י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024
קליל למוצ"ש

טעים ועסיסי: לקט ירק הגן וקרוטוני פטה בולגרית ברוטב שמיר

טבעי, מרענן, כפרי ואמיתי. כזה הוא הסלט הזה, כל כך נפלא, כל כך טבעי ומלא חיוך ביתי קסום. הירקות הטריים והססגוניים מכל לקט הגן, רוטב השמיר העשיר ותוספת אגוז הקשיו המלכותי, סלט נפלא לכשעצמו, אך תוספת קרוטוני הגבינה משדרגת אותו למשהו ייחודי ומפתיע. הבולגרית הקסומה המתורגמת כאן לקרוטונים בטמפורת חלומי, היא ללא ספק הסיפור הגדול. קראנצ'יים מבחוץ ונימוחים מבפנים. כך אתם אוהבים את הקראנץ' שלכם

טעים ועסיסי: לקט ירק הגן וקרוטוני פטה בולגרית ברוטב שמיר
לקט ירק הגן וקרוטוני פטה בולגרית צילום: ריצ'ל רייך

רכיבים:

10 עלי חסה טריים

1 גזר ארוך

1 פלפל אדום

1 אבוקדו בשל

2 מלפפונים צרים וארוכים

1 כוס גרעיני תירס טריים

(ניתן להשתמש בקפואים לאחר הפשרה ובישול במים רותחים / במיקרוגל)

1 כוס אגוזי קשיו קלויים

לרוטב השמיר:

1/2 כוס שמן

1/4 כוס מים

3 כפות דבש

1 כף מיץ מלימון טרי

1 כף חומץ טבעי

1 כפית רוטב סויה

1 כפית שום גבישי

1 כף עלי שמיר טריים קצוצים דק

לקרוטוני הגבינה:

200 גרם גבינת פטה בולגרית

1 כוס פירורי לחם מוזהבים

1 ביצה

אופן ההכנה:

נשטוף היטב את עלי החסה. לאחר ייבוש נחתוך לרצועות גסות ונניח בקערה עמוקה. נפרוס את הגזר לרצועות דקות ואת הפלפל לקוביות נאות.

נקלף את האבוקדו ונפרוס לחצאי פרוסות. גם את המלפפון נפרוס לחצאי פרוסות ונוסיף עם גרגירי התירס. נערבב בעדינות את תערובת הירקות יחד.

את רכיבי המתבל נערבל היטב במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.

כעת ניגש להכנת קרוטוני הגבינה:

נחתוך את נתח הגבינה לקוביות שוות בגודל 1X1 ס"מ

בכלי נפרד נטרוף את הביצה ובכלי אחר נשפוך את פירורי הלחם המוזהבים. נטבול את קוביות הגבינה בביצה ולאחר מכן בפירורים.

בסיר קטן ועמוק נמלא  4ס"מ שמן, נרתיח על להבה גבוהה ובשלב הרתיחה נזרוק לתוכו את קוביות הגבינה. נטגן כל קוביה למשך 20 שניות. באמצעות כף מחוררת נחלץ את הקוביות מהשמן.

סמוך להגשה ניצוק את המתבל מעל הירקות, נוסיף את הקשיו הקלוי ואת קרוטוני הגבינה.

מומלץ להשאיל קרוטונים אלו לכל סלט חי וחגיגי

טיפ: כדי לבדוק אם השמן רותח נביט בעומקו, אם נבחין בכעין סדקים ובקעים ניתן להתחיל בטיגון

מתכון סלט חסה בולגרית קשיו

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד