בית פורומים בחדרי חרדים

יש אתר שמרכז את כל החופשות הכשרות בחו"ל לקיץ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/6/2019 09:09 לינק ישיר 
יש אתר שמרכז את כל החופשות הכשרות בחו"ל לקיץ?

משהו מרוכז של כולם. יש דבר כזה?



דווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-27/6/2019 09:32 לינק ישיר 

אין
גם לא יכול להיות
בגלל התחרות ולמניעת המונופול



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-27/6/2019 09:35 לינק ישיר 

www.tjt.co.il/vacations/summer_and_winter_sun אולי לא הכל אבל די הרבה תהנו



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-27/6/2019 09:37 לינק ישיר 

ויש את השער האחורי של יתד נאמן ביום שלישי עם עוד כמה



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-27/6/2019 09:50 לינק ישיר 

יש קבוצת ווטסאפ ערוץ חו"ל מהודר 3

קבוצה מצוינת אך ורק על חופשות למהדרין, מסעדות וכדומה


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-27/6/2019 10:17 לינק ישיר 
טיןטין1

תמניא_אפי כתב:
יש קבוצת ווטסאפ ערוץ חו"ל מהודר 3

קבוצה מצוינת אך ורק על חופשות למהדרין, מסעדות וכדומה


נשלח מהאנדרואיד שלי

יש קישור?



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-27/6/2019 10:23 לינק ישיר 

https://www.hul-kasher.co.il/

https://www.facebook.com/groups/485283935013250/



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-27/6/2019 10:38 לינק ישיר 

https://www.asiatravel.co.il/article.aspx?id=41005 


https://www.freeindex.co.il/b/%D7%90%D7%91%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%A9-%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A2%D7%9E 

הנופש של אבימור הוא בפויאנה - בראשוב, רומניה. הייתי אצלם אשתקד ואני ממליץ בחום.



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-27/6/2019 14:05 לינק ישיר 
מסטוגי500


חג הפסח  וכן חופשת הקיץ  הפכו להיות חג המלונות. במקום לנקות את הבית והמטבח, לשפשף, לקרצף, להבריק ולהכשיר. במקום לארח את המשפחה או לחפש מתנדב שיארח את משפחתנו... פשוט נרשמים לנופש יוקרתי [פחות או יותר...] ומגיעים לליל הסדר כבני מלכים/ לנופש הקיץ .
אין ספק שזה נוח וקל. אך האם זה גם כשר?
כשמדובר על נופש בארץ הקודש, קל יותר לברר ולבדוק את נושא הכשרות. מי שסומך – למשל – על רבנות "צאלנים צפון", או "קריית תשע דרום", יתארח במלונות הרלוונטיים ויאכל בשמחה ממעדני החג. מי שאינו סומך, לא יתארח שם...
מי שמחפש הכשרים טובים יותר, ימצא לפעמים את מבוקשו. או שלא.
אך מה קורה באותם בתי מלון בחו"ל [ואינני מדבר על מקום מסוים או חברת נופש מסוימת]? 
אנחנו מקבלים חבילת "הכל כלול" ובה מלבד הטיסה, מידע מפורט על תוכניות החג, על תפריטי החג, על פעילות לילדים והעסקת המבוגרים, על טיולים ובריכה [מחוממת, מקורה, אולימפית, למטיבי צלול...], על פייטנים וקוסמים, שוזרי פרחים ומוזרי בלבנה... על ערב זמר מזרחי ועל מפגש חזנות מרטיט...
אך מה בדבר הכשרות? מה אנחנו יודעים עליה? האם הקוסם שיגיע להופעה במלון, יעשה קסם והכל יהיה כשר למהדרין? מטבח כשר למהדרין הוא מטבח שהושקעה בו עבודה רבה שקדמה לה מחשבה רבה. אנשי מקצוע מנוסים ומתורגלים שעובדים על פי תוכנית מדויקת ומפורטת המקיפה את כל ענפי המטבח. מהכשרתו הראשונית ועד בישולו והגשתו. אך אמרגני הנופש והבריכה מבטיחים לנו כשרות למהדרין. מה זה בעצם כולל? נכון שלפעמים מוסיפים ומדגישים שהירק הוא גוש קטיף אורגינל, הבשר משחיטתו של ..., הדגים יגיעו היישר  מהנהר, כל הפרודוקטים בכשרות בדצ"ים... [רח"ל. מה זה בדיוק כולל? בד"צ רבה הקונסרבטיבי של...] והאוכל יהיה ללא חשש שרויה, ללא קטניות, ללא מצות שאינן שמורות וללא מרור של יהדות טג'יקיסטן... וכמובן שכל הבישולים הם בישול ישראל למהדרין – גם לשיטת מרן הבית יוסף...(דבר שכמעט בלתי ניתון לעשות במטבח ציבורי, ובטח במקום שלא פועל כל השנה בכזה סטנדרט)
ומה עוד? האם בכלל צריך עוד? מה לא טוב בזה? האם אי אפשר להסתפק בהבטחות הללו? אסור לשכוח ששכנתנו מהדלת השניה, מכירה חברה מבית הספר היסודי, שגרה באותו רחוב של הרב האלמוני שיפקח על הידורי הכשרות הנהדרים הללו...
ובפועל? מה אנחנו מקבלים?
מטבח טרף שלא הוכשר כדת וכדין – מחוסר ידע ומומחיות, בישולי גויים לכל הדעות, תערובת בשר וחלב, בשר ועופות משחיטות מפוקפקות, דגים ללא קשקשים ופרות ים, 
במאמר זה ננסה מעט להבין את המורכבות של החזקת מטבח כשר [ולאו דווקא מהודר], במלון שכל ימות השנה מתפעל מטבח טרף לגמרי. מטבח שכל עובדיו רגילים ומתורגלים בטיגון בשר חזיר בחמאה ומעולם לא שמעו על פטרוזיליה מפוקחת ועל השרייתה ושטיפתה. שבת מבחינתם זה אחד מימי השבוע ופסח הוא סתם סיבה למסיבה. שף המנצח על ממלכה ענקית ומשומנת הפועלת כמכונה מדויקת, נאלץ לפתע לשמוע על נהלים חדשים המסבכים את חייו ולא מאפשרים לו ל"תקתק" מנות במהירות. שף שלא יתחיל לעבוד לפני שיוציא את מזוודת סכיני ה"גלובל" הפרטיים שלו [שלא בהכשר הבדצ"ים, כמובן... וסכינים מיוחסים אלו "זכו" כבר לבלוע את כל סוגי המאכלים שאינם כשרים...], שלא זזו ממחיצתו ב-23 השנים האחרונות... מטבח של מלון הפועל 24 שעות X שבעה ימים. ובמקום משגיח אחד המפקח ומשגיח ומרסן ומדריך ו...
ומי הוא המשגיח הזה? מה הניסיון שלו במטבחי מלון ביום חול רגיל? ומה הוא יודע על תפעול ותחזוקת מלון בשבת וחג? האם הוא מצליח להיות בכל פינה במטבח בכל רגע נתון?  24/7 כבר אמרנו? אז נכון שהמשגיח השתדל מאד לקבל נופש משפחתי לו ולבני ביתו, אך מה הוא כבר מסוגל לתרום למטבח כזה? האם מישהו סבור שניתן בכלל לעמוד בהבטחה של "ללא שרויה" במקום כזה? האם ניתן בכלל להישמר מחמץ? האם מותר לאכול מזון שיוצר בחילול שבת גמור עבורנו? 
לפעמים, מארגני הנופש מרגישים "לארג'ים" ומאשרים לאברך חסר הניסיון עוד עוזר או שניים. בחורים מלאי רצון טוב וחסרי כל ידע ויכולת בתחום הכשרות הספציפי הזה. 
אז מה אנחנו בעצם מקבלים? 
[רשימה חלקית מאד...] –נתחיל במטבח שלא הוכשר כדין מחוסר ידע/בקיאות/וניסיון. מטבח ובו כלים טרפים למהדרין, ובפסח שלא לדבר על כלי חמץ גמור. ומה מבשלים בכלים אלו? בשר טרף ממקפיאי המלון, [או במקרה הטוב – בשר ממקורות ושחיטות מפוקפקים], דגים טמאים מאותו מקור, תערובות בשר וחלב, ירק שורץ חרקים, חלב וגבינות גויים, יין של גויים, חומרי גלם כשרים – עד שנגמרים או עד שחסר לשף משהו... וכשחסר, יש להם מחסן צמוד ומלא כל טוב. הבישולים וההכנות נעשים תוך כדי חילול שבת וחג [לצורך סועדי המהדרין...].
ומי מפקח על הכשרות של המקום הנורא הזה? אברך צעיר או בחורים צעירים שהחליטו לטייל בחו"ל ולהרוויח כמה שקלים... תוך כדי...  משגיחים שאין להם שפה משותפת עם עובדי המטבח [שמשום מה אינם מבינים עברית...], משגיחים שאינם בקיאים בהלכות יורה דעה הכוללות את הכשרת המטבח ובהלכות אורח חיים הכוללות את המותר והאסור בשבת וחג.

