, אמור להיות בעל אופי דאונטולוגי, וככזה, הריגה על קדושת קאנט והריגה על קדושת החניה שקולים מבחינה מוסרית.
אלא א"כ, וכנראה שכך, דבריך והתפעלותך נסובו על התרבותיות ולא על המוסריות. וא"כ דברי הנ"ל הינם קשקוש חסר שחר, ולא נותר לי אלא להצטרף להתפעלותך.
נ.ב. באותה מידה ניתן להתפעל תרבותית מאותו אחד שנפצע קשה על קדושת סוכה? [נו, רבותי, להתעורר!!].
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=59327
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 16:14 |
|
| |
mdabraham כתב: |  | חלמיש, לא הבנתי את ההערה. ברור שכך. רק יש מי שלא שולט ברוחו בויכוח על קאנט, ויש מי שלא שולט ברוחו בגלל עקיפה בתור לאוטובוס או לחניה. |
|
נראה ששוב לא הבנת את מה שמנסים לומר לך כאן.
הנקודה בסיפור היא הקלות הבלתי נסבלת של לחיצה על ההדק בגלל הפסד בוויכוח. הסיפור מלמד אותנו (מה שכלל לא מפתיע )שגם חובבי קאנט יכולים להיות מהירי חימה שמוכנים להרוג או לההרג למען הכבוד. אותו טיפוס של אדם אילו היה גנן מן הסתם היה יורה בויכוח על רקפות.
העובדה שהוא ירה על רקע של ויכוח פילוסופי אינה הופכת אותו לנעלה יותר.
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 17:54 |
|
| |
אפרים, מה לעשות שאני קשה הבנה. אתה יודע זאת לא מהיום.
דה וינצ'י, מה עניין זה לטלאולוגיה ודאונטולוגיה? לא הבנתי. אתה מתכוין שהערכה מוסרית של רצח אינה קשורה למטרה שלשמה הוא מתבצע? לזה אני לגמרי מסכים. איני טוען שהריגה בשביל קאנט היא מוסרית יותר. אני טוען שהיא ראויה להערכה תרבותית יותר, שכן מה שחשוב לאותו אדם הוא קאנט ולא החניה או הכסף. זאת להבדיל מהריגה בשביל אידיאולוגיה, שהיא באמת גם מוסרית יותר וגם ראויה להערכה יותר (אני מדבר במקרים שהיא לא מוצדקת, ואני מתנגד לה).
|
|
|
|
נשלח ב-17/9/2013 18:48 |
|
| |
אכן כך, הבנו אחד את השני, כמו שציינתי בהודעתי.
|
|
|
|