בית פורומים בחדרי חרדים אלעד

צ'ולנט בליל שישי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/2/2007 23:43 לינק ישיר 

ולזה ייקרא צ'ולענט???
חברה' תתחילו לדרוש חמין אמיתי עם כל מה שרץ בסיר ואח"כ נאסוף רשמים...



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-12/2/2007 00:26 לינק ישיר 


יאללה מתכונים

אני אשאל את אשתי מחר איך היא עושה את הטשולענט הטעים שלנו

נדבו את שלכם



נ.ב. ההשתתפות מותרת על משתתפי קווי ובני משפחותיהם





דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-12/2/2007 04:13 לינק ישיר 

מה עם המתכון של בן חורין?



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-13/2/2007 01:55 לינק ישיר 

אני אתחיל עם אחד מתוך עשר לפחות בדוק ומנוסה,,, "ויועיל"

מתכון מס' אחת

חמין מסורתי  לימי האביב

שתי בצלים מאודים(פרוסים) ומושחמים

בשר מס' 8 חתוך לקוביות בינוניות לפי כמות הסועדים
גידי בקר רצועה או שתיים
פרוסת רגל בקר

לחמם את הסיר עם הבצל המושחם ולהוסיף שתי כפות סוכר חום

לצרוב את הבשר מכל הכיוונים כדי לשמר בתוכו את המיצים כך שיהיה רך ועסיסי

להוסיף תפו"א רצוי קטנטנים

חומוס מושרה

ביצים לאחר שטיפה כמובן

ראש שום לא קלוף

שתי בצלצלים

להוסיף מים שיעבור במעט את כלל החומרים

להרתיח ולטבל בחצי כפית כורכום,חצי כפית פפריקה רצוי חריפה מעט פלפל שחור וקורטוב קינמון

לאחר הרתיחה ניתן למלא בשקית אורז או חיטה או אורז מלא כוס לערך לאחר שטיפה לשים בשקית מעט שמן ולערבב את החומר ולאחמ"כ  לצקת מהרוטב שבסיר לתוך השקית כשלש מצקות ומעט מלח לקשור ולהניח בסיר מעל כל העסק,

להרתיח כרבע שעה ולכבות את האש ולפני שבת להרתיח שוב ולהניח על הפלטה, בתיאבון

נ"ב לא לשכוח להעיף מבט לפני השינה ולוודא שלא חסר מים (כמובן שאסור להוסיף בשבת)ןלהסיט את הסיר לצד הפחות חם במדת הצורך או כל פתרון אחר המותר על ההלכה



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-13/2/2007 02:19 לינק ישיר 


הערה קטנה (שלא גורעת):

כל הזמן השתמשנו בשריר מספר 8, עד ששף אחד הציע לי לנסות שריר מספר 5.

מתבשל יותר מהר, ועם טיפול נכון - גם יותר טעים.




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-13/2/2007 22:29 לינק ישיר 

הבשר הטוב ביותר הוא קשתית מס' 9 (פלאנקען הקרוי ע"י הקצבים של פעם) משום מה הוא כמעט ולא קיים בחנויות אך ניתן להשיג זאת ברצועות של בשר הקר (מדבקה ירוקה בהירה) או בגוש של גלעט עוף (אריזה סגולה וכתוב ע"ז פלאנקען)   



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-22/2/2007 21:10 לינק ישיר 

קומץ חברים מקדמים עסק של חבר, אהבתי!



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-22/2/2007 21:46 לינק ישיר 

לידיעת כולם עוד מעט מחליף לקיווי ואז תדברו



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-25/2/2007 08:28 לינק ישיר 

אין לו תחליף פה בעיר, הרבה ניסה לא הצליחה גלאט אלעד ולאפלה  אין כמו קיווי



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-25/2/2007 08:58 לינק ישיר 

מה הויכוח?
אין כמו קיווי!

_________________


הנה ימים באים...




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-25/2/2007 22:01 לינק ישיר 

עוד לא טעמתם את הצ'ולנט ברד"ק 3 . כי מי שכבר טעם מבין שזה בכמה רמות מעל כולם.




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-26/2/2007 00:26 לינק ישיר 

קיוי לקראת  התרחבות, עתיד לפתוח  שיפודיה במרכז המסחרי החדש של אגבבה



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-1/3/2007 22:06 לינק ישיר 

אאללעעדד.
מה לסיכום?
 ניסית את רח' רד"ק 3?

מי עדיף? מהי כתובתו של קיווי? (למקרה והוא הבחירה שלך.)
אני עוד לא ניסיתי את שניהם.
ובנוסף: עד איזה שעה פתוחים שניהם?



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/3/2007 23:46 לינק ישיר 


לסיכום...

לא יודע. לא ניסיתי את רד"ק עדיין. איכשהוא רגלי מוליכות אותי לקיווי.

קיווי נמצא ברחוב אבן גבירול ומכיוון שאף פעם לא שמתי לב באיזה מספר, אז אני אסביר לך בתנועות ידיים:

"נכון שאתה בא מיהודה הנשיא ממערב למזרח? בכיכר של צומת רשב"י יהודה הנשיא אתה פונה שמאלה, מיד שמאלה (לאבן גבירול), ושוב מיד שמאלה לתוך החנייה. בסוף החנייה תראה שני מחסנים עם אורות מנצנצים. זהו קיווי".

"במחסן/חנות אחד/אחת מוכרים מיני תרגימא כגון לחמניות קלועות, גלידות ושלגונים, עיתונים ועוד ובמחסן/חנות השני/השנייה יש לך מצד ימין שני סירים גדולים של טשולענט חם ומהביל ומצד שמאל מקרר ארוך עם חלונות זכוכית ובתוכו סלטים, שתייה ועוד".

קיווי פתוח משקיעת החמה בערך ועד 11-12.

בא נקבע ביחד לנסות את רד"ק?

מצ"ב תמונה שנלקחה הלילה בקיווי.






דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-2/3/2007 00:56 לינק ישיר 

  זהו.
 מאוחר מידי להסביר לי היכן ממוקם אותו קיווי.
ניסיתי אותו הערב.

טעמתי טובים משלו, אך ברור שבסיריו מתבשל לו טשולענט (חמין בלע"ז)  איכותי וטוב.
הבשר שבתוך הצ'ולנט אינו בגדר דוגמית גרידא והקישקע (או בלשון מוכרת יותר לאחרים הקוגל / קוגלא) גם הוא אינו מקוטלי הקנים בתחומו.
בירה קרה (מהמקרר הארוך עם חלונות הזכוכית שמול הסירים) השלימה את התמונה.
חלף זמן ארוך דיו בכדי לקבוע כי השלכותיו של הנ"ל אינן  אינן מזיקות  (-: זאת בהתחשב גם בעובדה שאנו לאחר יום של תענית.

ניפגש בשבוע הבא ברד"ק?
מחשש אאוטינג עצמי לא נקבע שעה, אך די יהיה בהחלפת רשמים...
(בעצם, אולי עדיף יהיה להמתין עם הרשמים הסופיים עד ליום ו' בבוקר...)




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
   
בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים אלעד > צ'ולנט בליל שישי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.