חשוב לומר כי נתינת כשרות לבתי מלון הינה "מקצוע בפני עצמו" וכשרות למלון הינה דבר מסובך וביותר בעניין שבת וחג . וזה שאדם תלמיד חכם או ראש ישיבה לא הופך אותו למבין בכשרות בתי מלון. בית מלון שהעובדים בו רגילים לעבוד לפי רמת כשרות רגילה לבא ולהגיד כי בין רגע עשרות עובדים יתרגלו לשינויי עבודה ויעבדו לפי קריטריונים של מהדרין וזה כולל את עובדי המטבח שאינם יהודים, מסופקני. שלא לדבר על מערכות המלון שלא תמיד בנויים לכך כגון מכונות השטיפה, קיטור משותף מנגנוני שבת וכו' וכו'.

ישנם אנשים שחושבים שכשרות מתחילה ונגמרת בבשר. הבאתה בשר מהדרין או גלאט אזי המלון הופך לגלאט כשר. והציבור מטומטם ולכן הציבור משלם וכך כולם עובדים על כולם. בעניין הגלאט כאמור, הבשר שהוא מהדרין"גלאט לא הופך את ההכשר כולו למהדרין. כשרות מהדרין מחייבת בנוסף לבשר ולמרכיבים האחרים גם כלים ובישול מתאימים. עברתי על כמה פרסומים של חברות הנופש לקראת הפסח/ חופשת הקיץ  והשתוממתי על כישרון היצירתיות של כותבי הפרוספקטים המצאת סיסמאות כשרות נבובות וחסרות תוכן. "כשרות רבנות –מוצרי מהדרין". "גלאט למהדרין –שרויה" (אם זה שרויה אז איך זה מהדרין? יש כאלו המחמירים בשרויה, וכשרות מהדרין תוחמת את כולם , לחברות הנופש פתרון), "גלאט למהדרין לא שרויה", "כשרות רבנות מוקפדת" וכו'.

אורך הזקן , ידיעת התורה או ראשות ישיבה לא הופכים את האדם  למבין בכשרות בתי מלון.  

וכבר נאמר בתורה "ויהי בדרך במלון ויפגשהו ה' ויבקש המיתו"(שמות ד,כד), כך שלהיות במלון וק"ו בפסח זה לא כ"כ פשוט.





דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-27/6/2019 14:18 לינק ישיר 
בבקשה: חו"ל מהודר בוואצאפ

טיןטין1 כתב:
טיןטין1

תמניא_אפי כתב:
יש קבוצת ווטסאפ ערוץ חו"ל מהודר 3

קבוצה מצוינת אך ורק על חופשות למהדרין, מסעדות וכדומה

יש קישור?


https://chat.whatsapp.com/GzHASRAormV3dxhQV3XxRP



נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-27/6/2019 14:46 לינק ישיר 
טיןטין1

מסטוגי500 כתב:

