אני מגיע ממשפחות שלא מרבות בקליות ואגוזים באופן כללי, אבל מעולם לא שמעתי שיש איסור קטניוח על פירות העץ (ולענ"ד חלק מפירות האדמה נאסרו בעיקר בגלל שהם פירות האדמה, ולא מסיבה אחרת). כמדומני שיש תשובה ארוכה של הר"א רובין (מהכשרות) בנושא הבטנים והוא דן בעוד היבטים, אולי שם תמצא ראיה להתיר או לאסור.
פילדלפי, השאלה היא למי שלא חושב כמוך ;-) אני לא הוכל קטניות כולל כל החדשות ומכבד כל חומרה שנוהגים בפסח גם אם נראת כשטות
אבל עדיין חשוב לדעת מה הלכה ומה תוספות מה מנהג ומה חומרא לא הבאתי את דעתי אלא דעת הראשונים והאחרונים
אני מבין אותך, כוונתי שהחמירים למעשה (כמןך), חלק גדול מהם חושבים כמוך שאפשר להקל אבל עובדתית הם לא עושים את זה, מכל מיני סיבות (ולדעתי, העיקרית שבהן היא שהבדצים לא נותנים הכשר ולכן אין אפשרות להיות בטוחים וכו, וזה אגב לא קשור רק לנושא הזה). לכן דבריך לא יתרמו הרבה לדיון, למרות שניתן להסכים איתם במישור העקרוני. לגבי הטיעון שלא צריך להוסיף על הקטניות, זו טענה ידועה והרב ליאור תומך בה מאוד, אבל עובדתית, כבר בהגהות רבינו פרץ כתוב שאם הולכים לפי טעם התקנה צריך להוסיף אליה חרדל, וגם המשנ"ב מוסיף את התירס, כך ששוב למעשה, הפוסקים לא משתמשים בגישה הזו.