ט' אדר ב' התשפ"ד
19.03.2024
הקינוח המרשים והאהוב

לקראת החורף: מתכון ביתי לקרמבו שוקו-וניל

הקינוח המרשים והטעים בשתי שכבות ועם ציפוי שוקולד טעים ומיוחד. אם תקראו היטב את אופן הכנתו תופתעו לגלות שהוא קל להכנה ואינו מסובך כלל

לקראת החורף: מתכון ביתי לקרמבו שוקו-וניל
קרמבו שוקו וניל צילום: רייזי שטרן

מתכון לקרמבו שוקו וניל / מאת: רייזי שטרן

המצרכים לקרמבו שוקו וניל:

המצרכים לעוגיות הבסיס:

• 150 גרם קמח

• 100 גרם חמאה/ מחמאה

• 75 גרם אבקת סוכר

• 1 חלמון

המצרכים למוס שוקולד:

• 1 ריץ'/שמנת מתוקה

• 100 גרם שוקולד מריר/חלבי

• 3/4 חבילת פודינג וניל (במקום שוקולד ופודינג ניתן להשתמש בחצי חבילת פודינג בטעם שוקולד)

המצרכים למרנג קרמבו:

• 150 גרם חלבון

• 255 גרם סוכר

• מעט תמצית וניל

המצרכים לציפוי השוקולד:

• 300 גרם שוקולד חלבי/מריר

• מעט שמן

אופן הכנת קרמבו שוקולד וניל:

הכנת העוגיות:

1. ערבבו את כל החומרים בקערה מלבד החלמון, הוסיפו את החלמון ולושו מעט רק עד לאיחוד (ניתן לערבב וללוש במעבד מזון).

2. רדדו את הבצק כשהוא נמצא בין 2 ניירות אפיה.

3. קררו את הבצק כ 20 דקות במקרר או בהקפאה 10 דקות,

4. הוציאו מהקירור וקרצו עיגולים

5.הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה והכניסו לתנור שחומם מראש על 160 מעלות במצב טורבו, למשך כ-20 דקות, עד להזהבה.

הכנת מוס השוקולד:

1. המיסו את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי.

2. הקציפו מעט את הריץ/שמנת, והוסיפו את השוקולד המומס והפודינג (או הפודינג שוקולד) והקציפו לקצף יציב.

3. זלפו מיני קרמבו באמצע העוגיה (לאחר שהתקררה) והשאירו מקום מסביב למרנג הלבן.

4. הכניסו לקירור עד שהקצפת מוכנה.

הכנת מרנג קרמבו:

1. חממו את כל המצרכים יחד בבן מארי תוך כדי ערבוב (בכדי שהביצים לא יתבשלו), עד שהסוכר נמס.

2. לאח"מ הקציפו אותם עד לקבלת קצף יציב (כ10 דקות).

3. זלפו את הקצפת, סביב למיני קרמבו לצורת קרמבו.

4. הקפיאו למשך 15 דקות  (הקרמבו צריך להיות קפוא בכדי שלא יאבד את הצורה בזמן הציפוי).

הכנת ציפוי השוקולד:

1. המיסו את השוקולד עם השמן, והכניסו לכוס גבוהה (שיהיה קל לטבול את הקרמבו),

2. לאחר שהשוקולד התקרר מעט, הוציאו את הקרמבו מהמקפיא והטבילו בשוקולד.

3. הכניסו למקרר להתייצבות.

בהצלחה רבה ובהנאה

מתכון קרמבו ביתי שוקו וניל

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }} | {{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.writer }} | {{ reply.date_parsed }}
טען עוד