חג הפסח  וכן חופשת הקיץ  הפכו להיות חג המלונות. במקום לנקות את הבית והמטבח, לשפשף, לקרצף, להבריק ולהכשיר. במקום לארח את המשפחה או לחפש מתנדב שיארח את משפחתנו... פשוט נרשמים לנופש יוקרתי [פחות או יותר...] ומגיעים לליל הסדר כבני מלכים/ לנופש הקיץ .
אין ספק שזה נוח וקל. אך האם זה גם כשר?
כשמדובר על נופש בארץ הקודש, קל יותר לברר ולבדוק את נושא הכשרות. מי שסומך – למשל – על רבנות "צאלנים צפון", או "קריית תשע דרום", יתארח במלונות הרלוונטיים ויאכל בשמחה ממעדני החג. מי שאינו סומך, לא יתארח שם...
מי שמחפש הכשרים טובים יותר, ימצא לפעמים את מבוקשו. או שלא.
אך מה קורה באותם בתי מלון בחו"ל [ואינני מדבר על מקום מסוים או חברת נופש מסוימת]? 
אנחנו מקבלים חבילת "הכל כלול" ובה מלבד הטיסה, מידע מפורט על תוכניות החג, על תפריטי החג, על פעילות לילדים והעסקת המבוגרים, על טיולים ובריכה [מחוממת, מקורה, אולימפית, למטיבי צלול...], על פייטנים וקוסמים, שוזרי פרחים ומוזרי בלבנה... על ערב זמר מזרחי ועל מפגש חזנות מרטיט...
אך מה בדבר הכשרות? מה אנחנו יודעים עליה? האם הקוסם שיגיע להופעה במלון, יעשה קסם והכל יהיה כשר למהדרין? מטבח כשר למהדרין הוא מטבח שהושקעה בו עבודה רבה שקדמה לה מחשבה רבה. אנשי מקצוע מנוסים ומתורגלים שעובדים על פי תוכנית מדויקת ומפורטת המקיפה את כל ענפי המטבח. מהכשרתו הראשונית ועד בישולו והגשתו. אך אמרגני הנופש והבריכה מבטיחים לנו כשרות למהדרין. מה זה בעצם כולל? נכון שלפעמים מוסיפים ומדגישים שהירק הוא גוש קטיף אורגינל, הבשר משחיטתו של ..., הדגים יגיעו היישר  מהנהר, כל הפרודוקטים בכשרות בדצ"ים... [רח"ל. מה זה בדיוק כולל? בד"צ רבה הקונסרבטיבי של...] והאוכל יהיה ללא חשש שרויה, ללא קטניות, ללא מצות שאינן שמורות וללא מרור של יהדות טג'יקיסטן... וכמובן שכל הבישולים הם בישול ישראל למהדרין – גם לשיטת מרן הבית יוסף...(דבר שכמעט בלתי ניתון לעשות במטבח ציבורי, ובטח במקום שלא פועל כל השנה בכזה סטנדרט)
ומה עוד? האם בכלל צריך עוד? מה לא טוב בזה? האם אי אפשר להסתפק בהבטחות הללו? אסור לשכוח ששכנתנו מהדלת השניה, מכירה חברה מבית הספר היסודי, שגרה באותו רחוב של הרב האלמוני שיפקח על הידורי הכשרות הנהדרים הללו...
ובפועל? מה אנחנו מקבלים?
מטבח טרף שלא הוכשר כדת וכדין – מחוסר ידע ומומחיות, בישולי גויים לכל הדעות, תערובת בשר וחלב, בשר ועופות משחיטות מפוקפקות, דגים ללא קשקשים ופרות ים, 
במאמר זה ננסה מעט להבין את המורכבות של החזקת מטבח כשר [ולאו דווקא מהודר], במלון שכל ימות השנה מתפעל מטבח טרף לגמרי. מטבח שכל עובדיו רגילים ומתורגלים בטיגון בשר חזיר בחמאה ומעולם לא שמעו על פטרוזיליה מפוקחת ועל השרייתה ושטיפתה. שבת מבחינתם זה אחד מימי השבוע ופסח הוא סתם סיבה למסיבה. שף המנצח על ממלכה ענקית ומשומנת הפועלת כמכונה מדויקת, נאלץ לפתע לשמוע על נהלים חדשים המסבכים את חייו ולא מאפשרים לו ל"תקתק" מנות במהירות. שף שלא יתחיל לעבוד לפני שיוציא את מזוודת סכיני ה"גלובל" הפרטיים שלו [שלא בהכשר הבדצ"ים, כמובן... וסכינים מיוחסים אלו "זכו" כבר לבלוע את כל סוגי המאכלים שאינם כשרים...], שלא זזו ממחיצתו ב-23 השנים האחרונות... מטבח של מלון הפועל 24 שעות X שבעה ימים. ובמקום משגיח אחד המפקח ומשגיח ומרסן ומדריך ו...
ומי הוא המשגיח הזה? מה הניסיון שלו במטבחי מלון ביום חול רגיל? ומה הוא יודע על תפעול ותחזוקת מלון בשבת וחג? האם הוא מצליח להיות בכל פינה במטבח בכל רגע נתון?  24/7 כבר אמרנו? אז נכון שהמשגיח השתדל מאד לקבל נופש משפחתי לו ולבני ביתו, אך מה הוא כבר מסוגל לתרום למטבח כזה? האם מישהו סבור שניתן בכלל לעמוד בהבטחה של "ללא שרויה" במקום כזה? האם ניתן בכלל להישמר מחמץ? האם מותר לאכול מזון שיוצר בחילול שבת גמור עבורנו? 
לפעמים, מארגני הנופש מרגישים "לארג'ים" ומאשרים לאברך חסר הניסיון עוד עוזר או שניים. בחורים מלאי רצון טוב וחסרי כל ידע ויכולת בתחום הכשרות הספציפי הזה. 
אז מה אנחנו בעצם מקבלים? 
[רשימה חלקית מאד...] –נתחיל במטבח שלא הוכשר כדין מחוסר ידע/בקיאות/וניסיון. מטבח ובו כלים טרפים למהדרין, ובפסח שלא לדבר על כלי חמץ גמור. ומה מבשלים בכלים אלו? בשר טרף ממקפיאי המלון, [או במקרה הטוב – בשר ממקורות ושחיטות מפוקפקים], דגים טמאים מאותו מקור, תערובות בשר וחלב, ירק שורץ חרקים, חלב וגבינות גויים, יין של גויים, חומרי גלם כשרים – עד שנגמרים או עד שחסר לשף משהו... וכשחסר, יש להם מחסן צמוד ומלא כל טוב. הבישולים וההכנות נעשים תוך כדי חילול שבת וחג [לצורך סועדי המהדרין...].
ומי מפקח על הכשרות של המקום הנורא הזה? אברך צעיר או בחורים צעירים שהחליטו לטייל בחו"ל ולהרוויח כמה שקלים... תוך כדי...  משגיחים שאין להם שפה משותפת עם עובדי המטבח [שמשום מה אינם מבינים עברית...], משגיחים שאינם בקיאים בהלכות יורה דעה הכוללות את הכשרת המטבח ובהלכות אורח חיים הכוללות את המותר והאסור בשבת וחג.

