נשלח ב-7/12/2016 20:39 |
|
| |
שפל תהומי חסר תקדים: שיתוף הפעולה החצרי עם המחוז החרדי - כעת גם בישיבות קטנות
פרסום ראשון
לראשונה: ראשי ישיבות מכירים במחוז החרדי במשרד החינוך
לאחר החרם היזום על המחוז החרדי במשרד החינוך, ישתתפו מחר בכינוס ראשוני מסוגו ראשי הישיבות הקטנות, שיודרכו על הקלות בהתנהלותם - לטובת תלמידים חלשים (חרדים,חדשות)| ז' בכסלו תשעז 18:34 07.12.16
אאאלראשונה משרד החינוך יוזם כנס הסברה לראשי ישיבות קטנות, כיצד ניתן לקבל תקציב מהמשרד ולהגיש תכניות חינוכיות במסגרת 'שעות שילוב' שהנהיג שר החינוך הנוכחי נפתלי בנט, יו"ר הבית היהודי. בכנס, שיתקיים מחר (חמישי) בירושלים, צפויים לשאת דברים מנהל המחוז החרדי איציק זהבי וסגן שר החינוך מאיר פרוש, והוא פרי יוזמתו של זהבי אשר מוביל לאחרונה את ההידברות עם הממסד החרדי ואת שדרוג מתן המענה לציבור החרדי. במרכז הכנס ינתנו, כאמור, ההסברים למנהלים כיצד ניתן לעבוד ולהשיג תוצאות טובות יותר מול המשרד. עד כניסתו של שר החינוך נפתלי בנט לתפקידו, משרד החינוך לא נהג לשלם לישיבות הקטנות החרדיות כסף עבור השקעה פרטנית בשילוב תלמידים חלשים. בשנה שעברה שינה, בפעם הראשונה, משרד החינוך את מדיניותו והחל לתקצב גם ישיבות קטנות חרדיות. לפי ההערכה, בעקבות כניסתם של מוסדות החינוך החרדי בשנה שעברה לסל הזכאים, יזכו השנה המוסדות לתקציב הגדול פי ארבעה ממה שקיבלו בשנה שעברה. 
הזימון לכינוס במסגרת המדיניות החדשה לבוא לקראת הציבור החרדי ולאפשר להפיק את המיטב מהמשרד, ייערך מחר הכנס המקצועי לראשי הישיבות ולמנהלים - שלחלקם יהיה זה המפגש הראשון עם הנהלת המחוז החרדי. בכינוס המדובר, ייפרס אופן הגשת הבקשות מול מערכות הבירוקרטיה, לצד הסבר מלומד על בניית תכניות השילוב לתלמידים החלשים בכדי שיעמדו בנוהלי משרד החינוך שיביאו לקידום ושיפור מצבם. כזכור, בעבר שרר עימות חריף בין החיבור החרדי למחוז החרדי, והנהגת היהדות החרדית יצאה בקריאה חריפה להחרימו, אולם כפי שנחשף ב"כיכר השבת", במהלך השנה האחרונה נוצרו שיתופי פעולה רבים - ובראשם ציר של הידברות ומפגשים סדירים בין ראש ישיבת אור ישראל הגאון רבי יגאל רוזן, מי שנחשב כיד ימינו של מרן ראש הישיבה הגראי״ל שטיינמן בנושאים חינוכיים, לבין מנהל המחוז החרדי איציק זהבי.

תוקן על ידי ערלכער_ייד ב- 07/12/2016 20:43:28
 |
|
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 20:40 |
|
| |
אח"כ אל תשכח להעלות לנו פוסט חדש שרוב הפורום מלא באשכולות נגדכם.
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 21:07 |
|
| |
ותשובה עניינית ?
אתם מתקיפים את כל היהדות החרדית במהלכים הרפורמיסטים המזעזעים שהנכם נוקטים בה תוך סיכון כל ספינת היהדות החרדית וצביונה העתידית. האם אין לנו לדעתך גם את זכות הזעקה מול פעולות ממשיות שננקטות על ידי המושכים בהגה השלטון הפוליטי והממסדי, תוך פריצת כל החומות ?
בני התורה לא ירתעו וימשיכו לעמוד בעוז על משמר החומות, לבל יפרצו בה פרץ, כי בנפשנו הדבר
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 21:13 |
|
| |
אתה דפוק במוח? וכי אני דובר של ראשי הישיבות?
יש להניח שהם פועלים כראוי, רבים הם תלמידי החכמים בישיבות וגם מחוץ לישיבות. ולא אתה הצבוע התומך בכת הצביעות והשקר תבוא להשגיח על הציבור החרדי.
תפתחו ישיבות על טהרת הקודש, ותקחו כסף מהמדינה ומהתורמים גם יחד כהרגלכם המגונה.
רק אל תשכח מי פותח את אשכולות השנאה. ומי עוסק בחיים של הזולת.
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 21:14 |
|
| |
ובמחשבה שניה.
אנחנו הרי רפורמים מזרחניקים. לא נמאס לך לעסוק בנו?
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 21:19 |
|
| |
זה לא החיים של הזולת אלא החיים של כולנו
אל תשכח שרוב בחורי בני התורה עדיין מעורבים במוסדות הליטאים והפירצות הללו משפיעות על כולנו בין במישרין ובין בעקיפין
וגם ליבנו ואחריותנו על ילדי ההמון הנבער הנוהה אחר העסקונה הרפורמיסטית הזאת כעדר, וכיהודים האמונים על איכפתיות, עלינו לזעוק גם את זעקת כל תלמידי בתי החינוך והישיבות הקדושות באשר הם.
|
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 21:32 |
|
| |
בטרם שמענו מהצדדים את גרסתם בעניין ומה המציאות, אולי למישהו יש מידע מה היחס בזעזוע בין הסיפור הזה לתוכנית 'עוז לתמורה' העציצית.
