1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

ארוחת סיום הצום מפוארת: פסטה בשמנת וערמונים לצד מושט במחבת

שמות ארוכים ומפוצצים למנות עושים אותן הדורות יותר, תחושה של שף באוויר. ואני לא מתיימרת, אבל המנה הזו ראויה בהחלט

מאיה הבלין, ג' תשרי תש"פ 02/10/2019 14:31

על קרם אפונה פסטה שמנת ערמונים, מוּשט וקרם אפונה פסטה שמנת ערמונים, מוּשט וקרם אפונה צילום: מאיה הבלין

יש לי ילדה קטנה, שהכי בעולם אוהבת לאכול פסטה. לא משנה כל כך באיזו וריאציה או עם איזה רוטב. ומבחינתה לאכול פסטה שלוש פעמים ביום.

יוצא שהרבה פעמים, אני מכינה ארוחת צהרים או ערב עבור כולם, ולה בנפרד פסטה. עד שחשבתי, למה להכין כפול? למה לא להכין פסטה פעם אחת, בשביל כולם, במקום ללכלך עוד סיר בשביל הנסיכה?

למה? כי פסטה, עם כל הכבוד, היא לא התוספת הכי מושקעת/בריאה/מזינה/מעניינת/מפתיעה שיש. אבל אם הופכים אותה למרכז של הארוחה אפשר ליצור דברים נפלאים ממש.

רוטב שמנת ערמונים

 מתכון לרוטב שמנת וערמונים על בסיס בשאמל. עוד לפני שתטעמו את התוצאה, תשתגעו רק מהריח. (וגם תבינו למה אין צורך לקנות את המנה הזו בחוץ)

חומרים:

  • פסטה מבושלת לפי ההוראות, פחות דקה או 2. היא תסיים את הבישול שלה עם הרוטב.
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 1 וחצי כוסות חלב
  • 1-2 מיכלי שמנת לבישול
  • חבילת ערמונים מוכנים לאכילה
  • מלח, פלפל שחור גרוס, מעט אגוז מוסקט.

הכנה:

  • מתחילים מהבשאמל- ממיסים את החמאה בסיר גדול על אש קטנה, וכשהיא נוזלית מוסיפים אליה את הקמח. מערבבים היטב עם מטרפה עד שנוצרים מעין גושי קמח. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב עם המטרפה כל הזמן עד שכל גושי הקרח נמסים.(בדרך כלל זה קורה כשהחלב מתחיל לבעבע.)
  • לאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה. תתחילו בחבילה אחת ותבדקו את המרקם של הרוטב. אם אתם רוצים אותו יותר סמיך ושמנתי, תוסיפו עוד חצי חבילה או חבילה שלמה.
  • מבשלים תוך כדי ערבוב על אש נמוכה כמה דקות. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב.
  • חותכים את הערמונים לרבעים ומוסיפים לרוטב.
  • כשמתחיל לרתוח טועמים. מתקנים תיבול אם יש צורך.
  • מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב עד שהרוטב יכסה היטב את הפסטה מכל הצדדים.
  • מכבים את האש ומגישים מיד.

*אם אתם רוצים להכין מראש, שמרו את הפסטה והרוטב בנפרד. לפני  ההגשה חממו את הרוטב עד שרותח, הוסיפו את הפסטה, ערבבו והגישו מיד.

מושט מטוגן עם תבלינים

חומרים:

  • פילה מושט או כל דג אחר שאוהבים, מופשר, כמספר הסועדים.
  • תבלינים שאוהבים -מלח, פלפל גרוס, פפריקה, כמון וכו.
  • שמן זית.

הכנה:

מחממים  שמן זית במחבת. מניחים את הדג כשהעור כלפי מטה, על להבה גבוהה.

מטפטפים על הדג שמן זית, זורים את התבלינים ומכסים במכסה על מנת שהאדים יבשלו את הדג מבפנים. לאחר מספר דקות בודקים אם הדג מוכן ע"י נעיצת מזלג. אם כן- מוציאים ומגישים. אם לא- מנמיכים להבה וסוגרים שוב את המכסה עד שמוכן.

קרם אפונה

חומרים:

  • 2 כוסות אפונה קפואה מופשרת.
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח
  • מים

הכנה:

מכניסים את האפונה למעבד מזון/שייקר/בלנדר מוט. מוסיפים את השמן, מלח לפי הטעם ומעט מאד מים.

טוחנים עד שנוצר מרקם חלק יחסית. טועמים. מתקנים תיבול אם יש צורך.

אם הקרם סמיך מידי או לא נטחן בצורה חלקה, הוסיפו עוד מעט מים. טוחנים שוב עד שמרוצים מהטעם והמרקם.



עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. תגובות  

    דינה

  2. אחרי צום קשה אכול בעייתי  

    דודי