1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

שנה מתוקה: עוגת תפוחים עם זיגוג לוטוס

תפוח וקרמל הם שילוב מנצח, זה ידוע. כאן יצרנו את האפקט על ציפוי של עוגת תפוחים רכה ועסיסית בממרח לוטוס בעל הטעם הקרמלי

שימי פרקש, כ"ב אלול תשע"ט 22/09/2019 10:20

חומרים לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:

לעוגה:

1.1/2 כוסות (210 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון טחון

קורט מלח

2 ביצים

1/2 כוס פחות כף גדושה (100 גרם) סוכר דמררה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן

1 כפית תמצית וניל

3 תפוחי עץ בינוניים קלופים ומגוררים גס (גרני סמית, יונתן או פינק ליידי)

לזיגוג:

1/2 כוס (150 גרם) ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את העוגה: מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים מלח ומערבבים.
  3. טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שני סוגי סוכר, שמן ותמצית וניל.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים תפוחים, מערבבים היטב לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית.
  5. אופים כ-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
  6. מזגגים: מחממים ממרח לוטוס כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים היטב. יוצקים אותו על העוגה ומחליקים.
  7. שומרים את העוגה עטופה בטמפרטורת החדר, עד שלושה ימים

בתאבון



עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.