התנועה לאיכות השלטון: מה שקורה באלעד הוא שחיתות לשמה שיוצרת אפליה מכוערת נגד ציבור מסוים. עיריית אלעד פועלת באוטונומיה מוחלטת, בלי איזושהי אכיפה של החוק. בעיר מוקצאות קרקעות למקורבים של עובדי העירייה ובמטרה להיטיב עם הציבור האשכנזי בעיר, תוך פגיעה בציבור הספרדי – וסביב כל זה יש מעין "הסכמה בשתיקה".
לאחר חודשים של תחקיר שביצענו ובעקבות תלונה מפורטת שהעברנו על הנעשה בעיר אלעד, ניצב תלונות הציבור, השופט בדימוס דוד רוזן, ביקר בחריפות את התנהלות עיריית אלעד שהתעלמה מתלונות מפורטות ומבוססות של התושבים על שחיתות, ואף המליץ ליועמ"ש באופן תקדימי לשלול מהעירייה את סמכויות האכיפה.
אלא שלצערנו, לא חלה שום התקדמות מאז. לכן פנינו שוב לפרקליטות, אשר התחייבה לטפל בחלק מהפניות הספציפיות שהעלינו ושלא נענו על ידי הגורמים המוסמכים. לא נסכים לעצום עיניים מול עבירות נדל"ן והקצאת קרקעות לטובת מקורבים ובעלי תפקידים במועצה. לא נאפשר לשחיתות להיקבר במסדרונות הפרקליטות.
נשלח מהאנדרואיד שלי