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 21:35 |
|
| |
נראה שאתה יודע מיהם ראשי הישיבות שישתתפו שם מחר. מה עם ראשי הישיבות קטנות של עץ? יגיעו?
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 21:37 |
|
| |
ערלכער_ייד כתב: |  | זה לא החיים של הזולת אלא החיים של כולנו
אל תשכח שרוב בחורי בני התורה עדיין מעורבים במוסדות הליטאים והפירצות הללו משפיעות על כולנו בין במישרין ובין בעקיפין
וגם ליבנו ואחריותנו על ילדי ההמון הנבער הנוהה אחר העסקונה הרפורמיסטית הזאת כעדר, וכיהודים האמונים על איכפתיות, עלינו לזעוק גם את זעקת כל תלמידי בתי החינוך והישיבות הקדושות באשר הם. |
|
אתם שולחים בנים ללמוד בישיבות, ואחר כך גם מטיפים לראש הישיבה שלה איך לנהוג, וגם מטנפים עליו באינטרנט.
זאת גם עזות פנים עמלקית וגם צביעות עשוית.
אם עולם התורה המידרדר כלשונך כ"כ גרוע איך אתה שולח את בניך ללמוד בו? אלא מאי, גם אתה לא מאמין במה שאתה אומר, ואתה צבוע שרק משתמש בתואנות 'רוחניות' כדי להוציא את התסכול שלך מכך שזרקו אותכם מהשפעה על הציבור החרדי.
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 22:15 |
|
| |
אני מבין את זעזועו של הערל. השקעה בשילובם של נערים עם בעיות קשב וריכוז, דיסלקציה והפרעות תקשורת, ע"י קבלת תקציב לשעות סיוע לאותם נערים, עלולה לגרום להם להשתלב היטב בעולם הישיבות. בעוד הורגלנו שנערים כאלו לא משתלבים, ומתסכולם וחוסר היכולת שלהם ללמוד הופכים לשבבניקים, הנערים האלו עלולים חלילה להפוך לבני ישיבות שמשתלבים כמו כולם, ואם כך, קטן הסיכוי שהם יתגייסו בסופו של דבר לצבא. על מה יזעקו חברי הכת אם כבר כעת מונעים את הדור הבא של השבבניקים המתגייסים?
להבעיר את הגולה כמדורת אש - מיד!!
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 22:27 |
|
| |
בשיטת 'הבה נתחכמה לו'... מתחילים תמיד עם הנחשלים במטרה מוצהרת לחדור בשלב הבא יותר פנימה
סערה: בקרוב, יועצי משרד החינוך בישיבות הקטנותאחת בצהריים 'קול ברמה' | ד' כסלו התשע"זהדפסההוספת תגובה ישורון תורג'מן חושף אצל רונן כץ ב'קול ברמה' הקלטות של מנהל המחוז החרדי במשרד החינוך בכינוס פנימי בפני יועצים חינוכיים חרדים: "להגיד שאין צורך ביועצים חינוכיים בישיבות קטנות? בוודאי שצריך ואנחנו במשרד נתמוך ונעשה." זהבי עקץ את קודמו בתפקיד מאיר שמעוני "אנחנו משקיעים ביצירת תשתית שעליה יהיה אפשר לבנות את הפרק הבא שיהיה טוב יותר. לא כמו הפרק הקודם שהיה לא טוב, שהיה פרק שעסק בהורדות ידיים ולא בלחיצות ידיים." עוד אמר זהבי "לא קל הדבר שצריך לעמוד על עניין היועצים, לבוא ולהגיד ברשת שהיא מתוקצבת במאה אחוז רגע בוא נעשה סדר על מה אנחנו מסכימים, על עבודת הייעוץ. ממשיך זהבי ואומר: "אנחנו מנסים לעשות סדר ותשתית לעבודה. כל הרעיון הוא, שאחרי שנבנה איזה שהיא הסכמה בסיסית לגדולי ישראל לבוא ולהגיד: "לא מחרימים עבודה של ייעוץ וכן הלאה, אלא מכירים בצורך ובחשיבות", ומכאן אפשר להמשיך הלאה."
תוקן על ידי ערלכער_ייד ב- 07/12/2016 22:32:33
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 22:29 |
|
| |
מה קורה עם ישיבות הפלג?
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 23:21 |
|
| |
כברהיה כתב: |  | מה קורה עם ישיבות הפלג? |
|
בשביל זה אנו עומדים בשער כדי שרפי המזג לא יפלו במלכודת מזימות עוקרי התורה ומשת"פיהם החצריים
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 23:25 |
|
| |
הם לא לוקחים תקציב ממשרד החינוך או מה?
|
|
|
נשלח ב-7/12/2016 23:25 |
|
| |
הנה לנו הודאה שישיבות הפלג הם רפי מזג.
תמיד ידענו זאת, אך טוב לראות הודאה רשמית.
|
|
|
נשלח ב-8/12/2016 09:03 |
|
| |
עובדתי כתב: |  | הנה לנו הודאה שישיבות הפלג הם רפי מזג.
תמיד ידענו זאת, אך טוב לראות הודאה רשמית. |
|
מצטער, אך כנראה שלא באשמתך הנך לוקה כרונית בהבנת הנקרא...
מומלץ בחום פניה למומחה לקריאה מתקנת, ולקלינאי תקשורת, אולי יחוס אולי ירחם
|
|
|
|