חשוב לומר כי נתינת כשרות לבתי מלון הינה "מקצוע בפני עצמו" וכשרות למלון הינה דבר מסובך וביותר בעניין שבת וחג . וזה שאדם תלמיד חכם או ראש ישיבה לא הופך אותו למבין בכשרות בתי מלון. בית מלון שהעובדים בו רגילים לעבוד לפי רמת כשרות רגילה לבא ולהגיד כי בין רגע עשרות עובדים יתרגלו לשינויי עבודה ויעבדו לפי קריטריונים של מהדרין וזה כולל את עובדי המטבח שאינם יהודים, מסופקני. שלא לדבר על מערכות המלון שלא תמיד בנויים לכך כגון מכונות השטיפה, קיטור משותף מנגנוני שבת וכו' וכו'.

ישנם אנשים שחושבים שכשרות מתחילה ונגמרת בבשר. הבאתה בשר מהדרין או גלאט אזי המלון הופך לגלאט כשר. והציבור מטומטם ולכן הציבור משלם וכך כולם עובדים על כולם. בעניין הגלאט כאמור, הבשר שהוא מהדרין"גלאט לא הופך את ההכשר כולו למהדרין. כשרות מהדרין מחייבת בנוסף לבשר ולמרכיבים האחרים גם כלים ובישול מתאימים. עברתי על כמה פרסומים של חברות הנופש לקראת הפסח/ חופשת הקיץ  והשתוממתי על כישרון היצירתיות של כותבי הפרוספקטים המצאת סיסמאות כשרות נבובות וחסרות תוכן. "כשרות רבנות –מוצרי מהדרין". "גלאט למהדרין –שרויה" (אם זה שרויה אז איך זה מהדרין? יש כאלו המחמירים בשרויה, וכשרות מהדרין תוחמת את כולם , לחברות הנופש פתרון), "גלאט למהדרין לא שרויה", "כשרות רבנות מוקפדת" וכו'.

אורך הזקן , ידיעת התורה או ראשות ישיבה לא הופכים את האדם  למבין בכשרות בתי מלון.  

וכבר נאמר בתורה "ויהי בדרך במלון ויפגשהו ה' ויבקש המיתו"(שמות ד,כד), כך שלהיות במלון וק"ו בפסח זה לא כ"כ פשוט.


הרב מסטוגי, השאלה האם עם השנים והתרחבות התופעה לא חל גם שינוי לטובה בהנ"ל? אולי אנשים דורשים יותר היום אז חברות ההפקה מתאמצות יותר?



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-27/6/2019 15:06 לינק ישיר 




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-27/6/2019 18:05 לינק ישיר 

טיןטין1 כתב:
טיןטין1

השאלה האם עם השנים והתרחבות התופעה לא חל גם שינוי לטובה בהנ"ל? אולי אנשים דורשים יותר היום אז חברות ההפקה מתאמצות יותר?



אם כבר, אנשים שואלים פחות ודורשים פחות...


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
   
בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יש אתר שמרכז את כל החופשות הכשרות בחו"ל לקיץ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר