י"ז ניסן התשפ"ד
25.04.2024

חלה לשבת • מתכון

אתר 'בחדרי חרדים', בשיתוף 'להיט - הפקת אירועים ושירותי הסעדה', מגיש מידי שבוע מנה אחת לשבת • והשבוע: לחם דבש מקמח מלא • שף: שימחי רוזנברג • צילום: יעקב נחומי

חלה לשבת • מתכון
יעקב נחומי

לחם דבש מקמח מלא.

חומרים ל-2 כיכרות:

45 גר' שמרים טריים

1 כפית סוכר
500 מ"ל מים פושרים

1 ק"ג קמח מלא

2 כפיות מלח

6 כפות דבש

6 כפות מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)

מערבבים שמרים עם סוכר ומעט מים ליצירת תערובת שמרים.

מנפים את הקמח לקערה גדולה ומוסיפים מלח, דבש , מחמאה, את תערובת השמרים, ומים.

להכניס למיקסר, עד לקבלת בצק חלק, ללא גושים ובועות. מניחים את הבצק לשעה לצורך תפיחה.

לאחר מכן מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח - ולשים מעט את הבצק.

מחלקים את הבצק ל-2 גושים שווים. מניחים בתבניות לחם משומנות מעט (תבנית בגודל 13*20 ס"מ), ומתפיחים שוב במשך כחצי שעה,

לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 190 מעלות, לאפיה במשך 45 דקות.

טיפ להגשה: ניתן למרוח על הלחם, בעודו חם, מחמאה ולהגיש. ניתן גם לבזוק דבש על הלחם ליצירת מרקם דבש.

בתאבון ושנה מתוקה כדבש.

קישורים:
'להיט – הפקת אירועים ושירותי הסעדה'
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד