1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

המתכון המוצלח לדג סלמון מקושט בירקות צבעוניים

אז פורים כבר כאן. והשנה, כמו כל שנה את רוצה לגוון, לחדש, להפתיע... אז הכנו, טיבלנו, צילמנו והנה זה כאן לפניך • חבל שלא יכלנו לצלם את הריח...

חני לוין, ט' אדר תש"פ 05/03/2020 23:07

לענג את סעודת הפורים הכנת דג סלומון הכנת דג סלומון צילום: פאר הפרי

לחמם תנור מראש 180 מעלות

להפשיר רצועות הדג יחד עם מלח ולימון (מומלץ טרי)
לאחר שהדג מזיע - לשטוף היטב במים.

משמנים את הדג היטב מכל כיוון, ומלמעלה מפזרים:
כוסברה ושום קצוצים, מלח, פלפל שחור (לחובבי הלימון ניתן להוסיף פרוסות לימון)
מכניסים לתנור לכ-15 דקות, בודקים עם מזלג שהדג רך וטוב

מכינים את הירקות לקישוט:

קולרבי: עם חותך ירקות זיג-זג חותכים פרוסות לאורך ולרוחב - מקבלים פרוסות שתי וערב.

בצל ירוק: לאחר ניקוי פותחים את העלים לאורך ומשרים במים קרים - מה שהופך אותם לטלטים
מהממים.

צנון: פורסים לפרוסות דקות, מגלגלים אחד לניצן, ומוסיפים מסביבו את שאר עלי הכותרת.

לימון: מקלפים ע"י מקלף זיג-זג ופורסים פרוסות דקות ושוות.

הצעות הגשה:

צילוח 1:
חצאי ירקות: שום, לימון, שרי, צנון, קישוט עלי כוסברה וחצי לימון.

צילוח 2:

חצאי צנון ושום פרוסים, חסה, שרי, פלפל חריף בקישוט עלי בזיליקום.

צילוח 3:

טלטל בצל ירוק, פרח צנון, שתי וערב קולרבי וחצאי לימון סיני - על מצע נבטים.
ניתן לזלף מעל שמן זית, לפזר מלח ופלפל שחור הכל לפי הטעם - תרתי משמע.

בהצלחה רבה ובתאבון

(קרדיט: פאר הפרי)

מעוניינת לשתף אותנו בתוכן מעניין? שלחי לנו הודעה בוואטסאפ - 0583288642





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;