ט"ז ניסן התשפ"ד
24.04.2024

מנה לחג • מתכון לדג

אתר 'בחדרי חרדים', בשיתוף 'להיט - הפקת אירועים ושירותי הסעדה', מגיש מידי שבוע מנה אחת • והשבוע - ספיישל לחג: פילה פורל לבן על מצע קוסקוס • שף: שימחי רוזנברג • צילום: יעקב נחומי

מנה לחג • מתכון לדג
יעקב נחומי



פילה פורל לבן על מצע קוסקוס מטובל ובעיטור צ'יפס סלק
(המתכון מתאים גם לפילה מושט)

למצע הקוסקוס:

1 חבילת קוסקוס
1 פלפל חריף
1 גמבה אדומה
1/2 חב' כוסברה
1/2 חב' פטרוזיליה
1 כף גרידת לימון




אופן ההכנה: לקוסקוס

מערבבים את הקוסקוס עם מעט שמן וקורטוב מלח, מוסיפים 2 וחצי כוסות מים פושרים ומחכים 10 דקות. כשהקוסקוס מוכן מפרקים ומפרידים עם מזלג, לאחר מכן קוצצים את כל שאר החומרים דק מאוד, מוסיפים לקוסקוס ומערבבים.







החומרים לדג:

4 פילה פורל לבן
1 חב' בזיליקום
1/2 חב' כוסברה
1/2 חב' פטרוזיליה
1/2 ראש שום מקולף
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
כוס וחצי שמן זית



אופן ההכנה: לדג

מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים, מכניסים אותם יחד עם כל החומרים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב ירוק סמיך. ניתן לטעום ולהשלים טעם (מלח ופלפל) או להוסיף קורטוב מלח וקורטוב פלפל שחור גרוס.












משרים את הדג ברוטב למשך 15 דקות, ולאחר מכן מעבירים את הדג לתבנית משומנת עם נייר אפיה, מניחים את הדגים עם העור כלפי מטה ומזלפים רוטב בליטופים עדינים עד לכיסוי מלא של הדג ברוטב. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ- 15 דקות והמנה מוכנה...








החומרים לצ'יפס

3 סלק גדול
ליטר שמן









אופן ההכנה לציפס:

מקלפים את הסלק וחותכים אותו לרצועות צ'יפס, ממלאים בסיר גדול 3/4 מים ומרתיחים. כשהמים רותחים מכניסים את הצ'יפס לכ-3 דקות, לאחר מכן מוציאים מהמים מקררים ומיבשים, בשלב זה מטגנים בשמן עמוק כ7 דקות בערך עד לקבל מראה קריספי.



















קישורים:
'להיט – הפקת אירועים ושירותי הסעדה'
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד