1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מסעדות

סעודת שמן זית במלון היוקרה הירושלמי

מאיה הבלין מדווחת על סדנת טעימות שמן זית בה השתתפה ועל סעודת שף עם מנות מבוססות שמן זית | מהסעודה גם אתם תוכלו להנות, כולל מגלידת שמן הזית

מאיה הבלין, כ"ב חשון תש"פ 20/11/2019 23:49

ביקורת מסעדות שף איציק ברק-מזרחי שף איציק ברק-מזרחי צילום: מאיה הבלין

 

היציאה שלנו לכבוד חג חמישי השבוע היתה ללוקיישן האולטמיטבי- מלון הוולדורף אסטוריה בירושלים, לכבוד השקת מותג פרטי לשמן זית ייחודי.

במסעדת 'פאלאס' שבמלון נעמדנו סביב שולחן ארוך עם עמדות טעימה, וטעמנו סוגים שונים של שמן זית מבית הבד משק אחיה. תתפלאו, טעימת שמן זית היא מסקרנת ועמוקה. אפילו יותר מטעימת יין, אם יורשה לי לומר. (בתור חובבת שמן זית מושבעת, מה שא"א להגיד על יין ואלכוהול לסוגיו). הטעימה מתבצעת בכוסות כחולות, שמבטלות את ההשפעה החזותית של מראה השמן על הטעימה.

התנסינו בשמן זית סורי, קורניאקי וארבניקה. כל אחד מהם מתאפיין בריחות ותת טעמים שונים, כולם ממש נפלאים.

בסיום הטעימות, הוזמנו לשבת לסעודת גורמה בת 3 מנות, בניצוחו של שף המלון איציק ברק-מזרחי. המנות בסעודה היו מבוססות על בישול והשריה בשמן זית.

מוכנים? יוצאים לדרך.

כפתיח, להתחממות (גם לקראת הארוחה וגם מאוויר ירושלים הסתווי)- קפוצ'ינו שורש סלרי עם צנוברים ושמן ריחן. מיוחד ועדין.

מנה ראשונה: קונפי דג בס ים בשמן זית קורנייאקי, קראסט קינואה, גזרים מקורמלים וקרם פקאן,

או קונפי סלמון בשמן זית קורניאקי, במסך עשן קנלוני מלפפון במילוי אבוקדו.

שתי המנות מורכבות מדגים נאים, כך שלחובבי הז'אנר תרשם חוויה נהדרת. אלו שלא מתחברים יצטרכו לחכות למנה הבאה.

מנה עיקרית: חזה עוף חופש במילוי פיסטוקים, תפוח אדמה ראטה אפוי בשמן ארבניקה, פרחי כרובית וציר עוף מצומצם,

או אוסובוקו טלה עשוי בבישול איטי בשמן ארבניקה, ארטישוק ירושלמי, בורגול, ירקות שורש וציר טלה מצומצם.

שתי המנות טעימות להפליא, עם טעמים מיוחדים בעשייה מדוייקת. גם התוספות לא נופלות מהן, הבורגול עם הירקות למשל היה מעולה ממש.

 

קינוח. אוקי שימו לב לגולת הכותרת של הארוחה בעיני: גלידת שמן זית בקראסט שקדים. לא התבלבלתי. זו הייתה אחת הגלידות הכי טעימות שאכלתי בחיים. זה נשמע מוזר ובלתי אכיל, אני יודעת. אבל זה היה פשוט מדהים ומרענן להפליא, עם הקראסט שקדים שלגמרי השלים את הגלידה הרכה וביחד הם עלו לגבהים. שף ברק מזרחי, אתה גאון.  אה, היו גם אגסים מקורמלים עם טוויל שוקולד, אבל הבנתם כבר למי נתתי את הכתר.

לדברי השף, המנות שבחר מוכנות בטכניקות של בישול בקונפי עם שמן זית (בישול איטי, על להבה נמוכה, שבמהלכה נעטף חומר הגלם בשמן זית ונשמר עסיסי ונימוח) או בהשריית שמן זית, המבטיחות איכות וארומה מיוחדת ומעודנת. הסעודה מוצעת במסעדה עד סוף 2019.

שמן הזית הממותג מיוצר במשק אחיה ויעשה בו שימוש במסעדה באופן קבוע. הסועדים יוכלו לרכוש אותו גם לשימוש בבית.

מחיר הסעודה לציבור הרחב- 300 ₪ כולל מע"מ (לתיירים 70 דולר.)

שעות פתיחה: ימים א'-ה' ומוצ"ש בין 18:30-22:30

מומלץ להזמין מקום מראש.

*

ועוד חפירה קטנה על מה אנחנו מקבלים כשאנחנו צורכים שמן זית איכותי: הוא מכיל אנטיאוקסידנטים,  ויטמינים A,E ופוניפינולים. הוא יכול לסייע להוריד את ההסתברות למחלות לב, הפרעות ושבץ לב. השמן מוריד את רמת הכולסטרול הרע מבלי לפגוע בכולסטרול הטוב, כך שהיחס ביניהם משתפר ומשפיע על רמת הכולסטרול הכללית.



עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. איכס, תביא לי שניצל טוב עם אורז, עדיף מכל הקשקושים האלו  (ל”ת)


  2. שמן זית טוב גם נגד הצטננות?  

    לי