י"ח אדר ב' התשפ"ד
28.03.2024
מתכוננים לצאת הצום

שטרודל תפוחים מבצק דק, טעים, פרווה וגם מופחת סוכר

מתכון לפתיחת הצום בצורה בריאה יותר מופחת בסוכר אך עדין עם טעם מיוחד במינו: מתכון לשטרודל תפוחים פריך 

שטרודל תפוחים מבצק דק, טעים, פרווה וגם מופחת סוכר
שטרודל תפוחים צילום: לירז טרבלסי

שטרודל תפוחים מופחת סוכר

המצרכים:

לבצק

3 וחצי כוסות קמח

3 סוכר וניל

חצי כוס מים  

3/4 כוס שמן

חצי שקית אבקת אפייה

פקק תמצית וניל

ביצה

למילוי 5-6 תפוחים אדומים מקולפים ומגורדים

חצי כפית קינמון                                                              

כף סוכר חום (למי שאוהב מתוק יותר ניתן להוסיף עוד כף)

מעט מיץ לימון לסחיטה על התפוחים

אופן ההכנה:

הכניסו את כל המרכיבים לקערה ולושו לבצק נעים,

חלקו את הבצק ל 3 חלקים שווים, ורדדו כל חלק למלבן דק,

בכלי נפרד גרדו את התפוחים, וערבבו עם הקינמון ומיץ הלימון,

מעל הבצק פזרו את תערובת התפוחים בצורה שווה

קפלו את הבצק 3 קיפולים (לא לגלגל), וחתכו למלבנים עבים, כל מלבן חתכו ל 2 ריבועים

הכניסו לתנור שחומם מראש ל 175° ואפו כ20 דק' עד להזהבה קלה.

הוציאו מהתנור ופזרו אבקת סוכר.

בהצלחה רבה

מאת: לירז טרבלסי מתכונאית ומנהלת קבוצות וואטסאפ למתכונים קלים ובריאים

מתכון שטרודל תפוחי עץ ט' באב צום צום תשעה באב

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד