1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

מתכון לחג השבועות: פשטידת תרד, פטריות וגבינות

כמה פשוטה, ככה טעימה בטירוף. מתפקדת נהדר גם כמילוי לקיש. מחומרים הכי פשוטים שיש, כמה דקות הכנה ולא תפסיקו ליישר אותה

מאיה הבלין, ב' סיון תשע"ט 05/06/2019 23:55

פשטידה פשטידה. תמונת אילוסטרציה צילום: pixabay

כולנו עמלים לקראת חג השבועות, על תפריט חלבי עשיר, טעים ומיוחד, כזה שיעניק את הכוח והחשק לכל מי שיישאר ער בלילה, ללמוד או לקרוא תהלים. כמובן שכאשר יש לנו מתכון קל להכנת מנה חגיגית, אנחנו מרוויחים פעמיים, כי למה לעבוד קשה אם אפשר בזמן הזה להכין עוד קינוח למשל?

את המתכון הזה בהחלט מומלץ לנסות בבית.

חומרים:

1 בצל גדול.

סלסלת פטריות שמפיניון טריות. האמת שזה לא משנה באילו פטריות תבחרו, מה שאתם אוהבים יהיה נהדר. גם פטריות בשימורים זה בסדר.

חצי חבילת עלי תרד או מנגולד.

1 חבילת קוטג'.

כ 5 פרוסות גבינה צהובה מגורדות.

גם לגבי הגבינות- אתם יכולים לשחק עם זה ולהוסיף מה שאתם אוהבים.

3 ביצים.

חצי כוס קמח או פירורי לחם.

מלח ופלפל לפי הטעם.

הכנה:

קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות. מעבירים למחבת עמוקה או סיר מחומם עם מעט שמן.

קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל.

את עלי התרד שוטפים, חותכים לחתיכות בינוניות ומוסיפים לבצל והפטריות. מערבבים ומכסים במכסה. מבשלים עד שהכל מתרכך מעט אך לא יותר מידי. מכבים את האש וממתינים כמה דקות להצטננות.

מערבבים בקערה את הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים. מוסיפים את תערובת התרד ומערבבים. אם חסר לכם קמח במרקם - הוסיפו לפי הצורך.

מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים בחום 180 מעלות, עד שמתייצב, וקיסם יוצא עם פירורים לחים.

לקיש - שופכים את בלילת הפשטידה לתבנית עם קלתית קיש, לא משנה איזו, ואופים.






הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.