1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

קינוח שכבות תות, וניל ושוקולד

מתכון מיוחד למנה אחרונה, קינוח שכבות טעים וקוצר מחמאות, והכי חשוב - קל להכנה. המתכון המלא לפניכם - תהנו

חני לוין, י"ג אדר תש"פ 09/03/2020 00:02

טעים וקל להכנה קינוח שכבות תות שוקולד וניל קינוח שכבות תות שוקולד וניל צילום: אפרת סיאצי

 

מתכון לקינוח שכבות קל להכנה, טעים וקוצר מחמאות (ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה)

מצרכים (20 כוסות אישיות קטנות או 10 כוסות בינוניות):

קרם שוקולד

2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ"ל)

2/3 חבילת שוקולד מריר (65 גרם)

קרם וניל

2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ"ל)

רבע כוס חלב קר (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או חלב קוקוס)

2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל

קרם תותים

2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ"ל)

כוס תותים חתוכים גס (כ-130 גרם)

2-3 כפות מלאות אבקת סוכר (תלוי במתיקות של התותים)

כף מלאה אבקת אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

קרם שוקולד

-ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד המריר עם 2 כפות שמנת ומערבבים עד לתערובת חלקה. מצננים לטמפ' החדר.

-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם שוקולד יציב.

-יוצקים את הקרם לתחתית כוסות אישיות (מומלץ לזלף בעזרת שקית זילוף).

קרם וניל

-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים חלב ופודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-יוצקים את הקצפת מעל לתחתית קרם השוקולד.

קרם תותים

-טוחנים את התותים למחית אחידה (אפשר באמצעות בלנדר, מעבד מזון או בלנדר מוט ידני).

-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים את מחית התותים, פודינג וניל ואבקת סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם ורוד יציב.

-יוצקים את קרם התותים מעל לקרם הוניל.

-עוטפים את הכוסות בניילון נצמד ומעבירים למקפיא.

*מוציאים מהמקרר 5-10 דקות לפני ההגשה.

בהצלחה ובתאבון אפרת סיאצ'י - מתכונים העשר דקות

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. סביר  

    מרים

;