י"ט ניסן התשפ"ד
27.04.2024
בקלי קלות

צפו: כך יוצרים את החלות המושלמות הללו

לכבוד שבת קודש מתכון מיוחד לחלות המושלמות של ניסי גולדרייך והפעם עם 2 סרטונים מדהימים כיצד היא יוצרת אותם - בדרך הכי קלה שתכלו ליצור • צפו 

צפו: כך יוצרים את החלות המושלמות הללו
חלות מקמח כוסמין צילום: ניסי גולדרייך

חלות לכבוד שבת / מאת: ניסי גולדרייך

מרכיבים:

2 כפות שמרים יבשים או טריים של שמרית

500 מ׳׳ל מים פושרים

100 גרם סוכר

120 מ"ל שמן

קילו קמח לבן

כף מלח

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום / פרג / גרעיני דלעת / גרעיני חמניה / קצח / מלח גס

אופן הכנה:

בקערה שמים תחילה את השמרים, מוסיפים את המים וממיסים את השמרים,

שמים את שאר המרכיבים מלבד המלח ומערבבים.

מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק 10 דקות לבצק גמיש, רך וחלק.

מתפיחים את הבצק שעה בטמפרטורת חדר נעימה.

מחממים תנור ל200 מעלות

מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחים על נייר אפיה

קליעת החלה. צילום: ניסי גולדרייך

קולעים לחלות ומתפיחים שוב 20 דקות עד 30 דקות (בימים קרים או כשקריר במטבח להתפיח 30 דקות עד 40 דקות ולא יותר) ומושחים בביצה ומפזרים שומשום.

מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ומורידים את המעלות ל180 מעלות ואופים עוד כ20 דקות

מצננים ושומרים בהקפאה בשקית אטומה להפשיר שעתיים לפני ההגשה ולחמם.

קליעת חלה. צילום: ניסי גולדרייך

טיפים להצלחה:

יש להקפיד על טמפרטורת המים שיהיו נעימים למגע ולא רותחים, השמרים מתפתחים טוב בסביבה חמימה

מדידת הנוזלים חשובה מאוד לקבלת מרקם מוצלח לעבודה. חוסר בנוזלים בצק יבש, עודף נוזלים בצק דביק וקשה לעבודה. על כן חשוב להשתמש בכוס מדידה!

לישת הבצק חשובה לגמישותו על כן חשוב ללוש את הבצק כ10 דקות לפחות עד רבע שעה

פעולה זו פותחת את הגלוטן בבצק ועוזרת לבצק גם לתפוח ולהיות אוורירי

בשביל לקבל חלה סימטרית ויפה כדאי להשתמש במשקל ולמדוד כל כדור באופן שווה

כדאי ללמוד לתחוב אצבע בחלה אחרי הקליעה ולבדוק אם היא התמלאה אויר, אם השקע נשאר סימן שהחלה לא מלאה באויר וצריך עוד התפחה ואם השקע עולה חזרה מהר סימן שהחלה מלאה אויר ומוכנה לאפיה

בהצלחה

חלות לשבת מתכון קליעה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד