ז' כסלו התשפ"ה

אין כמו לפתוח את הצום עם המלכה: עוגת גבינה קלילה ומיוחדת

לאוהדי עוגות הגבינה: העוגה הזו בשבילכם מתאימה לפתיחת הצום עם קלילות מיוחדת וטעם נפלא של עוד 

אין כמו לפתוח את הצום עם המלכה: עוגת גבינה קלילה ומיוחדת
עוגת גבינה צילום: יעל זדה

עוגת גבינה

המצרכים:

6 ביצים

3/4 כוס סוכר

שמנת חמוצה

500 גרם גבינה לבנה 5%

250 גרם גבינה לבנה 9%

3 כפות גדושות קורנפלור

3 כפות פודינג וניל

לציפוי:

שמנת מתוקה

כף א. סוכר

כף פודינג וניל

אופן ההכנה:

-בקערה מס 1

מערבבים: גבינה, שמנת, חלמונים, פודינג וקורנפלור עד לקבלת תערוב חלקה ללא גושים.

-בקערה מס 2

מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.

-מאחדים את 2 המסות בתנועות קיפול.

-אופים בחום של 170 מעלות כ45-50 דקות.

טיפ:

- על מנת שלא יהיו גושים בתערובת הגבינה, הכניסו לקערה נפרדת מעט מן התערובת ושם הוסיפו את הקורונפלור, רק לאח"מ כאשר אין גושים הוסיפו לתערובת הנוספת

- הניחו בתחתית התנור כלי עם מים.

- כאשר העוגה מוכנה כבו את התנור והשאירו אותה עד לקירור מלא.

מאת: יעל זדה, שוקולטיירית ועוסקת בתחום הקונדיטוריה.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון צום ט' באב צום תשעה באב

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}