1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

בבקה - עוגת שמרים במילוי לוטוס

לכבוד החגים הממשמשים ובאים אנחנו מחפשים כל הזמן איך להפתיע את האורחים שלנו • ממרח לוטוס הוא אופציה מצוינת לשדרג את המנה האחרונה שהכנתם • חג שמח

שימי פרקש, ז' תשרי תש"פ 06/10/2019 08:46

2 תבניות בקוטר 20 ס"מ או 2 תבניות אינגלישקייק

בצק רך ועשיר עם מילוי מעולה של לוטוס וקוקוס.

לבצק:

3.1/2 כוסות + 1 כף (1/2 ק"ג) קמח

2 כפות משפר אפייה  (לא הכרחי)

1 כף שמרים יבשים

200 גרם חמאה / מרגרינה

1.1/2 כפות (20 מ"ל) חלב/ חלב סויה

3 כפות סוכר

4 ביצים

קורט מלח

למלית:

1 צנצנת ממרח לוטוס

2 כפות קוקוס קלוי או רגיל

לציפוי:

1 ביצה טרופה

1 כף סוכר גבישי

חופן שקדים מולבנים פרוסים (אם רוצים)

ההכנה:

  1. מעבירים לקערת מערבל את כל החומרים למעט חמאה ומלח ומערבלים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים חמאה ומלח בהדרגה, תוך כדי לישה. לשים 7-5 דקות עד לקבלת כדור בצק חלק. מכסים בשקית ניילון רופפת ומתפיחים כשעה.
  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-2 להכנה בתבניות אינגליש או ל-4 להכנה בתבניות עגולות ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים כל מלבן בממרח לוטוס ,מפזרים קוקוס ומגלגלים לרולדה. מצמידים כל זוג רולדות ומסובבים אותן יחד לצורת בורג. מעבירים לתבנית משומנת קלות , מכסים ומתפיחים חצי שעה עד שהעוגה מכפילה את נפחה.
  3. מברישים את העוגה בביצה טרופה, מפזרים סוכר גבישי ושקדים (אם רוצים) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-30-40 דקות, עד שהמאפה זהוב ואפוי.  מצננים מעט לפני ההגשה.

בתאבון

 





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. הבעיה בממרח לוטוס הוא ההכשר...  

    אתי