י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024
תפו"א מובקע עם קרעי בשר

מחפשים מנה בסטייל? המתכון הזה בשבילכם

המאכל הזה - אין אחד שוויתר עליו • הטעם המיוחד של תפוח האדמה המובקע עם קרעי הבשר בתוכו נותן טעם מיוחד למנה מושלמת טעימה ומשביעה

מחפשים מנה בסטייל? המתכון הזה בשבילכם
תפו"א מבוקע עם קרעי בקר צילום: ניסי גולדרייך

קרעי בקר על תפו"א מבוקע / מאת: ניסי גולדרייך

4 מנות 

לבקר:

500 גרם פילה מדומה או צלי כתף טרי

כוס יין קברנה

כף דבש

כף מלח גס

כפית פלפל גרוס

אופן ההכנה:

מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבקר מכל הצדדים עד סגירה מלאה כדי לשמור על עסיסיות הבקר.

מוסיפים את הדבש, המלח והפלפל ומטגנים עוד קצת, מוסיפים את היין, מכסים את הבקר במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ3 שעות.

לתפו"א:

4 תפוחי אדמה אדומים בינוניים

צרור בזיליקום טרי קצוץ

כף גבישי שום

שמן זית איכותי

מלח גס

אופן ההכנה:

מנקים את התפו"א עם סבון היטב עם הקליפה ומבשלים במים כ3/4  שעה עד שתפוחי האדמה רכים.

בעזרת כוס או סכין בקר רחבה מועכים מעט את התפו"א לעובי של 2 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מתבלים בבזיליקום ושום ומזלפים מעל שמן זית

מפזרים מעט מלח גס ואופים בגריל על 200 מעלות כ10 דקות עד שתפוח האדמה מזהיבים.

להרכבת המנה:

מניחים במרכז הצלחת תפו"א וקורעים בעזרת הידיים מהבשר ומניחים על התפו"א. מזלפים טיפה סילאן וטחינה גולמית ומגישים חם

בתאבון

מתכון אוכל בשר תפוח אדמה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד