1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

לקראת החגים: פחזניות במילוי קצפת לוטוס וזיגוג לוטוס

המאפים הצרפתיים הקלאסיים מצופים לא פעם בזיגוג קרמלי די קשה להכנה • השימוש בממרח לוטוס הופך את הזיגוג למשחק ילדים

שימי פרקש, כ"ב אלול תשע"ט 22/09/2019 10:07

חומרים ל-30 פחזניות:

240 מ”ל (1 כוס) מים

100 גרם חמאה

2 כפיות סוכר

1/2 כפית מלח

140 גרם (1 כוס) קמח

4 ביצים

לקצפת לוטוס:

1.1/2 מיכלים (375 מ”ל) שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

3 כפיות ממרח לוטוס

לזיגוג לוטוס:

4-3 כפות ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מכינים פחזניות: מביאים לרתיחה מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר קטן על להבה בינונית. ברגע שהתערובת מבעבעת מוסיפים קמח בבת אחת ומערבבים בזריזות בכף עץ עד שהקמח נטמע בנוזל. מסירים מהכיריים ומצננים 2 דקות.
  3. מערבבים מעט על מנת לקרר את התערובת. מוסיפים ביצים אחת-אחת ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהן נטמעות לחלוטין.
  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס”מ ומזלפים בתבנית עיגולים בקוטר 4 ס”מ. שומרים על מרווחים בין העיגולים.
  5. אופים 20 דקות עד שהפחזניות תפוחות מאוד וזהובות — בשום אופן לא פותחים את דלת התנור! לאחר 20 דקות פותחים את דלת התנור לחריץ קטן ואופים עוד 5 דקות. מוציאים את התבנית ומייד מנקבים בכל פחזנית חור קטן בעזרת חוד של סכין בתחתית או בצד, כדי לאפשר לאדים להשתחרר. מצננים לטמפ’ החדר.
  6. מכינים קצפת וממלאים: שמים בקערת מיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר וממרח לוטוס וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית לבלילה אחידה. מחברים את המקצף ומקציפים 3-2 דקות לקצפת יציבה.
  7. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר בעל פייה חלקה בקוטר 1 ס”מ. ממלאים כל פחזנית בקצפת דרך החור שניקבנו עד שהפחזנית מתנפחת. לחילופין חוצים את הפחזניות וממלאים בעזרת כף.
  8. מזגגים: מחממים ממרח לוטוס חימום קצר במיקרוגל ומערבבים היטב לקבלת מרקם נוזלי. טובלים כל פחזנית בממרח הנוזלי ומסדרים בצלחת הגשה. ממתינים כמה דקות להתייצבות ומגישים באותו יום.

בתאבון





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.