עם פטירתו של הרב אלישיב צצה ועולה מחדש הפרשיה שזעזעה את המדינה לפני יותר משלושים שנה - פרשת האח והאחות הממזרים. קראתי בויקיפדיה על הפרשיה ועדיין לא ברורים לי פרטיה לעומק.
איפה ניתן לקרוא חומר טוב על הפרשיה כדי לדעת אחת ולתמיד מי צדק?
שי לא ראוי לצטט את אזנים לכותל, המפרשן את הרב אלישיב לפי צורת החשיבה המעוותת שלו עצמו לפיו הרב אלישיב פסק את פסקו מתוך סיבות שאינן נוגעות להלכה פותח האשכול מבקש כמובן לדעת על סמך איזה הלכות חלקו הרבנים בנושא
נשלח ב-22/7/2012 09:12
תלוי אם שואלים את הרב שרמן או את הרב דרוקמן.
רק להביא לכאן ציטוט אחד של הרב אלישיב מאותו זמן:
"בזמננו יש לדון שהתנהגות בדרכי יהדות שעל ידה נקבעת גרות לובשת קצת צורה אחרת"
נשלח ב-22/7/2012 09:20
קצת מציק לי השאלה מי צודק מה למדת חצי ממה שהרבנים האלו למדו שאתה הולך לבדוק מי צודק יש לך דעת תורה לבדוק מי צודק
לדעתי אחד האשכולות הטובים שהיו בנושא, משני הצדדים. הניק פרוטגורס מביא שם גלויים מעניינים אף במישור הפלילי.
נשלח ב-22/7/2012 10:15
דבר אחד ברור - עמי ארצות שלא יחוו את דעתם
נשלח ב-22/7/2012 10:39
בדבר אחד אני אין לי ספק: אם האח והאחות לא היו קצינים בצה"ל, אלא היו תלמידי ישיבת פונוביז' וסמינר וולף, אזי הראשון שהיה מצטרף להיתר, היה הרב שך זצ"ל.
נשלח ב-22/7/2012 10:43
מה שברור לחכלילי - ברור לי שלא. אך מה שלי ברור, שאם הם היו תלמידי ישיבת פונוביז אזי גורן היה האחרון שמתיר אותם
נשלח ב-22/7/2012 10:48
האם אתה סומך על בקיאותם של חברי הפורום בהלכות ממזרות? או שמא על בקיאותם בהלכות גירות?
נשלח ב-22/7/2012 11:02
המלחמה נגד גורן לא היתה מלחמתו של הרב אלישיב, את המלחמה ההיא ניהלה בשעתו כל היהדות החרדית מול גורן כשפעל בלחצים מול ראש הממשלה דאז.
על אף שהרב אלישיב היה בין החותמים אולם לא היתה לו אז שום השפעה בציבור החרדי. את עיקר המלחמה ניהלו הסטייפלער והגרא"מ שך והעדה החרדית
כמה מודעות שפורסמו בתקופה ההיא
נשלח ב-22/7/2012 11:15
חיים - תודה.
והנה עוד.
נשלח ב-22/7/2012 11:18
מאחר שהרב אליישיב הודה לדברי הרב גורן לאחר שנות דור, כשהתיר לבטל גיור בפרשת הגיורים, נראה להתבררו הספקות
נשלח ב-22/7/2012 11:22
לצערי הרב,אף אחד לא יוצא טוב מהסיפור הזה. אם לא ניתן לבטל גיור למפרע (על זה יצאו נגד גורן!) אז הרב אמסלם צודק,ועל מה שפכו את דמו? ואם אכן ניתן לבטל גיור למפרע-למה רצחו את גורן בשידור חי?
נשלח ב-22/7/2012 11:24
גורן וגם אמסלם, לוקחים את התורה, ומשחקים אתה כרצונם.