1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

רוצים לגוון עם חלבי? פסטה מוקרמת עם שמנת פטריות

בא לכם על ארוחה חלבית? את הפסטה הזו כולם יאהבו. עם שמנת פטריות בצורה מוקרמת וטעימה, ואם מתחשק לכם להשקיע ויש לכם מכשיר להכנת פסטה בבית, צירפנו גם מתכון בשביל זה

חני לוין, כ"ב תמוז תש"פ 14/07/2020 13:38

מתכון שאסור להחמיץ פסטה ברוטב שמנת פטריות פסטה ברוטב שמנת פטריות צילום: ניסי גולדרייך

פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות / ניסי גולדרייך

להכנת פסטה ביתית נצטרך מכונת פסטה יעודית לכך ואם אין לכם אז נשתמש בחבילה של 500 גרם פסטה פטוצ'יני איכותית

מתכון לבצק פסטה בסיסי

500 גרם קמח

5 ביצים M

כפית שטוחה מלח

כף שמן זית

אופן ההכנה:

שופכים את הקמח בצורת הר על משטח עבודה ועושים במרכז גומה ומכניסים את הביצים, השמן זית והמלח לתוכו

בעזרת מזלג טורפים את הביצים ותוך כדי מטמיעים קמח אל תוך הביצים וממשיכים ללוש עם הידיים עד שמתקבל בצק חלק וקשה, כן הוא צריך להיות מאוד יבש

(ניתן להכין את הבצק לפסטה גם במעבד מזון ולשים עוד קצת עם הידיים)

מניחים חצי שעה עד שעה בצד ואחרי מנוחה לשים שוב עם הידיים עוד קצת ומכדררים

מחלקים את הבצק ל3 חלקים ופותחים כל חלק במשטח מקומח בעזרת מערוך ומעבירים לרידוד במכונת פסטה עד לעובי 8

חותכים לרצועות פטוצ'יני ומבשלים במים רותחים עם מעט מלח כ5 דקות

מסננים את המים ושוטפים ומחזירים לסיר.

להכנת הרוטב שמנת:

מרכיבים:

קופסא פטריות פורטבלו פרוסות

קופסא פטריות שימג'י מופרדות

50 גרם חמאה

250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול

גביע שמנת חמוצה

1 כוס חלב

1/2 כוס יין לבן

מלח

פלפל

קורט אגוז מוסקט

צרור בזיליקום קצוץ

10 עגבניות מיובשות קצוצות

100 גרם פתיתי מוצרלה

פרמז'ן מגורד להגשה

אופן ההכנה:

1 בסיר ממיסים את החמאה ומקפיצים את הפטריות

2 מוסיפים את השמנת, החלב והשמנת חמוצה והיין ומביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה

3 מוסיפים את הבזיליקום והעגבניות ומתבלים ומבשלים כ10 דקות לספיגת טעמים ומורידים מהאש

4 שופכים את הרוטב לפסטה ומוסיפים את המוצרלה ומערבבים היטב ומגישים חם ומגרדים מעל גבינת פרמז'ן

בתאבון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;