נשלח ב-22/1/2004 20:03 |
|
| |
אסירים דתיים בכלא איילון: לא רוצים שאישה
אסירים דתיים בכלא איילון: לא רוצים שאישה תעיר אותנו.
האסירים: אישה מגיעה לספירת הבוקר בזמן שאנו בלבוש לא צנוע. השב''ס: אנו לא מפלים בין המינים.
מהומה באגף התורני של כלא איילון: במהלך הימים האחרונים התייצבה לספירת הבוקר קצינה.
נוכחות הקצינה עוררה מבוכה רבה בקרב האסירים, שחלקם ישנים בלבוש חלקי בלבד. הם התלוננו בפני שירות בתי הסוהר, ונמסר להם שגם בכלא הנשים, נווה-תרצה, מגיעים קצינים להעיר את האסירות.
התשובה לא סיפקה את האסירים, והבוקר הם החליטו שהם אינם קמים לספירה. כתוצאה מכך התפתח עימות בינם לבין הסוהרים, שבמהלכו נשלח אסיר לצינוק. אחד האסירים אמר למעריב אונליין: ''מדובר בהפרה של הזכויות הדתיות של האסירים.
ישנה מגמה של שירות בתי הסוהר להתנכל לנו, וזו לא פעם ראשונה שיש לנו עימותים עם הנהלת הכלא. התעמתנו איתם על אספקת אוכל לא כשר ועל כך שלא נותנים לנו ספרים. אנו מרגישים שההתנכלות מכוונת, ובאמת מעניין אם גבר נכנס בנווה תרצה ובודק את הנשים שם''.
לאסירים חובשי הכיפות היו מספר עימותים עם הנהלת הכלא בעבר, לאחר שלדבריהם, הם מופלים לרעה לעומת אסירים אחרים. על רקע טענות אלו הם שבתו רעב קרוב לחודש.
לדברי האסירים, מנהל הכלא אמר להם שיש שוויון בין המינים, ולכן דווקא אישה תבוא להעיר אותם. הם ענו לו: ''אין לנו דבר נגד נשים, אך לא ייתכן שתיכנס לתא אישה ותראה אותנו בלבוש לא צנוע''.
משירות בתי הסוהר נמסר שבשעות הבוקר אכן נכנסה עוזרת לקצין משמרת לספירה, והאסירים מחו על כניסתה. בשב''ס מדגישים שאין מניעה שאישה תשתתף בספירה: ''שב''ס לא נוקט במדיניות מפלה בין נשים לגברים''.
[מעריב אונליין]
 |
|
|
|
|
נשלח ב-22/1/2004 22:43 |
|
| |
עם כל הכבוד להלכות צניעות...
מה הם אמרו\חשבו לפני ששדדו או גנבו ?
גם זה כלול ב"עקרון חופש הפולחן הדתי"?
מי שפושע, שלא יתלונן על העונש. ואם הוא ממש מתבייש - שיתלבש צנוע לפני הספירה.
|
|
|
נשלח ב-22/1/2004 23:02 |
|
| |
asd123
ליצן שכמותך הם בכלא בגלל שלא קיימו מצוות ?
ככה ההיגיון שלך עובד , להחטיא בכוונה תחילה מי שגנב את המדינה [ לדוגמא ] כמו אריה דרעי ?
|
|
|
נשלח ב-22/1/2004 23:49 |
|
| |
קטונתי
אני מייגע את מוחי המצומצם זה זמן, ולא מצליח להעלות על בדל דעתי איזה איסור יש כאן?
צניעות צריכה להיות בפני כל אדם, ואפילו באין רואים ובחדרי חדרים.
וואללה לא מבין...
|
|
|
נשלח ב-23/1/2004 00:26 |
|
| |
ואני לא מבין, הם ישנים בשלבוש לא צנוע ???
פיג'מה זה לא צנוע ??
מה קורה שם.
|
|
|
נשלח ב-23/1/2004 00:52 |
|
| |
לבוש לא צנוע? בחורף?
מה זה יש להם שם בכלא חימום מרכזי ?
וואלה מהקור הירושלמי שווה ללכת לכלא...
מה שרואים מהזווית הזאת..
|
|
|
נשלח ב-23/1/2004 01:31 |
|
| |
חברה' תנסו להבין הגברברים האלה כלואים כבר כמה שנים
פתאום באה להם אשה על הבוקר
יום יומיים
שבוע שבועיים
חודש חודשיים
שנה שנתיים
אבל למה לנצח?
|
|
|
נשלח ב-23/1/2004 02:55 |
|
| |
סוף מעשה במחשבה תחילה.
כשפשעו וחטאו, לא חשבו על כך שהם דתיים?
הם לא התנהגו בהתאם לאורח החיים שאמורים היו להתנהג.
אז גם עכשיו שלא יבקשו פריבילגיות בגלל אותו נושא בו הם זלזלו.
מה הבעיה שלהם? שילבשו פיזמות ארוכות, אם הם החליטו לחזור בתשובה.
|
|
|
נשלח ב-23/1/2004 08:44 |
|
| |
מענין לדעת אם על שאר דברים שבקדושה כגון טלויזיה עיתונים הם גם מקפידים, או שקשיחותה של הקצינה זה מה מה שמפריע להם?
|
|
|
|
נשלח ב-23/1/2004 08:53 |
|
| |
לדעתי קשה לנו להבין את מה שמתחולל שם. לפי הבנתי כל מה שהולך שם זה מאבקי כח. המצב הקבוע בכלא הוא תחרות של "הורדת ידיים". האסירים מנסים להשיג "הטבות" ושיפורים. ולהנהלת הכלא חשוב שיהיה שקט ללא שביתות רעב ומהומות.
הכל מתרחש בין שני הצדדים הללו. כשיש אסירים קצת חכמים קצת מאוחדים ועם מנהיג כלשהו - הם מצליחים ליצור לחץ לשנויים. כשבהנהלת הכלא מחליטים לבדוק מה המצב - הם קצת לוחצים ובודקים מה התגובה. בהנהלת הכלא תמיד מעוניינים לשלול הטבות בשיטת הסלאמי, כדי שיהיה להם מה להחזיר כשיווצר לחץ, ולא יצטיירו כנכשלים שהיו צריכים לתת הטבות חדשות.
|
|
|
|