|
|
נשלח ב-15/11/2003 19:50 |
|
| |
רבותי תעודת כשרות זה לא צחוק!
יש חנות ידועה מאוד בבני ברק שמוכרים שם דברי מאפה בכשרות מהודרת ולפעמים מחממים אותם במיקרוגל (או לבקשת הקונה או כדי שיריחו טוב)
אני עצמי הייתי נוכח כאשר איזה פועל זר נכנס וביקש לקנות משהו, ובינתיים הוציא מהשקית איזה סנדויץ או פיתה עם משהו בפנים נדמה לי נקניק, ניגש בטבעיות וחימם לעצמו במיקרו - המוכר היה עסוק להכין לו מה שהזמין ולא שם לב.
מההתנהגות שלו היה נראה שהוא קונה הרבה בחנות הזאת כמעט בן בית.
מה אני יגיד לכם נאי לא טיפוס של מהומות וצעקות כמו המעויררים אז לא אמרתי כלום (ממלא המוכר היה בחור צעיר שלא היה שם עלי)
אבל מאז אני לא דורך שם
|
|
|
נשלח ב-16/11/2003 01:08 |
|
| |
למה שיקחו הכשר של רבנות מסויימת וישלמו כסף, הרי בחנויות האלה לא שולחים בכלל משגיחים ורק סוחטים וסוחטים וסוחטים כספים. מי שלא רוצה שלא יקנה ומי שנורא רוצה ולא מעיז כיוון שאין שם תעודת כשרות - יתאפק ויילך למרכז העיר לחנויות שיש שם תעודת כשרות (אבל על הכשרות שם לא היינו מהמרים.) מספרים שבריסקר אחד הגיע מארה"ב ללמוד בישיבה בארץ. ניגש לרב ושאלו איפה מותר לי לקנות אוכל בשרי עם הכשר הכי טוב בארץ, ענה לו הרב אחד שאוכל באמריקע בשר עם ההכשר הכי טוב במשך כמה שנים - "האט ער אפאר חזירימלאך אין בויך" (יש לו כמה חזירים קטנים בבטן)
|
|
|
נשלח ב-16/11/2003 01:26 |
|
| |
לי אף פעם עוד לא יצא לאכול בהדר גאולה, אבל אני מכיר את ר' משה רוט ומשפחתו שיחי' אישית ומצוין.אני הייתי סומך עליהם בלי שום חשש.
אגב. שאלתי אותו פעם למה אין לו הכשר, אז הוא הסביר לי שזה קשור לזה שהוא מוכר קוקה קולה של הרב לאנדא והעדה דרש ממנו שימכור רק פפסי ואם לא אז יורידו לו את ההכשר, אז הוא אמר להם בבקשה אני יוריד את לבד...
תוקן על ידי - sammy - 16/11/2003 1:30:30
|
|
|
נשלח ב-16/11/2003 01:27 |
|
| |
האחד חטא ועל כל העדה תקצוף?
תסלח לי, אני מכיר כמה וכמה חנויות אוכל מסוג הזה עם הכשר של וועד כשרות, והמשגיח נמצא שם רוב הזמן ומשגיח, כמו שצריך.
למה להוציא לעז?
|
|
|
נשלח ב-16/11/2003 02:36 |
|
| |
הגאון הגדול
אתה חייב לדחוף את השנאה שלך לכל דבר זה מובן
אבל מה הקשר להדר?
ולעניין
הלוואי שכל המסעדות עם ההכשרים הכי מהודרים היו מתקרבים לרמת הכשרות ובעיקר לרמת הניקיון של הדר גאולה ומשפחת רוט
ואיך אומרים : יחיו הקנאים ויסבלו
תוקן על ידי - דוד10 - 16/11/2003 3:12:48
|
|
|
נשלח ב-16/11/2003 02:42 |
|
| |
האם מישהו ראה במקום המדובר ששטפו את החסה?!
|
|
|
נשלח ב-16/11/2003 02:58 |
|
| |
אדרבה,
האם מישהו ראה במסעדות שבהכשר ******* ששוטפים את החסה?
|
|
|
נשלח ב-16/11/2003 03:07 |
|
| |
כן. במסעדות עם הכשר שוטפים את החסה, וגם בחלק מהן שההכשר אינו למהדרין.
בכמויות החסה שהם משתמשים (המסעדה שדיברו עליה) הם צריכים אדם מיוחד לשטוף ירקות עלים. האם יש אחד כזה?
|
|
|
|
נשלח ב-16/11/2003 04:16 |
|
| |
לפי ההלכה הפשוטה.
עד אחד נאמן באיסורין.
והגמרא (גיטין ב:) אומרת שזה בגלל שזה "בידו", אומר תוס' שבידו זה לא רק עם בידו לתקן מכאן ולהבא כגון מעשר, אלא אפילו לשעבר, שהיה בידו ללכת ללמוד לשחוט, לכן נאמן שהוא הלך ולמד ושחט כהלכה.
כמובן שזה חידוש עצום.
וכאן צריך לשאול מספר שאלות.
1. האם התוס' נפסק להלכה.
2. האם תוס' דיבר גם במציאות של ימינו.
3. האם זה רק באדם פרטי שמאכילך בביתו, או שמא גם במקום מסחרי. והחילוק ברור. הדר גאולה עם כל הכבוד למעשי החסד המופלגים שמספרים עליו בפורום (איני מכירו אישית ולא בכלל) תפקידו ויעודו בחנותו הוא להרויח כסף (זו לא בושה להרויח ביושר).
הוא פותח את החנות בבוקר במטרה להרויח את כספו, ולכן כל חושיו מכוונים לכך.
ממילא הכשרות הוא ענין נלווה, ובהחלט סביר שבעיות שונות ייעלמו מעיניו הבוחנות, למרות כל הרצון והכנות. כי זה דרכו של עולם וטבעו של אדם שכשהוא עסוק בעבודתו הוא רואה את העיקר ונעלם ממנו הצדדי.
ואל תספרו לי שהדר גאולה לא קם אלא כדי להאכיל את אנשי ירושלים באוכל מהדרין, והרווח אינו אלא תוצר נלווה.
מצידי שיקח כל אדם שמבין בכשרות וימנה אותו משגיח על המטבח, לא צריך בד"צ או אחר, העיקר מישהו שאינו עוסק אלא בכשרות וזה יעודו העיקרי, והכי חשוב שיבין מה צריך להשגיח ושתלותו בטבח תהיה מינימלית.
 |
|
|
|
נשלח ב-16/11/2003 06:57 |
|
| |
חברה הצלתם אותי
ממש חבל לוותר על אוכל ברמת הדר גאולה
ואם כל רבני הפורום אומרים שאפשר לסמוך אמשיך להנות במשך הביקורים שלי בארץ
|
|
|
|