י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024

באדיבות שמרית: עוגת הגבינה המנצחת לחג

פנים רבות לה, לעוגת הגבינה. זו יכולה להיות העוגה המורכבת ביותר להכנה, או דווקא זו הפשוטה. בין זו המתוחכמת, לבין חסרת הייחודיות, מציעה שמרית אפשרות שלישית מנצחת: עוגה קלאסית עם טוויסט מפתיע בתחתית. כזו שתעשה לך חיים קלים ותגרוף מחמאות. הנה המתכון, רק לגזור ולשמור

באדיבות שמרית: עוגת הגבינה המנצחת לחג
שמרית - מתכון לשבועות - עוגת גבינה צילום: יח"צ

המתכון מותאם לתבנית בקוטר 22 ס"מ

רכיבים:

לבסיס:

200 גר' ביסקוויטים טחונים דק

100 גר' נטורינה קוקוס מומסת

למלית גבינה:

2 גביעים גבינת שמנת 30% (450 גר')

2 גביעים גבינה לבנה 9% (500 גר')

1 כוס סוכר (200 גר')

1 כפית קליפת לימון מגוררת דק

1 כף מיץ לימון סחוט טרי (15 מ"ל)

4 ביצים בגודל L

לציפוי:

2 גביעים שמנת של פעם 27% (400 גר')

1/3 כוס סוכר (65 גר')

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבסיס: מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים והנטורינה בקערה. מעבירים לבסיס התבנית ומהדקים לשכבה אחידה.
  1. מכינים את המלית: טורפים גבינה, סוכר, קליפה ומיץ לימון בקערה גדולה. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת וטורפים היטב עד להטמעה. מעבירים את המלית מעל הבסיס. מניחים בתחתית התנור תבנית ומוזגים לתוכה מים רותחים. אופים במכרזו של תנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כשעה ועד שהיא מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכזה.
  2. בזמן האפייה מכינים את הציפוי: טורפים היטב את השמנת עם הסוכר ומיץ הלימון לתערובת חלקה. מפזרים עם כף את הציפוי על העוגה, תחילה במרכזה וכלפיי השוליים. מחזירים לתנור ל – 10 דקות אפייה נוספות. מוציאים את העוגה ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור ללילה שלם לפניי ההגשה.

חג שמח!

שמרית חג שבועות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד