בית פורומים בחדרי חרדים

חלק מגלידות שטראוס הן רק "מעדן קפוא" ולא גלידה, למה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/9/2019 17:19 לינק ישיר 
חלק מגלידות שטראוס הן רק "מעדן קפוא" ולא גלידה, למה?


שמתי לב לדבר מעניין,

חלק מהאריזות המשפחתיות של "גלידות שטראוס" אינן מוגדרות כגלידה אלא רק כמעדן קפוא !

כך קרמיסימו בננה וטופי

קרמיסימו פיסטוק ושוקולד

קרמיסימו שלושה שוקולדים

קרמיסימו תותים ושוקולד לבן

מעדן קפוא בטעמי תות שדה - לימון - בננה -משמש 

וחלק כן מוגדרות כגלידה

כמו קרמיסימו וניל צ'יפ

קרמיסימו וניל עוגיות

קרמיסימו וניל צרפתי ועוד כמה

מה ההבדל ביניהן?

למה זו נקראת גלידה והשניה לא?

אגב: אצל המתחרה "גלידות נסטלה" ששייכת לאסם ששייכת לנסטלה (אסם אינה חברה ישראלית ! אלא שוויצרית)

אין דבר כזה וכל מה שראיתי (לא ראיתי הכול) כל האריזות המשפחתיות נקראות גלידה !


לידיעתכם, המרכיב הגדול בגלידות הללו (ממה שאני ראיתי) אצל שני המתחרים, הוא מים !

כן, מים ולא חלב או שמנת,

למים מוסיפים כדי שיהיה שומן בגלידה, מוסיפים שומן צמחי !  (לכן כתוב גלידה בשומן צמחי)

וכדי שהמים והשמן יתחברו מוסיפים אמולספיירים שזה חומר שמחבר מים ושמן ,

מה שקרוי בעברית חומר מתחלב (אין כל קשר לחלב  !  ) דומני שזה סוג של גליצרין !

אחרי המים ברשימת המוצרים יש סוכר,

ואחר כך כל הדברים האחרים.


סליחה אם הרסתי למישהו את הטעם לאכול גלידה,

לשתי היצרנים יש גלידות טובות (מי יותר - על טעם וריח......)

אבל העובדה שמשווקים גלידה שאיננה ככל הנראה גלידה, ראוי שהצרכן יידע מזה.



דווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-3/9/2019 17:39 לינק ישיר 

בחיפוש בגוגל מצאתי את הקישור הזה: www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4933149,00.html אצלי אתר זה חסום כך שאיני יכול להביא את הטקסט.



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-3/9/2019 17:44 לינק ישיר 

תודה על ההערה
כנ"ל תזכורת במשקאות:
מיץ סחוט - 100% מיץ ללא תוספות;
מיץ 100% מרכז - מיץ שהוכן מרכז פרי טבעי בתוספת מים;

נקטר פירות - משקה המכיל 25%-50% רכז, מחית פרי טבעי או פירות אמיתיים מרוסקים או טחונים בתוספת מים, סוכר, חומצת מאכל וחמרי טעם וריח;
משקה קל: 10%-15% רכז פרי טבעי בתוספת מים, סוכר, חומצת מאכל, חומרי טעם וריח.



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-4/9/2019 01:37 לינק ישיר 

אין כמו להכין גלידה ביתית, ולדעת אלו מוצרים בדיוק נכנסים לשם
יש לי הרגשה שיצרני הגלידות בבתי החרושת אינם מכניסים לפה את כל הזבל שלהם..



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-4/9/2019 06:24 לינק ישיר 


מסתמן: גלידה משומן צמחי תיקרא גלידה

למרות מחאות של יצרנים וצרכנים, ועדה שמורכבת בעיקר מנציגי חברות הגלידה הגדולות, החליטה שמוצרים שכיום מכונים לפי התקן: "גלידה בשומן צמחי" ו"מעדן קפוא", יכונו "גלידה" בלבד, כדי להסתיר מצרכנים שמדובר במוצר נחות מגלידת שמנת. בפן החיובי: התקן החדש מעודד ייצור מוצרים דלי שומן ויחייב בדיקות סלמונלה וליסטריה

מירב קריסטל | פורסם 15:59, 09/03/201

הטעיית צרכנים בחסות תקן רשמי ובעידוד חברות מסחריות, או תרומה לבריאות הציבור? ב-2015 פרסמנו שבלי ליידע את הצרכנים ולא בהכרח לטובתם, הולך ונרקם תקן גלידה חדש שיטשטש את ההבדלים בין גלידת שמנת משובחת, גלידת שמנת, גלידה בשומן צמחי (שמכילה שמנים שאינם ממקור חלבי), ומעדן קפוא (כיני שחברות נותנות למוצר שלא ראוי לפי התקן להיקרא גלידה).

זה רק נראה גדול

כמה אוויר מוכרים לכם בגלידה?

מירב קריסטל ועמית קוטלר

אם תסתכלו על גבי האריזות של כמה מהגלידות שנמכרות בסופר, תגלו שהנפח שלהן גדול מהמשקל שלהן פי 2. כלומר אתם קונים אריזה שחלק ניכר ממנה זה אוויר. אלה בדרך כלל לא גלידות שמנת, אבל אפילו במותג חדש בשם "גלידת שמנת", גודל האריזה מתעתע ויש בה כמות קטנה להפתיע

כמה אוויר מוכרים לכם בגלידה?

מדובר בשינויים מרחיקי לכת בתקן הישראלי, שנעשו במסווה של קידום הוזלה ובריאות. התקן ישונה בחסות מכון התקנים ומשרד הבריאות, כך שחברות ישראליות וכן יבואניות יוכלו למכור גלידה נחותה, אך לא ידרשו לציין שמדובר ב"גלידה בשומן צמחי" על גבי האריזה, בניגוד לנהוג עד כה.

יישאר הכינוי: "גלידת שמנת משובחת

בעקבות הפרסומים בתקשורת - ההצבעה על התקן במכון התקנים נדחתה. כעת מתברר כי הוועדה הטכנית לגלידה, שבראשה עמד נציג גלידת שטראוס והשתתפו בה נציגים של נסטלה, גלידות פלדמן ובן אנד ג'ריס, הצביעה על הסעיפים לאחרונה ובחלק מהסעיפים - הוועדה לקחה צעד אחורה.

בין היתר – נבלמה הכוונה לבטל את הקטגוריה: "גלידת שמנת משובחת", שמבדילה בין גלידות עם 12% שומן (לדוגמא: בן אנד ג'ריס, האגן דאז ומגנום, שמכילות שמנת אמיתית) לבין גלידות עם 8%-12% שומן (גלידות של נסטלה וגלידת שטראוס שמקור השומן שלהן – חמאה). מצד שני, בינתיים משרד הבריאות מתכוון לסמן באדום מוצרים עם אחוז שומן רווי גבוה – כך שכרגע מה שנחשב לתו איכות – הופך לנקודת תורפה.

יחד עם זאת, שינויים אחרים נשארו על כנם והם יורידו את איכות הגלידה כפי שהיא מוצגת לצרכנים. למשל, ההיתר לקרוא לגלידה משומן צמחי - "גלידה" בלבד, בניגוד לגילוי הנאות הנהוג כיום המחייב חברות לקרוא למוצר: "גלידה בשומן צמחי", שכן הוא כולל שמנים צמחיים שהוכנסו למוצר באופן מלאכותי, כדי להוזילו. גלידה עם שומן צמחי שלא עמדה בתקן נקראת כיום בשם "נחות" עוד יותר - מעדן קפוא". בתקן החדש – אין התייחסות לכך.

גלידה נחותה תיקרא גלידה

מכאן שבשם המוצר, הצרכן הישראלי לא יקבל מידע מלא על המוצר: גלידה שמקור השומן שבה הינו מן הצומח (שומן קוקוס, דקלים ושמנים זולים נוספים) – נחשבת לנחותה יותר. יחד עם זאת, אפשר יהיה לראות את הרכיבים באחורי האריזה.

