|
|
נשלח ב-12/4/2022 07:49 |
|
| |
אם רק גברים היו בעולם, איך היה נראה פסח?
הניקיונות, הכלים, החומרות והקולות, ליל הסדר… שוטו עם הדמיון, אבל בלי להעליב את המין השני.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
נשלח ב-12/4/2022 08:11 |
|
| |
אם רק גברים היו בעולם, לא הי'ה פסח. היינו ממשיכים להיות בכיף בגן עדן ולהנות מבשר צלוי ויין מסונן.
|
|
|
נשלח ב-12/4/2022 09:34 |
|
| |
גוט גוט
|
|
|
נשלח ב-12/4/2022 09:48 |
|
| |
בטל בשישים, בטל ברוב, אינו חוזר וניעור, כעפרא דארעא, לא ראוי למאכל הכלב, דרבנן, ספק ספיקא, נט בר נט, היתרה בלע, מצה כשירה עד טפח, נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
נשלח ב-12/4/2022 11:29 |
|
| |
ראיתי אומרים בדרך הלצה מפני מה פסח מלא חומרות, וחג הסוכות מלא קולות (דופן עקומה, לבוד, גוד אחית וכו') מפני שאת הסוכה מרכיבים גברים ואת הפסח מכינות נשים...
|
|
|
נשלח ב-12/4/2022 11:33 |
|
| |
רבותי1
שחור_כתום כתב: |  | ראיתי אומרים בדרך הלצה מפני מה פסח מלא חומרות, וחג הסוכות מלא קולות (דופן עקומה, לבוד, גוד אחית וכו') מפני שאת הסוכה מרכיבים גברים ואת הפסח מכינות נשים... |
|
גוט.
|
|
|
נשלח ב-12/4/2022 11:52 |
|
| |
לה''ו. למה כתוב כנגד ארבעה *בנים*, ולא *בנות*?! כי בת חכמה יש בת מרשעת, אוהוווו יש בת תמה גם כן... אבל בת שאינה יודעת לשאול?! אין דבר כזה!!! ולכן, הלכו על הראש של הבנים. הוטרנד® נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
נשלח ב-12/4/2022 12:44 |
|
| |
hot_trend כתב: |  | לה''ו. למה כתוב כנגד ארבעה *בנים*, ולא *בנות*?! כי בת חכמה יש בת מרשעת, אוהוווו יש בת תמה גם כן... אבל בת שאינה יודעת לשאול?! אין דבר כזה!!! ולכן, הלכו על הראש של הבנים. הוטרנד® נשלח מהאנדרואיד שלי |
|

|
|
|
נשלח ב-12/4/2022 15:29 |
|
| |
|
|
|
נשלח ב-12/4/2022 18:26 |
|
| |
כמה אנחנו הגברים סובלים בגלל ש"בנות ישראל החמירו על עצמן שאפילו ... "
|
|
|
נשלח ב-12/4/2022 21:16 |
|
| |
אומרים שאם הגבר היה מנקה לפסח והאשה היתה בונה סוכה, שניהם היו מתחילים בערב פסח... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
נשלח ב-12/4/2022 21:34 |
|
| |
לה''ו. ליל הסדר היה נראה כמו לוח מודעות בישיבות הקדשות והכוייללים. די טאטע קומט פון שוהל, מאכן קידיש, זאגט קדש ורחץ... מריץ לשולחן עורך, תוקע גרעפס, ותולה לבנים פתק מראה מקומות, ובסוף מורה להם לא להעיר אותו לפני סוזק''ש של אמשינוב!!! א פריילאכ'ן און כשר'ן פסח! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
נשלח ב-12/4/2022 22:02 |
|
| |
בלי נשים, אדם הראשון היה מת ערירי. בלי נשים, כולנו היינו היום ערבושים במצרים, לא היינו נגאלים. בלי נשים - לא נגאל, אז לא נורא אם בינתיים הם מאכילים אותנו קצת מרור והרבה חרוסת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
נשלח ב-13/4/2022 12:50 |
|
| |
רציף כתב: |  |
בלי נשים, אדם הראשון היה מת ערירי. בלי נשים, כולנו היינו היום ערבושים במצרים, לא היינו נגאלים. בלי נשים - לא נגאל, אז לא נורא אם בינתיים הם מאכילים אותנו קצת מרור והרבה חרוסת
|
|
|
|
|
נשלח ב-13/4/2022 15:07 |
|
| |
שמעתי פעם בדרך הלצה למה הנשים פטורות מרוב המצוות ?
מפני שהקב"ה נתן להם 2 מצוות להכין משלוח מנות בפורים ולנקות בפסח
וראה מה הם עשו ממצוותיו אז אמר להם: מויחל טובות אתם פטורים
כל המלמד את בתו תורה כאילו למדה תפלות
זהו מספיק אתם פטורים מהמצוות
|
|
|
|
 |
|
|
|