1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

מתכוננים לצום: מתכון לפשטידת מעקודה

פשטידת מעקודה (מחמאר מרוקאית) ללא גלוטן, היא פרווה ומבוססת על תפוחי אדמה מבושלים מעוכים, אפונה, גזר וביצים, טעימה ומחזקת

חני לוין, ט' תשרי תשפ"א 27/09/2020 08:33

"כל האוכל בתשיעי" פשטידת מעקודה פשטידת מעקודה צילום: אפרת סיאצ'י

פשטידת מעקודה

מצרכים:

2 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים

כוס וחצי תערובת אפונה וגזר (משקית קפואה או מקופסת שימורים)

בצל בינוני קצוץ מטוגן

3 ביצים

רבע כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

שני שליש כפית מלח

כפית אבקת מרק

רבע כפית כורכום

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

חממו תנור מראש ל190 מעלות ושמנו תבנית עגולה בקוטר 21.

רסקו את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה או מזלג, וערבבו עם אפונה וגזר, בצל מטוגן, ביצים, פטרוזיליה. תבלו במלח, אבקת מרק, כורכום ופלפל שחור.

צקו את התערובת לתבנית המשומנת, ושטחו לגובה אחיד, הכניסו לתנור למשך כ-45 דקות.

הוציאו מהתנור והניחו לפשטידה להתקרר לגמרי. לאחר התקררות והתייצבות, הפכו אותה על צלחת שטוחה והגישו לשולחן.

המתכון מאת: אפרת סיאצ'י

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;