לפי הרביזיה שאושרה במכון, אך נדרשת עוד לעבור אישור אצל הממונה על התקינה במשרד הכלכלה, התקן הישראלי הקיים, תקן 327, יבוטל והתקן החדש יבוסס על קוד אירופי. גם באירופה - יוניליוור ונסטלה שולטות בשוק הגלידה.

לשם השוואה, התקן האמריקני למשל, לא מאפשר להשתמש במילה גלידה "ice cream" עבור מוצר כזה, מחשש להטעיה, שכן מוצר ללא שמנת לא נחשב לגלידה.

אחוזי השומן יירדו

שינוי נוסף לטובת החברות, שעשוי דווקא להועיל לצרכנים הוא שעד היום גלידה בשומן צמחי היתה צריכה להכיל לפחות 8% שומן צמחי ו-10% מוצקי חלב חסרי שומן. לפי התקן החדש: יש דרישת מינימום ל-4% שומן בלבד – כדי לעמוד ברפורמת הסימונים של משרד הבריאות. זה מועיל לחברות כי זה מוריד עלויות בהכנת הגלידה, אך טוב לצרכנים משום שהם יצרכו מוצר עם פחות שומן (למרות שנסייג: גלידה עם אחוזי שומן גבוהים נחשבת לאיכותית יותר). בנוסף - שיעור מוצקי חלב חסרי שומן יירד ל-6% - פה מדובר בהטבה ליצרנים.

שינוי דומה נעשה גם בהגדרה: "גלידת פרווה" – לפי ההגדרה היום, גלידה כזאת, אמורה להכיל לפחות 8% שומן צמחי. גם פה דרישת המינימום של שיעור השומן ירדה ל-4% שומן בלבד.

יהיה פיקוח על סורבה ועל יותר חיידקים 

כמו כן נוספה קטגוריה נוספת של "גלידת חלב" – שתכיל 2.5% שומן ממקור חלבי בלבד. קטגוריה זו קיימת באירופה.

נוספה גם קטגוריית סורבה – שבה דרישה למינימום של 25% פרי, אלא אם מדובר בפירות חמוצים במיוחד, או בעלי טעם עז במיוחד, אז הדרישה יורדת ל-10% פרי. במארזים עם אגוזים טחונים: 7% פרי. זה טוב לצרכנים שכן יהיה פיקוח על מוצרים שנקראים "סורבה" ואולי לא ראויים להיקרא כך.

כמו כן, בהתאם לרוח הזמנים, עודכנו שיטות הבדיקה והדרישות המיקרוביאליות לגלידה. כלומר, היום בודקים הימצאות של חידק בשם סטפילוקוקוס, בתקן החדש נוספה דרישה לבדיקות של 8 חיידקים נוספים ביניהם: אשכיריה קולי, סלמונלה, ליסטריה וספירת עובשים.


נשלח מהאנדרואיד שלי

_________________




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-4/9/2019 15:15 לינק ישיר 

תגובה של טוקבק.
על הכתבה!

הגלידה של שטראוס לא טעימה ומכילה בעיקר אויר
אפילו בתמונה אפשר לראות שגלידה בקופסא ענקית בנפח של 1.33 ליטר שוקלת 665 גרם כלומר יותר מחצי מהנפח זה אויר ואין שם שום דבר שמזכיר שמנת.
הגלידה של בן אנד ג'ריס מגיע בגביע קטן של חצי ליטר ושוקלת 450 גרם כמעט כמו הקופסא הענקית של שטראוס .

בקיצור שטראוס עובדים עלינו בעיניים



נשלח מהאנדרואיד שלי

_________________

כשאדם גדול טועה טעות קטנה. אצלו היא טעות קטנה!
אך אצל האחרים היא
טעות גדולה!




דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-4/9/2019 21:50 לינק ישיר 

לבן בטעם תות בכלל יש סלק


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-4/9/2019 23:47 לינק ישיר 

בוקר טוב לכם... מי בכלל קונה גלידת שמנת שאין בה שום דבר חוץ משומן צמחי? גלידה אמיתית זה בן & ג'ריס, בהשגחת ou

הגלידה שאתם קונים: מה בריא וממה כדאי להיזהר


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-5/9/2019 00:13 לינק ישיר 
מצעד הגלידות

גלידות שמנת

מקום ראשון: צ'אנקי מנקי

גלידת שמנת עם בננות, חתיכות שוקולד ואגוזי מלך. היצרן: בן אנד ג'ריס.

משקל: 420 גרם. נפח: 500 מ"ל. מחיר: 21.99 שקל. רכיבים: חלב טרי, שמנת, סוכר, בננות, חתיכות שוקולד, אגוזי מלך, מוצקי חלב ללא שומן, חלמון ביצה, מייצבים.

הרכב תזונתי ל־100 מ"ל: אנרגיה (קלוריות) ,256 פחמימות 24.5 גרם, שומנים 16 גרם, שומן רווי 7.7 גרם, חלבונים 3.4 גרם, כולסטרול 21 מ''ג, נתרן 45 מ''ג, סידן 62 מ''ג.

חוות דעת: ''המשובחת מכולן. המרכיב הראשון הוא חלב טרי ואחריו שמנת. מכילה מייצבים שאינם בעייתיים (גואר וקרג'ינון), אגוזי מלך ושוקולד איכותי. גם הבננות מורגשות. אין מים, אין אוויר, אין צבעי מאכל, אין שומן צמחי ותוספות מהסוג הזה".

מקום שני: קוקיז אנד קרים

גלידת שמנת משובחת עם עוגיות קרם. היצרן: בן אנד ג'ריס.

 משקל: 420 גרם. נפח: 500 מ"ל. מחיר: 21.99 שקל. רכיבים: חלב טרי, שמנת, עוגיות קרם, סוכר, מוצקי חלב ללא שומן, חלמון ביצה, מייצב. רכיבי העוגיות: קמח חיטה, סוכר, שומן צמחי, קקאו, גלוקוזה, ליקר שוקולד, עמילנים, חומרי טעם וריח, לציטין.

הרכב תזונתי ל־100 מ"ל: אנרגיה (קלוריות) ,264 פחמימות 26.8 גרם, שומנים 15.7 גרם, שומן רווי 7.2 גרם, חלבונים 3.7 גרם, כולסטרול 27 מ''ג, נתרן 131 מ''ג, סידן 73 מ''ג.

חוות דעת: ''גלידה די דומה לראשונה, פרט לעוגיות שמכילות גם שומן צמחי. יש תוספות טעם וריח ועמילנים שמוסיפים נפח. אלה אמנם לא פוגעים בבריאות, אבל מורידים את משקל הרכיבים המשובחים. עדיין גלידה מאוד טובה".

מקום שלישי: פרלינס אנד קרים

גלידת שמנת בטעם קרמל עם פרלינים. היצרן: האגן דאז.

 משקל: 417 גרם. נפח: 473 מ"ל. מחיר: 24.99־29.99 שקל. רכיבים: שמנת, חלב רזה, סוכר, כרמל, פקאנים פרלין, חלמונים, וניל טבעי.

הרכב תזונתי ל־100 מ"ל: אנרגיה (קלוריות) ,270 פחמימות 27 גרם, חלבונים 4 גרם, שומן 16 גרם, שומן רווי 9 גרם,כולסטרול 95 מ''ג, סידן 120 מ"ג, נתרן 155 מ"ג.

חוות דעת: ''במקום השלישי מבחינת איכות הטיב. במקום שהחלב יהיה במקום הראשון, כאן הוא במקום השני. אבל אין תוספות של גירסאות נחותות של חלב. זו הגלידה עם כמות הסידן הגבוהה ביותר - 120 מ"ג ל־100 מ''ל  - יותר מחלב. אין בה אוויר. אגב, זה היצרן היחיד שטורח לפרט גם תכולה קלורית ל־45 גרם (מנה), וכן את החלק היחסי של כל אחד מהרכיבים בתזונה היומית המומלצת, בהנחה שזו מגיעה ל-2,500 קלוריות".

מקום רביעי: גלידת שמנת בטעם שוקולד בלגי

 היצרן: האגן דאז. משקל: 417 גרם. נפח: 473 מ"ל. מחיר: 24.99־29.99 שקל. רכיבים: שמנת, חלב רזה, שוקולד מריר, סוכר, שברי שוקולד בשומן צמחי, חלמונים, קקאו מעובד על בסיס אלקלי, וניל טבעי. הרכב תזונתי ל־100 מ"ל: אנרגיה (קלוריות) ,315 פחמימות 28 גרם, חלבונים 5 גרם, שומן 21 גרם, שומן רווי 12 גרם, כולסטרול 85 מ"ג, סיבים תזונתיים 3 גרם, סידן 100 מ"ג, ברזל 2 מ"ג, נתרן 45 מ''ג.

חוות דעת: "20 אחוז יותר קלוריות ויותר אחוזי שומן יחסית לשאר גלידות השמנת. מכילה גם שומן צמחי, אם כי אין בה מים וגם לא אוויר".

מקום חמישי: MARS

גלידת שמנת בטעם שוקולד וקרמל. היצרן: מסטר פודס (יבוא סידס). משקל: 345 גרם. נפח: 500 מ"ל. מחיר: 38 שקל. רכיבים: חלב רזה מרוכז לא ממותק, מים, סירופ גלוקוז, סוכר, חלב רזה מרוכז וממותק, אבקת מי גבינה, שומן חלב, שומן צמחי, סוכר אינוורטי, קקאו דל שומן, אבקת חלב רזה, תמצית לתת, גליצרול, חומר מתחלב ,E471 מייצבים ,E412 ,E410 מלח, חומרי טעם וריח.

הרכב תזונתי ל־100 גרם: אנרגיה (קלוריות) ,286 חלבונים 6 גרם, פחמימות 31.9 גרם, שומנים 15 גרם מתוכם שומן רווי 10.6 גרם, כולסטרול 23. 64 מ''ג.

חוות דעת: ''איפה השמנת? למרות שהיבואן טוען, ובצדק, שקרא לגלידה גלידת שמנת בהיתר שירות המזון של משרד הבריאות, אותנו הרגיז לגלות שאין שמנת בין הרכיבים, מה גם שהיצרן לא התיימר בכלל לקרוא למוצר גלידת שמנת. הרכיב הראשון הוא אמנם חלב רזה לא ממותק, אבל יש בגלידה גם אבקת מי גבינה, שנחשבת לנחותה יחסית בהשוואה לשמנת או לחלב. השימוש הרב בסוכר, כולל סירופ גלוקוז, לא מעיד על מוצר משובח, כמו גם השימוש הרב בכימיקלים. מצד שני, אין בה הרבה שומנים מהצומח".

מקום שישי: Maltesers 

גלידת שמנת עם פצפוצי לתת מצופים בשוקולד ורוטב בטעם שוקולד. היצרן: מסטר פודס (יבוא סידס). משקל: 270 גרם. נפח: 500 מ"ל. מחיר: 38 שקל. רכיבים: חלב רזה מרוכז לא ממותק, מים, שמנת, סירופ גלוקוז, סוכר, עיסת קקאו, חמאת קקאו, שומן צמחי מוקשה, שומן צמחי, לקטוזה, תמצית וניל, אבקת חלב רזה, קקאו דל שומן, תמצית לתת, שומן חלב, אבקת מי גבינה, חומר התפחה E500 חומר מתחלב E471 ,E322 מייצבים:E410 ,E406, E407, E466, E412 חומציות ,E339 ,E331 חומרי טעם, מלח.

הרכב תזונתי ל־100 גרם: אנרגיה (קלוריות) ,257 חלבונים 3.4 גרם, פחמימות 34.5 גרם, שומנים 11.7 גרם, כולו שומן רווי.

חוות דעת: ''הכי הרבה סוכר. המון סוכר. הכי גרועה בין גלידות השמנת. כוללת גם כמות גבוהה מאוד של שומן רווי, שגילינו רק אחרי בירור מיוחד שערך לבקשתנו היבואן בחו''ל, וגם הרבה תוספים, חלקם מלאכותיים".

גלידות חלביות וצמחיות (פרווה)

קשה היה לדרג את הגלידות הבאות לפי רמת איכות תזונתית, כי בכל אחת מהן נמצאו נקודות תורפה כאלה ואחרות. כל אחד צריך להחליט בעצמו מה מפריע לו יותר.

קרמיסימו: גלידה חלבית בטעם וניל צ'יפ עם צ'יפים משוקולד חלבי עשיר. היצרן: שטראוס עלית. משקל: לפחות 665 גרם. נפח: 1.33 ליטר. מחיר: 19.90 שקל. רכיבים: מים, סוכרים, מוצקי חלב ישראל, שומן צמחי, שוקולד (מכיל לציטין סויה,( מתחלב ,E471 מייצבים ,E410 ,E412 ,E407 חומרי טעם וריח, צבע מאכל טבעי .E160a

הרכב תזונתי ל־100 גרם: אנרגיה (קלוריות) ,222 חלבונים 3.8 גרם, פחמימות 25.7 גרם, שומנים 11.6 גרם, מתוכם שומן רווי 8.6 גרם, כולסטרול 0.3 מ''ג, נתרן 125 מ''ג, סידן 110 מ''ג.

חוות דעת: ''למרות שמדובר בגלידת וניל, ברשימת הרכיבים לא מצאנו וניל. טעם הווניל, אמרו לנו בחברה, מתקבל משילוב של רכיבים טבעיים ותואמי טבעיים. ככלל, הגלידה הזו היא מצעד של כימיקלים וטריגליצרידים. היא אמורה להיות גלידה חלבית, אבל המרכיב הראשון הוא מים, השני סוכר והשלישי מוצקי חלב. כשאנחנו קונים גלידה חלבית אנחנו רוצים חלב או שמנת במקום הראשון, ולא מים. שימו לב לאחוז הגבוה יחסית של שומן רווי. יש בה גם הרבה אוויר".

קרמיסימו: גלידה חלבית בטעם שוקולד עם שבבי שוקולד פרה. היצרן: שטראוס עלית. משקל: לפחות 665 גרם. נפח: 1.33 ליטר. מחיר: 19.90 שקל. רכיבים: מים, סוכרים, שומן צמחי, מוצקי חלב ישראל, אבקת קקאו, שוקולד (מכיל לציטין סויה, בפסח ליפתית), חומרים מתחלבים E471 ומייצבים .E407 ,E412 ,E410

הרכב תזונתי ל־100 גרם: אנרגיה (קלוריות) ,272 חלבונים 4.6 גרם, פחמימות 30.3 גרם, שומנים 14.8 גרם, מתוכם שומן רווי 8.7 גרם, כולסטרול 2 מ''ג, נתרן 147 מ''ג, סידן 125 מ''ג.

חוות דעת: ''מוצקי החלב נמצאים במקום הרביעי לעומת השלישי בגלידה הקודמת, אפילו פחות טוב. כמות הפחמימות גבוהה, ובהתאם רמת הסוכר גבוהה. הגלידה הזו מכילה גם הרבה אוויר, וגם מים".

La Cremeria: וניל פליק, גלידה בשומן צמחי רכה בטעם וניל עם פתיתי שוקולד. היצרן: נסטלה. משקל: 600 גרם לפחות. נפח: 1.2 ליטר. מחיר: 19.90 שקל. רכיבים: מים, סוכרים, חלב, שוקולד, שמן מהצומח מוקשה, חומרים מייצבים ומתחלבים, חומר מילוי גליצרול, חומרי טעם וריח, מלח, צבע מאכל טבעי E160ai, מוצקי ,E407 ,E471 ,E410 ,E401 ,E41.

הרכב תזונתי ל־100 גרם: אנרגיה (קלוריות) ,237 חלבונים 3.9 גרם, פחמימות 30.1 גרם, שומנים 11.2 גרם, מתוכם שומן רווי 8.5 גרם, כולסטרול 4 מ''ג, נתרן 91 מ''ג, סידן 135 מ''ג.

חוות דעת: ''הגלידה הזו מתהדרת בהגדרה 'הפינוק העדיף בשבילך'. אלא שמים, סוכרים ושומן מוקשה מהצומח רחוקים מלהיות פינוק מומלץ. בנוסף, על האריזה רשום '50 אחוז פחות שומן וכ-50 אחוז פחות קלוריות משוקולד חלב רגיל'. אלא שההשוואה האחוזית נערכת על בסיס 50 גרם, בעוד שהתכולה מנותחת על בסיס 100 גרם.

''הגלידה גם מכילה יותר פחמימות וסוכרים מגלידות השמנת, ואיכותה נמוכה. יש בה פחות שומן, אבל יותר שומן רווי. על האריזה לא מצוין המשקל, אלא רק הנפח, כך שאין אפשרות לראות כמה אוויר היא מכילה, והיא מכילה הרבה אוויר".

גלידת וניל איטלקי: היצרן: נסטלה. משקל: 600 גרם נפח: 1.2 ליטר מחיר: 19.90 שקל רכיבים: מים, סוכרים, מוצקי חלב, שמן מהצומח מוקשה, חומרים מייצבים ומתחלבים ,E407 ,E412 ,E471 ,E410 ,E401 חומר מילוי גליצרול, חומרי טעם וריח, מלח, צבע מאכל טבעי .E160ai

הרכב תזונתי ל־100 גרם: אנרגיה (קלוריות) ,200 חלבונים 3.7 גרם, פחמימות 28 גרם, שומנים 8.1 גרם, מתוכם שומן רווי 6.8 גרם, כולסטרול 2 מ"ג, נתרן 92 מ"ג, סידן 128 מ''ג.

חוות דעת: ''אותו סיפור כמו הגלידה הקודמת. הכי נמוכה בשומן, אבל כמעט כולו רווי. ושוב הרבה אוויר, למרות שאין לצרכן דרך לגלות את זה".

גלידה בטעם מלבי עם סירופ מי ורדים מעוטרת בקוקוס ובבוטנים: היצרן: פלדמן. משקל: 900 גרם. נפח: 1,800 מ"ל. מחיר: 29.80 שקל. רכיבים: מים, סוכר, אבקת חלב, שמן צמחי מוקשה, סירופ מי ורדים, שומן חלב, גלוקוזה, קוקוס, בוטנים, חומצת מאכל ,E330 חומרים מייצבים ומתחלבים ,E466 ,E471 חומרי טעם וריח, צבע מאכל טבעי .E162

הרכב תזונתי ל־100 גרם: אנרגיה (קלוריות) ,221 חלבונים 3.2 גרם, פחמימות 26 גרם, שומנים 11.6 גרם, חומצות שומן רוויות 8.6 גרם, כולסטרול 5 מ''ג, נתרן 47.4 מ''ג, סידן 104.7 מ''ג.

חוות דעת: ''למרות שמדובר בגלידה חלבית, המים והסוכר הם המרכיבים הראשונים והדומיננטיים בה. אין כאן אפילו מוצקי חלב, אלא אבקת חלב ברמת הדירוג הנמוכה ביותר. זה כמו להכין מלבי מאבקה בשקית. השומן הצמחי המוקשה מעורר חשד לחומצת טרנס. הקוקוס מהווה תוספת של שומן רווי. לא פלא שאחוז השומן הרווי בגלידה גבוה כל כך. בנוסף יש כאן את המצעד הרגיל של תוספי טעם וריח. אין שום דבר תזונתי טוב בגלידה הזאת. לשבחו של היצרן ייאמר שלא ניסה להתהדר בנוצות בריאות ומתעסק רק בפיקנטיות של הטעם.''

גלידה בטעם וניל שמנת בתוספת נטיפי שוקולד: היצרן: פלדמן. משקל: 600 גרם. נפח: 1,200 מ"ל. מחיר: 19.90 שקל. רכיבים: מים, סוכר, אבקת חלב, שמן צמחי מוקשה, שוקולד, (מכיל לציטין מסויה), גלוקוזה, שומן חלב, חומרים מייצבים ומתחלבים ,E471 ,E466 חומרי טעם וריח.

