1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

כך מכינים אותן: עוגיות מקרון מושלמות בשלושה צבעים

העוגיות האהובות בטעם חלבי, עם הצבעים המרהיבים שלהן, שנותנות יופי ויוקרה לכל מתנה מקורית, ומתאימות גם כקינוח מתוק ומושקע, לכל סעודה חגיגית או ארוחה משפחתית משותפת

חני לוין, י"ב תשרי תשפ"א 30/09/2020 13:23

קינוח מתוק עוגיות מקרון עוגיות מקרון צילום: pixabay

עוגיות מקרון

המצרכים:

לעוגיות:

3 חלבונים (של ביצה בגודל L)

7 כפות סוכר

200 גרם אבקת סוכר

1 חב' שקדים מולבנים טחונים דק

למילוי המקרון הלבן:

1 וחצי חב' שוקולד לבן

חצי מיכל שמנת מתוקה

25 גרם חמאה

למילוי המקרון החום:

1 וחצי חב' שוקולד חלבי (חום)

חצי מיכל שמנת מתוקה

40 גרם חמאה

למלית המקרון הוורוד (פירות יער):

חצי מיכל שמנת מתוקה

1 וחצי חב' שוקולד לבן

50 גרם מחית פטל / פירות יער

אופן ההכנה:

לעוגיות:

יש לחמם תנור ל-200 מעלות.

הפרידו ביצים

את החלבונים הכניסו לקערה והקציפו במהירות בינונית, הוסיפו 2 כפות סוכר לסירוגין והקציפו עד לקבלת קצף נעים. הגבירו את מהירות ההקצפה והוסיפו עוד 5 כפות סוכר בהדרגה, הקציפו עד לקבלת קצף יציב.

סננו את השקדים הטחונים ואבקת הסוכר מעל הקצף וערבבו בתנועות קיפול ובעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

העבירו לשקית זילוף, או שקית רגילה עם חור שיצרתם בעצמכם, רפדו תבנית בנייר אפיה והתחילו לזלף עיגולים בקוטר 3 ס"מ

הקטע העליון -  הוסיפו את הקקאו (למקרון חום) או מחית פירות היער (למקרון וורוד) או השאירו כך (למקרון לבן)

מעבירים את החלק השני לשקית הזילוף וחוזרים על הפעולה.

הכניסו לתנור למשך 4 דקות בדיוק!! סובבו את התבנית והמשיכו באפיה עוד 4 דקות. עד להזהבה קלה (ממש מעט).

הוציאו מהתנור וצננו.

הכנת המילוי:

למקרון לבן:

המיסו במיקרוגל את השוקולד הלבן והחמאה.

הכניסו את השמנת לסיר והביאו לרתיחה, הורידו מהאש ושפכו לקערה עם השוקולד והחמאה שהמסתם, ערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק, צננו והעבירו למקרר למשך שעתיים.

למקרון חום:

המיסו במיקרוגל את השוקולד החום והחמאה.

הכניסו את השמנת לסיר והביאו לרתיחה, הורידו מהאש ושפכו לקערה עם השוקולד והחמאה שהמסתם, ערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק, צננו והעבירו למקרר למשך שעתיים.

למקרון וורוד (פירות יער):

המיסו במיקרוגל את השוקולד הלבן והחמאה.

הכניסו את השמנת ומחית הפטל/ פירות היער לסיר, והביאו לרתיחה, הורידו מהאש ושפכו לקערה עם השוקולד והחמאה שהמסתם, ערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק, צננו והעבירו למקרר למשך שעתיים.

הרכבת העוגיות:

מרחו בעזרת שקית זילוף או כפית, עוגית מקרון והניחו מעליה עוגיה נוספת. הכניסו למקרר, בקופסת אחסון טובה.

בהצלחה רבה ובתאבון.

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. שאלה  

    בשלנית

;