1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

איך אתן מתכוננות לחג? קבלו מתכונים לסימני ראש השנה

היכן אוכלים סלק חי או מבושל והיכן מכינים קציצות ירק מעלי סלק? בכל בית סימני ראש השנה נראים אחרת והעיקר הכוונה • לטובת מי שטרם הכינה, קבלו מתכונים לסימני החג

שיפי חריטן, כ"ה אלול תשע"ט 25/09/2019 16:48

שנהיה לראש תפוח בדבש תפוח בדבש צילום: pixabay

מדי שנה כשאני מחפשת מתכונים מעניינים לסימני החג, אני אוהבת לחדש את הידע שלי בנושא. השנה לדוגמה למדתי שג'רבאים, לעומת מרוקאים, לא מכינים קציצות כרתי וסילקא, אלא מבשלים את הירק ומגישים אותו, כדי לתת אותו כמה שיותר קרוב למקור. מעניין לדעת שבכל בית ובכל עדה זה נראה אחרת. אין לי מושג לגבי כל עדה ועדה, אני הולכת על מה שטעים...

גם השנה אני מביאה לכן את המתכונים לסימנים, ושתהיה לנו שנה טובה.

 

קציצות סילקא

המתכון מתייחס לכל מאגד של עלי סלק שיש בו לפחות 4 יחידות גדולות:

החומרים:

1 ביצה גודל *L*.
כרבע כוס קמח.
שן שום (לא חובה).
מלח.
פלפל שחור.
מעט אבקת מרק – לאלו שמשתמשים.

אופן ההכנה:

בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח (שומר על צבע העלים).
מכניסים את עלי הסלק בשלמותם ומבשלים במשך 10 דקות.
מצננים וסוחטים נוזלים.
טוחנים בפולסים קצרים במעבד מזון את הירק עם התבלינים והביצה.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הקמח.
מטגנים בשמן עמוק או אופים בתנור.

מומלץ להכין מראש כמות של מספר מאגדים, משום שממאגד אחד יוצאת כמות קטנה מאוד.

 

קציצות כרתי

המתכון מתייחס ל- 6 ראשי לוף גדול עד בינוני (כ-40 קציצות)

מבשלים את הלוף במים עם מלח למשך רבע שעה.
מאדים שניים-שלושה בצלים.

טוחנים בפולסים במעבד מזון:
לוף.
בצל.
5  ביצים.
מעט מלח (הלוף סופג תיבול ויש להיזהר).
פלפל שחור.
שום גבישי.
מעט אבקת מרק לאלו שמשתמשים.
מוציאים לקערה ומוסיפים כוס קמח.
מטגנים או אופים קציצות.

רוביא

החומרים:

1 בצל (אפשר לוותר).
3 כוסות רוביא לאחר השריה.
7 כפות כף דבש
1/2 כפית מלח.
מעט כורכום.
מעט כמון.

ההכנה:


בסיר עמוק מטגנים בצל עד להזהבה.
מוסיפים את הרוביא הנקייה.
מתבלים בדבש ובמלח (כדאי להוסיף גם מעט כרכום וכמון)
מוסיפים כוס מים (לרוביא יבשה יש צורך ביותר מים).
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד לייבוש המים והזהבת התבשיל.

 

קרא

החומרים:

1 ק"ג קרא.
2  כוסות סוכר.
חצי כוס מים.
מעט מלח לימון.
מעט מיץ לימון.

ההכנה:

לקלף ולפתוח את הקרא, במידה ויש גרעינים, להוציא אותם.
לחתוך לקוביות.
להוסיף סוכר ומים.
להרתיח ולבשל על אש קטנה - שעה לערך.

בסוף הבישול ממש - להוסיף כרבע כפית מלח לימון, ומיץ מחצי לימון קטן.

גזר - צימעס

חותכים גזר קלוף לטבעות דקות (4-5 מ"מ).
מבשלים במים עם סוכר (כ-1/3 ממשקל הגזר).
מוסיפים קינמון לפי הטעם.
לאוהבי המתוק מאוד, אפשר להוסיף קוביות של ליפתן אננס, או פלחי תפוחי עץ.
מבשלים עד להתרככות הגזר ולהסמכת הנוזלים.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.