1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

מיוחד ומהיר הכנה: מתכון עלעלי חסה מלבבת במרקם אלמנדוס קראנץ

קסם היער הפורח של עלי החסה הטריים, יחד עם טאצ' מפתיע וקלות הכנה, יצרו משוואה שהפכה את הסלט לתוסף קבוע בשולחן השבת. עלעלי החסה הטרייה מקבלים כאן טוויסט יחד עם האלמנדוס או בשמם העממי 'מנצ'ס'. שילוב מדויק ועשיר, המעניק לנו סלט מיוחד ו'שבתי', המוסיף גם נופך עיצובי ויז'ואלי לשולחן. ירוק ומתובל, עסיסי ופיקנטי. סלט שקוצר בקלות אינספור מחמאות

חני לוין, י"א תמוז תש"פ 03/07/2020 13:21
תגיות:

הירוק מעולם לא היה טעים כל כך סלט חסה במרקם אלמנדוס קראנץ סלט חסה במרקם אלמנדוס קראנץ צילום: ריצ'ל רייך

רכיבים:

 1ראש חסה

 2גזרים בינוניים

 1כוס חמוציות מיובשות

 1כוס אלמנדוס

חופן גרעיני חמנייה קלויים

לתיבול:

 1/4כוס מים

 1/4כוס שמן

 1כף מיונז

 1כפית חרדל

 1כף מיץ מלימון טרי

 2שיני שום כתושות

 4כפיות סוכר

 1כף רוטב סויה

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

נשטוף ונייבש את עלי החסה ונחתוך לרצועות גסות.

את הגזרים המקולפים נגרד במגרדת או נחתוך בסכין לקבלת רצועות קצרות ודקות.

נקלה את גרעיני החמנייה בתנור, בחום של  180°Cבמשך כ- 10דקות או לחילופין, במחבת בלי שמן, על להבה גבוהה, במשך דקה. נערבב קלות עד להשחמה נאה.

את רכיבי התיבול נערבל היטב בבלנדר יד לקבלת תערובת אחידה.

סמוך להגשה נוסיף את המתבל לתערובת הירקות, וכן את האלמנדוס, גרעיני החמנייה והחמוציות.

בהצלחה ובתיאבון ריצ'ל רייך - מחברת הספר סוד הגן

טיפ: את עלי החסה רצוי לשטוף מראש ולהניח לייבוש מושלם, עלים יבשים טעימים יותר ונשמרים זמן רב יותר

* ניתן להכין מהמתבל כמות כפולה מראש, הוא נשמר מעולה בקירור

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;