1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים חלביים
  4. מרקים

מתכון למרק בצל חלבי עם קרוסטיני קרספיים במיוחד

מה אוכלים היום לארוחת ערב? השאלה הנשאלת מידי יום. הפעם עם מתכון מוצלח וטעים במיוחד של מרק בצל חלבי ומושלם, בתוספת פרוסות באגט עם חמאה וגבינה צהובה בתנור, היוצאים צנימים קריספיים ומתאימים במיוחד לצד המרק החלבי

חני לוין, ז' חשון תשפ"א 25/10/2020 22:21

ארוחת ערב מפנקת מרק בצל וקרוסטיני מרק בצל וקרוסטיני צילום: יפית שלג חג׳ג׳

מתכון למרק בצל חלבי עם קרוסטיני קרספיים במיוחד / מאת: יפית שלג חג׳ג׳

המצרכים למרק בצל חלבי עם קרוסטיני קרספיים במיוחד:

המצרכים למרק:

  • 4-5 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • שמן זית
  • חמאה
  • מעט סוכר לקרמול (לא חובה)
  • כף קמח
  • מים
  • חלב
  • אבקת מרק בצל
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מעט שמיר (לא חובה)

המצרכים לקרוסטיני:

  • באגט
  • חמאה
  • שום
  • שמיר
  • גבינה צהובה
  • להגשה: גבינה צהובה מגורדת או פרמז'ן

אופן ההכנה למרק בצל חלבי עם קרוסטיני קרספיים במיוחד:

הכנת המרק:

  1. חמו סיר עם שמן זית ומעט חמאה (למרק פרווה, רק שמן) וטגנו את הבצלים החתוכים לרצועות, הוסיפו מעט סוכר לקרמול (לא חובה)
  2. לאחר שהבצל מזהיב הוסיפו כף קמח ומיד מים קרים וערבבו היטב שלא ייווצרו גושים,
  3. מלאו את חצי סיר בחלב וחצי סיר במים (לפרווה רק מים) והביאו לרתיחה.
  4. לאחר הרתיחה הוסיפו את אבקת מרק הבצל, ותבלו עם כורכום, פלפל שחור ומלח לפי הטעם, הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה ואת השמיר (השמיר לא חובה)

הכנת הקרוסטיני:

חיתכו בגט לפרוסות ומרחו מעל חמאה, שום ושמיר פזרו מעט גבינה צהובה והכניסו לתנור על 180 למשך 10 דקות עד לקבלת צנימונים.

הגשת המנה:

פזרו מעל המרק גבינה צהובה מגורדת או פרמז'ן והגישו לצד הקרוסטיני הקריספיים והחמים.

טיפ: אם רוצים שהמרק יצא סמיך יותר הוסיפו בתחילה עוד כף קמח או לקראת הסוף קורנפלור מעורבב במעט מים/חלב

בהצלחה רבה ובתאבון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;