1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים לארוחת צהריים

צהרים בהגשה מקורית: מתכון לפירה עם קציצות עוף ורוטב פטריות עסיסי

את המתכון של הפירה הטעים הזה, אל תפספסו עם טוויסט מיוחד לקבלת מרקם חלק כמו משי, בתוספת קציצות עוף טעימות במיוחד ורוטב פטריות עסיסי הנותן שלמות לארוחה

חני לוין, ב' חשון תשפ"א 20/10/2020 13:13

טעים ומשביע פירה עם קציצות ורוטב פטריות עסיסי פירה עם קציצות ורוטב פטריות עסיסי צילום: הדסה ברוכים

מתכון לפירה עם קציצות עוף ורוטב פטריות עסיסי

המצרכים לפירה:

• 5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות.

• בצל חתוך לקוביות.

• כף גדושה מלח

• פלפל שחור

• גינגר(לא חובה)

• רבע כפית הל

• חצי כפית כרכום

• 2 כפות שמן

המצרכים לקציצות עוף:

• קילו עוף טחון בייתי

• 1 תפוח אדמה מגורדת בפומפיה

• 1 בצל מגורד בפומפיה

• חופן כוסברה

• ביצה

• 4 כפות פירורי לחם

• 2 כפות שמן

• מלח

• פלפל שחור

• בהרט

המצרכים לרוטב פטריות עסיסי:

• 1 בצל קצוץ דק

• מעט שמן לטיגון

• חצי סלסלת פטריות טריות

• מלח

• פלפל שחור

• 2 כוסות מים (מהברז)  

• רבע כוס קורנפלור.

• חצי כפית כורכום.

• חצי כפית אבקת פטריות.

אופן הכנת הפירה:

1. מלאו סיר עמוק עם מים עד 2 סנטימטר אחרי תפוחי האדמה.

2. הוסיפו מלח, פלפל שחור, גינגר (לא חובה), הל, כרכום ו2 כפות שמן

3. ערבבו וכסו את הסיר, הניחו על האש עד לרתיחה.

4. הנמיכו את האש ובשלו כחצי שעה עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה.

5. שפכו 3/4 מהנוזלים לקערה והניחו בצד.

6. רסקו את תפוחי האדמה למרקם הכי חלק.

7. במסננת מתכת עם חורים בגודל של מחט, העבירו כוס מהפירה וסננו בעזרת לקקן לקבלת פירה רך ומושלם במרקם של משי.

אופן הכנת הקציצות:

1.הכניסו לקערה את העוף הטחון, תפוח אדמה, בצל, כוסברה, ביצה, פירורי לחם, שמן, מלח, פלפל שחור ובהרט.

2.ערבבו היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

3. צרו קציצות ע"י ידיים רטובות.

4.חממו מחבת עם 2 כפות שמן וטגנו את הקציצות בשני הצדדים עד לקבלת גוון שחום.

אופן הכנת רוטב פטריות:

1.חממו מחבת עם מעט שמן טגנו את הבצל עד להזהבה.

2.הוסיפו את הפטריות וטבלו במלח ופלפל שחור.

3.הוסיפו כ 2 כוסות מים והביאו לרתיחה.

4. בכוס עם מים (מהברז) ערבבו היטב קורנפלור, כורכום ואבקת פטריות, עד לקבלת מרקם חלק וללא גושים.

5. העבירו את כוס המים עם הקורנפלור וכו' לתערובת הבצל עם הפטריות וערבבו היטב.

6. בשלחו כ -10 דקות וכבו את האש.

הרכבת המנה:

הניחו בצלחת מהפירה, צרו חור באמצע והניחו בתוכו את הקציצות, מעליהם שפכו בנדיבות מרוטב הפטריות, ובתאבון

המתכון מאת: הדסה ברוכים

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.


עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;