הרכב תזונתי ל-100 גרם: אנרגיה (קלוריות) ,248 חלבונים 3.3 גרם, פחמימות 24.2 גרם, שומנים 15.3 גרם, חומצות שומן רוויות 12.6 גרם, כולסטרול 6.9 מ''ג, נתרן 55 מ''ג, סידן 107 מ''ג.

חוות דעת: ''נמכרת על תקן של טעם שמנת, אבל לא רק שאין בה שמנת, אלא שהיא מכילה את סוג החלב הנחות ביותר ושומן צמחי מוקשה. ללא צבעי מאכל, אך עם הרבה שומן חלב, מים ואוויר".


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-5/9/2019 02:31 לינק ישיר 

סופר_כסף כתב:
גלידות שמנת

מקום ראשון: צ'אנקי מנקי

גלידת שמנת עם בננות, חתיכות שוקולד ואגוזי מלך. היצרן: בן אנד ג'ריס.

משקל: 420 גרם. נפח: 500 מ"ל. מחיר: 21.99 שקל. רכיבים: חלב טרי, שמנת, סוכר, בננות, חתיכות שוקולד, אגוזי מלך, מוצקי חלב ללא שומן, חלמון ביצה, מייצבים.

הרכב תזונתי ל־100 מ"ל: אנרגיה (קלוריות) ,256 פחמימות 24.5 גרם, שומנים 16 גרם, שומן רווי 7.7 גרם, חלבונים 3.4 גרם, כולסטרול 21 מ''ג, נתרן 45 מ''ג, סידן 62 מ''ג.

חוות דעת: ''המשובחת מכולן. המרכיב הראשון הוא חלב טרי ואחריו שמנת. מכילה מייצבים שאינם בעייתיים (גואר וקרג'ינון), אגוזי מלך ושוקולד איכותי. גם הבננות מורגשות. אין מים, אין אוויר, אין צבעי מאכל, אין שומן צמחי ותוספות מהסוג הזה".




מזעזע לראות את כמויות השומן המוקשה בגלידות
הציבור אינו מודע לכך ולכן אינו מחפש אותם על הגלידות
כדי שידעו ששומן מוקשה מסוכן לבריאות, יושב על הורידים וחוסם אותם, עורקים חסומים גרמים כידוע להתקפת לב ושבץ



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-5/9/2019 04:18 לינק ישיר 

לאחרונה נמכרו בסניפי אושר עד גלידות חדשות של שטראוס (באריזות קטנות יותר, אולי ליטר) בטעם וניל, שמבוססות על שמנת ואכן היו איכותיות מאוד ובמחירים מצחיקים.
אני לא בטוח שזה יצליח כל כך כי הישראלים רגילים לגלידות על בסיס מים ושמן, ובמבחני טעם שנעשו הישראלים בחרו בקרמיסימו.


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-5/9/2019 17:32 לינק ישיר 

כל גלידה פרווה היא בעצם רוב מים , עם תוספות כמו  שמן ביצים וסוכר בעיקר ומרכיבי הטעם כשוקולד וניל או פירות, הם באחוזים בודדים. ולכן הן  מופחתות קלוריות בהרבה משוקולד וחטיפים אחרים. 



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-5/9/2019 19:04 לינק ישיר 

גלידות קונים בגלל הטעם.
אם שטראוס או מישהו גורמים למים או לאויר להיות טעימים, אני מוכן לשלם על זה (ולא מרגיש שמישהו גונב אותי).

(אישית אני אוהב יותר גלידות של שטראוס ונסטלה מבן&ג'ריס, לפחות המהדרינים שבהם)



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-5/9/2019 22:00 לינק ישיר 

מעדן קפוא לא עונה להגדרה של גלידה בחוק.
ארטיק קרח זה מעדן קפוא,
כדי להיות גלידה צריך להיות יחס של אוויר שמנת וסוכרים. במעדן קפוא אין מרכיבי שומן ואוויר ביחס הזה


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-12/9/2019 13:22 לינק ישיר 

צ'אנקי מנקי מכיל רכיבי חלב נוכרי



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
   
בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חלק מגלידות שטראוס הן רק "מעדן קפוא" ולא גלידה, למה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר